je čaša je od feravina,.........upozno tipa koji radi u feravinu kao trgovački putnik....pa se jednom prilikom malo popilo........i tip mi da 2 kartona tih čaša.......meni su odlične za degustacije i probe doma sa frendovima.....
ljudi, takvih degustacijskih casica imas u metrou i vrutku za 60ak kn za paket od 12 komada..
dečkik ja bi stavio par slikica ne forum čisto zbog razgovora ali neznam princip........bistro je kao vino u 6 mjesecu, i graševina i pinot sivi........tak da sam sivog već i 100-tinjak litri prodao rinfuze......
Meni je graševina u inoksu od 1850 l.......probna pipa je na sredini iznad vrata....ono u čaši je iz pipe natočeno......ma ok ja velim da je sve ok dok je zdravo .......mjerio sumpore jučer i na graševini mi je oko 12 pa sam dodao još oko pola litre pa ćemo ponoviti test za 2 tjedna......a na jednoj manjoj bačvici oko 100 l, di sam imo vino za potrošnju koje se isto odlično izbistrilo bilo mi malo sumpora (isto kao u grševin mjeri oko 8-10 što mislim da niti nemože niže izmjeriti vini komletom) i ja dodam 1dcl sumpovina.........sad ga nemogu piti koliko smrdi po sumporu, proboao pretočiti i ništa, izgubio fino aromu ,a sumpor se još osjeti .a zbilja j bilo odlično, sježe, lagano cvjetno i suho......a na crnom sam dodao oko 3.5 dcl na 550 l...sad je više crveno......poznata mi je situacija sa antocijanim i sumporom ........ali s enadam da će kroz vrijeme boja se povratiti......što mislite?! (krivi podforum, ha? sorry)
oko 3,5 dcl sumpovina/ 550 l vina
ja za sva svoja crna vina koristim najobicniji vinobran i nikada nisam izgubio boju, vina su uvijek ostala ista! a boje su ove godine zbilja prekrasne, tamne, neprobojne, pogotovo zweigelt..
jel zbilja 3,5 dcl previše na 550 l vina.....molim razor pojasni?! zbilja me zanima dali griješim kod doziranja.........