Ma zajebi ZLO. Kaj ja znam, pa sigurno nije losiji od CMa. Zakaj ne koristis CEG npr?
meni pricao Marko Miklauzic da nikako ne koristim taj cross evolution jer je koma ako nemas hladenje jer se jako pjeni, burno vrije, treba mu puno hrane i oce stvarati h2s..
ja koristim ceg već godinama i jako sam zadovoljan s njime i nikada nisam imao problema sa dodavanjem hrane,hoću reći uvjek su mi vina odkipila kako sam htio.
A na kojoj ti je temperaturi vrijala graševina sa Ceg kvascima? Na katalogu piše da vrije od 13 pa do 18 stupnjeva.Jel nekome CEG vrijao normalno na 20 ili 22 stupnja?Jesi kaj hladio sa ledom?
Jel netko koristio Uvafermov BDX kvasac? Ove godine se dvoumim izmedju Uvaferm BDXa i SIHA 10 za Cabernet Sauvignon. Za Frankovku cu koristiti SIHA 8.
Za Graševinu ču koristiti Uvaferm SLO, vjerovatno ga nitko nije koristio niti nitko nezna kakav je to kvasac.U dilemi sam između njega i CM , jer neču moči kontrolirat itemperaturu pa mi neki bolji i zahtjevniji kvasac ne dolazi u obzir...Pošto sam CM koristio lani , ove godine bi volio isprobati SLO. Mislim da taj SLO nemože biti lošiji kvasac od CM???Kaj vi mislite o tome???