Jel netko koristio Uvafermov BDX kvasac?
Koliko hrane (Fermaid E) je preporučljivo staviti na i hektolitar vina?Ako se stavi 20 g Kvasaca dali ide i 20 grama hrane , ili se može satviti i više npr 30g? Koja je bolja opcija?
Ja cu stavljati 20g fermaida u most prije dodavanja kvasaca i 20g nakon cca 4 dana.
Lalvin ICV D47® is a Côtes du Rhône isolate for the production of full-bodied barrel fermented Chardonnay and other white varietals. Although, Lalvin ICV D47® has an optimum temperature range of 18° to 28°C, the best results are abtained at around 20°C. When left on lees, ripe spicy aromas with tropical and citrus notes are developed. Lalvin ICV D47® is a high polysaccahride producer known for its accentuated fruit and great volume.
Frankovku cu pokusati napraviti malo laksu sa nesto manjim alkoholima no prosle godine. Oko 13% ce bit dovoljno. SIHA 8 ce bit kvasac za nju.
Hehe, a ja nasao podatak da vrije od 10-35 °C. Ne znam jel greska jer ga nikad nisam koristio, ali ne moras se toliko opterecivati jer su to okvirne vrijednosti temperature.Po njihovo katalogu ima poprilicno sirok raspon vrenja tako da mislim da neces imat problema. Za sta ga planiras koristiti? Chardonnay?