Moštovi se pomalo čiste, nejednako kako koji, još su lagano gorkasti, lijepo uravnotežene arome , kiseline, a mirisi ludnica. Još kad se dio toga ne bi pretokom izgubio !?! Kavi su vam moštovi, isprobavate li ?
nisam baš zadovoljan kak mi se vino čisti, pretočil sam prije mjesec dana, na okus je ok, ali boja je jako maglušata(čak mislim da je ista ko i prije tri tjedna), inače vino je v inoxiciprije tjedan dana sam del bistrila(žl+slf), ali je zadnjih per dana pala temperatura pa se niš ne događaneznam možda bi trebal profiltrirati
""(još i kieselgur) je trgovački naziv za kremeno brašno koje se priprema mljevenjem algi kremenjašica. Služi za filtriranje vina naplavnim filtrima. Da bi se povećao učinak filtracije bez zaustavljanja i češćeg pranja i da bi se pri tome štedjelo filtracijski materijal, dodatak kiselgura u tijeku rada obično se obavlja posebnom dozirnom napravom. ""izvor vinopedija
Skoro da je taj izvor i točan,ali u praksi baš i nije tako.Sve ovisi koliko želiš da ti vino bude čisto.Ukoliko ga ne želiiš kasnije filtrirati pločastim filterom najbolje ga je ljepše isfiltrirati odnosno staviti najviše ultra grubog brašna,manje extra brašna i minimalno finog brašna.Puno toga ovisi i o čistoči vina.U konačnici opet se svodi na praksu.
kaj ne ide najviše finog brašna ?
izgleda da sam ja ovaj clanak pisao bezveze posto vidim da ga bas i niste proucili.. http://www.vvvforum.eu/index.php?s=654