Dečki. Pil sam sinoć na jednoj karmini mlado vino profiltrirano. Čisto je, naravno, fino i već skoro formirano, ali imam dojam da mu je narušen buke, nekak mi nije svježe užitno kao moja vina, još maglušasta i malo gorkasta. Pa Bože moj još nije ni Martinje, a mi bi već gotova vina. Ne znam , čini mi se da paničarimo i kak veli jedan moj stari susjed, delamo bedake z vina. Možda bi ih trebalo pustiti da naprave svoje do hladnih dana.
Možete li poslikat pokoju čašisu da vidimo koliko je to za vas maglušasto.Moja se lagano biste,još to nije ni blizu ugodne bistrine i za sada ne stavljam ništa,tek na proljeće budem interventirao ako bude trebalo.
Slažem se,većina odgovora se nalazi na forumu ili na glavnoj stranici,naravno postoje stvari koje su specifične,ali za osnovne stvari odgovori postoje i treba to sve pročitati i onda izlaziti sa konkretnim problemima
Što je bolje kod bistrenja vina koji preparat bentonit ili pentagal. Pentagal nikad nisam koristio, ali to je navodno neki glavni koncentrat od bentonita i stavlja se u puno manjoj količini.
sve si sam odgovorio , i jedno i drugo je ok...
da, ali terba staviti i želatinu uz to (lijeva i desna bistrila)
dečkik ja bi stavio par slikica ne forum čisto zbog razgovora ali neznam princip........bistro je kao vino u 6 mjesecu, i graševina i pinot sivi........tak da sam sivog već i 100-tinjak litri prodao rinfuze......