VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
19 Travnja, 2026, 22:16:36

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Vino koje želim preporučiti
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 81 Dolje Ispis
Autor Tema: Vino koje želim preporučiti  (Posjeta: 626828 puta)
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #765 na: 29 Prosinca, 2010, 01:05:51 »

Meni je to bilo najbolje vino, a definitivno najbolja Graševina. Nemam ja baš prilike ni mogučnosti kušati ovakva posebnija i skupa vina.

Koja je tebi najbolja Graševina? A koje bijelo vino?

I meni je čudna etiketa  i boca na Graševini Principovac, ali mi se sviđa Gajeva etiketa...

meni osobno je tesko reci da mi je neko vino od neke sorte "najbolje vino koje sam pio" samo zato jer je sa vecim ostatkom secera jer ta slatkoca zavara i sarmira vise nego da je vino suho. zato i mnogi neiskusniji kazu da im je svako slade vino bolje od onog suhog jer secer sam po sebi pase i prija.. zato ja takva slatka vina "memoriram" u drugu kategoriju jer su i meni fina na okus i miris ali mi nisu realna, nisu ono sto neku sortu cini tom sortom jer se obicno kod visokih i slatkih predikata mnoge arome sakriju, neke se izgube a neke u toj fazi prezrelosti grozda niti ne postoje..

hm, najbolja grasevina.. mozda enjingijeva kasna berba 03 (nakon 3-4 godine u boci). u uzu konkurenciju jos mogu uci i enjingi kb 06 (sad je jako dobra), krauthaker kb barrique 03 (isto nakon 3-4 godine u boci) pa cak i najobicnija krauthakerova grasevina sa trokutastom etiketom iz 08 (nakon 1-2 godine, npr. sada je optimum za piti).. spomenuo bih i od kutjeva ledenu berbu 02 i to je odlicno vino ali smatram da nije objektivan primjer grasevine..

najbolje bijelo vino.. to bi zbilja trebao koji dan da razmislim. 8) a i onda mislim da ne bih mogao izdvojiti samo jedno vec njih nekoliko. trenutno mi na pamet pada krauthakerov zelenac kb bq iz 01, enjingijev rizling kb iz 02, baticev bonisimus, chardonnay selekcija 01 od simcica, sivi pinot 02 od movie, par zrelijih chablisa, par sauvignona iz sancerre-a (brilijantan od Didier Dagueneau-a sa jednom od zanimljivijih vinskih etiketa).

stvarno ne mogu izdvojiti jedno najbolje vino.

ta etiketa na grasevini principovac mi bas djeluje neatraktivno, nemastovito i jeftino. kad sam je prvi put vidio u konzumu na polici pomislio sam kakvo je sad ovo sranje od agrokora a kad pogledam cijenu, skoro 200 kn!? :o reko etiketa vam je totalni promasaj..

istina, ove gajeve su ljepse ali ne toliko koliko je ova ocajna. :D

ps. nadam se da nisam bio (pre)grub.. 8)
Evidentirano

Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #766 na: 29 Prosinca, 2010, 12:04:57 »

Slažem se sa tobom, i ja mislim da se slatka i suha vina ne mogu uspoređivati. Ova vina što sam ja probao su slatkiši meni su odlična i fascinira me njihova punoča. Da su ta vina prevrijala do kraja vjerovatno  mi se nebi toliko svidjela pa se slažem sa time da veči ostatak šečera šarmira i daje jači dojam. Mislim da nije problem napraviti jedno solidno slatko vino, nego je problem napraviti dobro suho vino.  Da se radi na način 1 čokot 1 kg grožđa  nebi bilo problema ali je to ponekad neisplativo a i takva vina bi bila skupa...ali i posebna...
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #767 na: 29 Prosinca, 2010, 12:59:07 »

Slažem se sa tobom, i ja mislim da se slatka i suha vina ne mogu uspoređivati. Ova vina što sam ja probao su slatkiši meni su odlična i fascinira me njihova punoča. Da su ta vina prevrijala do kraja vjerovatno  mi se nebi toliko svidjela pa se slažem sa time da veči ostatak šečera šarmira i daje jači dojam. Mislim da nije problem napraviti jedno solidno slatko vino, nego je problem napraviti dobro suho vino.  Da se radi na način 1 čokot 1 kg grožđa  nebi bilo problema ali je to ponekad neisplativo a i takva vina bi bila skupa...ali i posebna...

