Meni je to bilo najbolje vino, a definitivno najbolja Graševina. Nemam ja baš prilike ni mogučnosti kušati ovakva posebnija i skupa vina. Koja je tebi najbolja Graševina? A koje bijelo vino?I meni je čudna etiketa i boca na Graševini Principovac, ali mi se sviđa Gajeva etiketa...
Slažem se sa tobom, i ja mislim da se slatka i suha vina ne mogu uspoređivati. Ova vina što sam ja probao su slatkiši meni su odlična i fascinira me njihova punoča. Da su ta vina prevrijala do kraja vjerovatno mi se nebi toliko svidjela pa se slažem sa time da veči ostatak šečera šarmira i daje jači dojam. Mislim da nije problem napraviti jedno solidno slatko vino, nego je problem napraviti dobro suho vino. Da se radi na način 1 čokot 1 kg grožđa nebi bilo problema ali je to ponekad neisplativo a i takva vina bi bila skupa...ali i posebna...
Sauvignon vrhunski im je koma. Ima tu negdje moja recenzija, uzas od vina...
Kalazić Sauvignon 2007 vrhunsko suho 14,9% alk - 32knI Kalazici koriste Dabicev reference cep koji se vecini vinara pokazao jako dobrim, best buy definitivno. Boja ovog vina je slamnato zuta dosta intenzivna sto je za svaku pohvalu. Miris nazalost ne prati, premda karakteristican jako je slab i neintenzivan. Osjeti se starina koja koja je ocito pojela svu finocu ovog sauvignona. Na prvo kusanje se u okusu osjeti dobar balans, ali kasnije alkoholi izbijaju i prevladavaju sve ostalo. Kasnije se osjeti i lagana tupoca vjerojatno zbog nedostatka kiselina. Moram priznat da opcenito nisam fan nabildanih vina s manjkom kiselina kakva najcesce dolaze iz Istocne Slavonije. Mislim da je ovo vino odraz bas tog podneblja gdje je grozdje u berbi bilo prezrelo pa su mu primarne arome spaljene i prije nego sto su dosle do tankova. Pojedinci bi se mogli pozivati na kompleksnost, ali ovo vino je jednostavno lose i tesko za konzumacije da se covjek upita kako je dobilo vrhunsku oznaku. Kasnije sam ga pokusao piti kao gemist, ali ni tako nije valjalo.Ocjena 4/10
Vidim da se dosta Sauvignona probalo, a od Zelinskih ni traga. Mirne duše ću Vam preporučiti Sauvignon Puheleka-Pureka. Ne zovu ga bezvraga kralj Souvignona. Već sam miris mi se uvukao u svaku poru...Jednostavnom filozofijom "bez vrhunskog grožđa nema pravog vina" ovaj samozatajni vinar radi enkoliko vina koja teško da će iznevjeriti očekivanja. I uz to, dosada najbolja Kraljevina koju sam probao (uz moju, , aromatična, osobito ona dišeća, i punog okusa...Skriveni majstor!
Za kraljevinu sam prilično skeptičan...nemože kraljevina dati 12,8 alkohola ni u kojem ludilu...Fina je kao vino, ali nije reprezenativan primjerak kraljevine...
E ljudi došla mi je na dočeku nove godine boca vina pod ruku, PREMIUM EL EMPERADOR cabernet sauvignon 2009 chile valle central, vino me iznenadilo,uvoznik je obala grupa iz zagreba.Vino je vrlo blizu našeg plavca (osim početnog mirisa), i sad me zanima dali je netko probao ovo vino i najvažnije dali netko zna koja mu je cijena u trgovini??