Što mislite o francuskim crnim vinima? Mene su oduševila. Mislim na ona koja se mogu nabaviti kod nas po prihvatljivoj cijeni. Po meni takva vina fale kod nas. Naša crna su ili preteška dalmatinska koja moraš piti sa vodom ili su nedorečena (čitaj kisela) kontinentalna. Najbliži su merloti iz Istra ali ipak nisu tako pitki i lagani. Ne znam zašto ne možemo i mi napraviti tako nešto.
Slazem se s Ivanom... Ok, sigurno nemamo sve sto Francuska moze ponuditi, ali Hrvatska vec sada ima lijepi spektar vina koje se nude na trzistu. Jos uvijek mislim da su malo preskupa, ali kod nas su preskupa i uvozna vina, tako da...Mene su recimo ove godine neki terani odusevili, a neki zaprepastili losom kvalitetom.
Pa Ivane zašto je onda neko vino koje se može kupiti na " svakom čošku " tj. u Konzumu ili Plodinama neozbiljno vino...
dobro ali si to rekao ovim rijećima : " pa iskreno da, meni osobno je svako jeftino i masovno vino neozbiljno. onda si mu mogao preporuciti i vitac koji je jos jeftiniji od zdrepceve krvi, slatkasto je i crno pa neka to pokloni curi. ja osobno ne bi bio bas impresioniran da mi netko (pogotovo cura/decko/familija) pokloni vino za 30ak kn koje se moze kupiti u svakom diskontu.. Roll Eyes "
tako je,danas sam otvorio onaj sardone....hm,nema to veze s vinom ,bar po okusu ,a ovo moje je za njega avion(bar kaj se mene tice i onih kaj su ga kusali).pise ovak na onom zinfandelu: Ernest&Julio GALLO SONOMAprodukt of USA i ima 13,5%volma ne prodajem ja to nek samo da vidim a to ima kakvu cijenu jer je sused rekel da je to gore kostalo 300 eura.on je delal u nekakvom tom skladistu di su imali samo poznata vina i veli da su to isporucivali po restoranima uz policijsku pratnju.