svako ima svoje afinitete prema odredenim sortama i varijantama vina i svi mi volimo kada je vino slatko ali to je uglavnom rezervirano za visoke predikate i to je u redu da bude tako ali kako smo vec konstatirali, slatka i suha vina ne mogu ici u istu kategoriju i to je jasno.

takvi visoki predikati gotovo niti ne mogu prevrijati do kraja jer neki sadrze i do 40% secera sto bi dalo prejaka i neharmonicna vina, najbolje je tako kako jesu, sa nizim alkoholima i vecim ostatkom secera jer je to jednostavno takva kategorija vina i to se cijeni.

isto tako nije isto raditi samo slatko vino jer nije svaki veci ostatak secera u vinu pozeljan i dobar, on uglavnom maskira neke mane vina.. glupo je napraviti poluslatko ili slatko vino od obicne berbe jer je kvaliteta grozda slabija od predikata i osim visokog ostatka secera gotovo da nista drugo niti ne postoji u takvim vinima. znaci, od prezrelog ili prosusenog grozda iskljucivo slatki visoki predikati a od redovne ili kasnije berbe suhe ili polusuhe varijante, moje misljenje je da je tak nekak najbolje s obzirom na grozde.

meni je cilj proizvodnja oko 1 l vina po trsu i to uglavnom tak nekak i ispadne.
Evidentirano

gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #768 na: 03 Siječnja, 2011, 18:25:48 »

E ljudi došla mi je na dočeku nove godine boca vina pod ruku, PREMIUM  EL EMPERADOR  cabernet sauvignon  2009  chile  valle central, vino me iznenadilo,uvoznik je obala grupa iz zagreba.

Vino je vrlo blizu našeg plavca (osim početnog mirisa), i sad me zanima dali je netko probao ovo vino i najvažnije dali netko zna koja mu je cijena u trgovini??
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #769 na: 02 Veljače, 2011, 01:32:01 »

ne pisem vise mnogo recenzije o vinima ali ovo sam morao napisati..

puno se zadnjih godina (2-3) prica o Kalazicu iz Baranje i njegovim izvrsnim a nevjerojatno jeftinim vinima, vecina kosta do 40ak kn mpc sto je zbilja prihvatljivo kada se radi o buteljama od kojih mnoga nose oznaku vrhunskog (sto smatram da je kod nas apsolutno relativan pojam!)..

citao sam pohvalne recenzije i hvalospjeve o njegovoj grasevini 2009., vrhunsko, suho, 14,8% alkohola i neki dan sam odlucio kupiti u vrutku posto sam prolazio onuda. platio sam bocu 40 kn a na akciji sam vidio njegov sauvignon za 20 kn (!?).. ::) nisam probao a sumnjam da i hocu.

mozda sam ja malo "tuljan" za dizajn i te marketinske fore i modu ali po meni je ovo jedna od najocajnijih etiketa nasih vina, bez maste, bez nekog smisla, trudi se biti drukcija dizajnom (ponajvise zbog cudnog oblika) ali uopce mi ne odgovara za vino.. mislim da bi Koshpa napravio nesto bolje za pola sata igranja u paintu! makar i ova izgleda kao da je od tamo izasla..

boja dobra, zuckasto zlatna, bistroca takoder ok, vidi se u casi da je uljno i koncentrirano kao sto je uostalom i bila izvrsna 2009. godina i jos dolazi iz jedne od najsuncanijih nasih regija, iz Baranje.

miris odmah "baca" na baranjski dio (terroir??) jer tu jednu (bogatu) notu mogu vrlo dobro detektirati u svim vinima iz Baranje jer i Josiceva vina imaju vrlo prepoznatljiv taj baranjski stih kao uostalom i bolja vina od Belja, sto je sigurno pozitivno da se mogu relativno lako regionalno prepoznati ali definitivno se razlikuju od npr. kutjevackih grasevina koje meni osobno ipak vise odgovaraju jer su svjezije i opcenito lakse. ima nesto (mozda premalo) sortnosti ali definitivno u prvi plan izbija dosta aroma zrelosti, cak i prezrelosti, najvise prezrela kruska i dunja sto mu daje na tezini.

