ima li defolijacija u zoni grožđa smisla 15 dana prije berbe, u sušnim uvjetima kakvi vladaju, riječ je o cabarnet sauvignonu i k tome još mladi vinograd 3 god
citam danas u jednim lokalnim novinama da je enjingi brao cabernet sauvignon ovih dana 130 Oechsla
Jel netko od vas ostavio grožđa za ledenu berbu...zadnjih par dana su se poklopili idealni vremenski uvjeti za dobar dio unutrašnjosti a jutros sam i ja mogao u dalmaciji ogranizirat takvo nešto
Evo mi baš jučer obavili berbu sivog pinota. Uvjeti su bili idealni, temperatura ispod -10, čak oko -15, vedro, pravi ugođaj. Mislim da je bilo pravo vrijeme za brati budući da sad najavljuju prilično zatopljenje.
i kakva je kvaliteta grozda, seceri, kiseline, koliko ste nabrali, koliko dobili mosta, daj detalje..!
Kvaliteta grožđa je odlična za taj tip berbe, naravno tu ima puno više mikrobioloških nečistoća, ispijenih bobica nego kod klasičnih berbi, ali sve je to normala. Šećeri oko 165 Oe iako treba pričekati da se istaloži pa će tada biti točniji podatak, kiseline nismo izmjerili još. Bilo je nekih 500 čokota tako da smo dobili cca 130 litara mošta...ništa veliko. Po meni su šećeri ok s obzirom na datum berbe...vidjet ćemo kako će se to sve skupa razvijati. Volio bih čuti još nekoga tko je imao ledenu pa da razmijenimo iskustva...konkretno me zanima dali ljudi koriste lizozime umjesto sumpora za blokiranje neželjene mikrobiološke aktivnosti?
Jel bude tu ili na vašoj stranici kakvih slikica iz berbe?Fora mi je kaj sam našao podatak da ste i početkom ove godine imali ledenu berbu,znači 2 u istoj godini,svaka čast
s kakvom presom ste presali grozde?