okus na prvu ne bas nesto i vinu brutalno fali kiselina! okus prejak, agresivan, definitivno prealkoholan i neharmonican, osjeti se ta uljnost i koncentriranost (ekstrakta analiticki ima za 2 vrhunska vina) ali alkohol dosta pece u ustima. jos jedna stvar koja mi se takoder nije svidjela je iznimno los retronazalni okus koji osim sta dosta pece i grlo ti doslovce gori, ima neku merkaptansku notu, kao da je vino bilo zahvaceno h2s-om pa je sada nekak rijeseno i iskemijano.. nazalost znam kakvi su to mirisi i okusi jer sam imao prije 3-4 godine takav problem na jednom svom vinu i to vise nikada necu zaboraviti, tu jednu iznimno losu notu koja daje na los zadah nakon sta se najedete luka ili cesnjaka.

uglavnom, miris kolko tolko jos i moze proci ali okus je jedan od losijih na koji sam do sada naisao u vinima pa se tako ta jadna buteljica povlacila po frizideru puna 4 dana dok je na kraju na jedvite jade nismo nekak popili ali totalno bez gusta. dao sam mu sansu da se otvori, pio sam casu vina 3 sata i 4 dana, ugrijalo se i pregrijalo (i bilo jos gore) ali mi nije bilo dobro i sigurno je ne bih ponovno pio.

ne znam kakve su mu ostale bijele sorte ali pretpostavljam da su slicnog profila (ne znam na sta slici sauvignon..) i smatram da je Baranja opcenito prevruca regija za njeznije i aromaticnije bijele sorte tipa sauvignon, chardonnay i pinoti (on ima i sivi i bijeli ali i crni) jer sam pio dosta vina kod 4-5 baranjskih vinara i svi imaju slicne (negativne) karakteristike, brutalni alkoholi koji u 80% slucajeva prelaze 15% (Josic je recimo iznimka zato smatram da i ima najbolja vina u Baranji) te manjak sortnosti, kiseline i svjezine u vinima.

perspektiva je sigurno u crnim sortama koja traze sunce i toplinu kao sto su cabernet sauvignon i franc, syrah, mozda frankovka (ali definitivno bi bila drugacija od nasih iz unutrasnjosti) jer Baranja to sigurno moze bez problema pruziti cak i u losoj godini kao sto je bila 2010. prica se da je crni pinot jako dobar ali to se i pricalo za ovu grasevinu pa sad ti budi pametan ali ako nista drugo, vina su zbilja jeftina pa ako i nisu vrh baranjske ponude barem niste potrosili vece novce.

ako je netko probao bilo koje vino od Kalazica, molim neka komentira, pozdrav.

http://www.vina-kalazic.com/archives/302
Evidentirano

Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #770 na: 02 Veljače, 2011, 12:06:46 »

Probao sam prije godinu dana Pinot bijeli, Pinot crni i Sauvignon... Več je prošlo dosta vremena pa se ne sječam baš svih detalja.

Pinot bijeli 2007- svidio mi se jer je imao solidne kiseline, popio sam ga kao gemišt jer je jako vino, gemišt mi  je bio odličan...

Sauvignon 2007- ništa posebno, aroma mu je pomalo travnata, fali svježine. Meni više pašu aromatični polusuhi Sauvignioni ( npr međimurski)...

Pinot crni 2007- nisam baš ljubitel i poznavatelj crnih vina meni je bio ok, malo prejako alkoholno i fali mu svježine... Mislim da sorta kao Pinot crnit nije za ovakva jaka vina, za jaka robusna  vina trebao bi se koristiti Cabernet Sauvignon.

Nisam neki poznavatelj vina pa nemojte moje komentare uzeti preozbiljno...  :)
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #771 na: 02 Veljače, 2011, 17:31:41 »

korektna opazanja koja idu u pravcu da vinima sigurno fali svjezine i kiseline i da su definitivno prealkoholna i stoga gotovo nepitka, osim eventualno za gemiste..
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #772 na: 02 Veljače, 2011, 18:02:45 »

Sauvignon vrhunski im je koma. Ima tu negdje moja recenzija, uzas od vina...
Evidentirano

Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #773 na: 02 Veljače, 2011, 20:49:25 »

Vidim da se dosta Sauvignona probalo, a od Zelinskih ni traga. Mirne duše ću Vam preporučiti Sauvignon Puheleka-Pureka. Ne zovu ga bezvraga kralj Souvignona. Već sam miris mi se uvukao u svaku poru...
Jednostavnom filozofijom "bez vrhunskog grožđa nema pravog vina" ovaj samozatajni vinar radi enkoliko vina koja teško da će iznevjeriti očekivanja. I uz to, dosada najbolja Kraljevina koju sam probao (uz moju,  ;), aromatična, osobito ona dišeća, i punog okusa...
Skriveni majstor!
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #774 na: 03 Veljače, 2011, 00:52:42 »

Sauvignon vrhunski im je koma. Ima tu negdje moja recenzija, uzas od vina...

Kalazić Sauvignon 2007 vrhunsko suho 14,9% alk - 32kn
I Kalazici koriste Dabicev reference cep koji se vecini vinara pokazao jako dobrim, best buy definitivno. Boja ovog vina je slamnato zuta dosta intenzivna sto je za svaku pohvalu. Miris nazalost ne prati, premda karakteristican jako je slab i neintenzivan. Osjeti se starina koja koja je ocito pojela svu finocu ovog sauvignona. Na prvo kusanje se u okusu osjeti dobar balans, ali kasnije alkoholi izbijaju i prevladavaju sve ostalo. Kasnije se osjeti i lagana tupoca vjerojatno zbog nedostatka kiselina. Moram priznat da opcenito nisam fan nabildanih vina s manjkom kiselina kakva najcesce dolaze iz Istocne Slavonije. Mislim da je ovo vino odraz bas tog podneblja gdje je grozdje u berbi bilo prezrelo pa su mu primarne arome spaljene i prije nego sto su dosle do tankova. Pojedinci bi se mogli pozivati na kompleksnost, ali ovo vino je jednostavno lose i tesko za konzumacije da se covjek upita kako je dobilo vrhunsku oznaku. Kasnije sam ga pokusao piti kao gemist, ali ni tako nije valjalo.
Ocjena 4/10

evo sad sam naso tu tvoju recenziju, vidim da ni tebi nije lego a pitam se kako i bi jer bijela vina su mu jednostavno losa i gotovo nepitka.. jos mi je jasno da je dobio vrhunsku oznaku zbog analitike ali ja bi morao vrlo dobro razmisliti da li bi mu organolepticki dao i kvalitetnu zastitu.. vjerujem da su mu crnjaci bolji, pogotovo cabernet (u pinot crni sumnjam) ali jednostavno nakon ovih bijelih uopce se ne usudim kupiti bocu.

@Omnibus, poznat mi je taj sauvignon samo sto ga je gotovo nemoguce nabaviti osim kod njih u vinariji i to takoder vrijedi za ostale (uglavnom male) vinare zelinskog kraja.
Evidentirano

Moslavac
Novak
**

Zagreb-Štakorovec-Dubrava

Email
« Odgovor #775 na: 03 Veljače, 2011, 08:55:51 »

Vidim da se dosta Sauvignona probalo, a od Zelinskih ni traga. Mirne duše ću Vam preporučiti Sauvignon Puheleka-Pureka. Ne zovu ga bezvraga kralj Souvignona. Već sam miris mi se uvukao u svaku poru...
Jednostavnom filozofijom "bez vrhunskog grožđa nema pravog vina" ovaj samozatajni vinar radi enkoliko vina koja teško da će iznevjeriti očekivanja. I uz to, dosada najbolja Kraljevina koju sam probao (uz moju,  ;), aromatična, osobito ona dišeća, i punog okusa...
Skriveni majstor!

Štef je iskreno kralj sauvgnona...  a ono što je zanimljivo da im je iz godine u godinu standardno dobar, odličan! Nema oscilacija! SAmo što ga nema u širokoj prodaji da se malo razglasi i pročuje za njega.

Za kraljevinu sam prilično skeptičan...nemože kraljevina dati 12,8 alkohola ni u kojem ludilu...Fina je kao vino, ali nije reprezenativan primjerak kraljevine...

Evidentirano

Zbog nje su me na sud dali
u okove bacili
a sad tuđe
nebo gledam
sanjam svoju ledinu
al ne dajem,ne prodajem
ljubav moju jedinu

www.e-vinarstvo.com
Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #776 na: 03 Veljače, 2011, 10:13:39 »

Hm, Kraljevinu sam probao kod njega, ne sjećam se koja berba, tako da ne znam ni koliko je bilo alkohola, ali ga definitivno nisam osjetio. A da je nemoguće, sigurno si u krivu, jer sam 2009. na jednom svojoj južnoj padini imao preko 18 baboa, bez da sam reducirao rod, a bilo je i Štajerke koja ga je samo rušila. Zato vjerujem da je moguće kada se poklopi dobar položaj, godina, rad u vinogradu pa i "klon" Kraljevine. Purek ima dosta dišeće, koja daje više šečere. Ne kažem, možda je doslađena ili je dodana kakva druga sorta, recimo Chardonnay (a kao što znamo, u Europi i kod nas je moguće dodati do 15% druge sorte, a da vino nosi sortni naziv), ali sam siguran da je u optimalnim uvjetima moguće dogurati Kraljevinu do tih alkohola, osobito ako ostane duže na trsu. Po mojem iskustvu, Kraljevina se gotovo redovito bere prerano.

A glede nedostupnosti, sada je moguće kupiti prigorska vina u našoj vinoteci, neka i preko web shopa.
A meni je drago što sam odmah "naletio" na Purekov Sauvignon jer sam se s još više gušta upustio u projekt Prigorske vinoteke.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #777 na: 04 Veljače, 2011, 00:06:40 »

Za kraljevinu sam prilično skeptičan...nemože kraljevina dati 12,8 alkohola ni u kojem ludilu...Fina je kao vino, ali nije reprezenativan primjerak kraljevine...

ako se radi o 2009. berbi onda je svakako moguce! te godine su i tudumi mogli doci do 13% alkohola.. ;D
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #778 na: 11 Veljače, 2011, 01:02:02 »

Western Cellars | Cabernet sauvignon | 2006 | kvalitetno | polusuho | 13% alk | ~ 50kn

Ovo vino sam uzeo u zurbi jer mi se pilo nesto drukcije. Boca ima "California" emblem na sebi dok etiketa sama po sebi nije nesto posebno. Cep sinteticki...  :-\
Otvaranjem butelje arome prste. Borovnica, nesto malo jagode i DIM! Poprilicno se osjeti utjecaj barriquea. Boja je tipicna za vino tog godista iako ostavlja dojam nesto slabije dubine. Okus! Uh! Odlicno pripitomljeni tanini. Ne stajanjem vec ostatkom secera. ;) Kiseline takodjer. Iako se radi o polusuhom vinu ono je jako blizu granice suhoga i taj ostatak je posluzio da dobro poslozi odnose na nepcu. ;) Vino je izrazito pitko i izrazito aromaticno. Mozda nije preozbiljno, pretesko i pretenciozno te samim time ni premocno, no zadovoljit ce i laike ali i  iskusne vinopije. :) Ponovo bi kupio - uzeo sam zadnju butelji ;)
Ocjena 7,5/10

Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #779 na: 12 Veljače, 2011, 23:02:45 »

Evo sam pogledao gabro:
http://www.ipswich-wines.co.uk/el-emperador-premium-cabernet-sauvignon2006135abv-75cl-i441.html
inace u Francuskoj se nadje dobrih vina iz Chile-a a kostaju ne vise od  5 €

E ljudi došla mi je na dočeku nove godine boca vina pod ruku, PREMIUM  EL EMPERADOR  cabernet sauvignon  2009  chile  valle central, vino me iznenadilo,uvoznik je obala grupa iz zagreba.

Vino je vrlo blizu našeg plavca (osim početnog mirisa), i sad me zanima dali je netko probao ovo vino i najvažnije dali netko zna koja mu je cijena u trgovini??
Evidentirano
 Str: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 81 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!