VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
22 Travnja, 2026, 23:55:36

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Vino koje želim preporučiti
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 71 72 [73] 74 75 ... 81 Dolje Ispis
Autor Tema: Vino koje želim preporučiti  (Posjeta: 627312 puta)
Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #1080 na: 02 Prosinca, 2012, 21:46:55 »

ali ovdje ne pricamo o meni i ne izradujemo moj psiholoski profil (sto velika vecina ovdje radi), itd. jer prakticki se svaka ozbiljnija rasprava, obicno u nedostatku vasih kvalitetnijih argumenata, svede na moju "psihoanalizu", polupljuvanje, spika o tome kakva sam ja osoba, kakva imam vina, itd. a ja sam u biti samo rekao covjeku da si nabavi postenu vinsku casu a ne da se blamira sa degustacijskom (ako vec zeli pisati o vinima)!?

nije mi samo jasno kako ti zamisljas edukaciju, ucenje, razmjenu iskustva i misljenja ako sve to ide samo u jednom pravcu, od starijih prema mladima.. ::)

A gle, Ivane, rade to stoga što to izazivaš svojim pristupom koji podsjeća na nadobudnog teenagera koji je prvi puta poševio pa svima objašnjava koja je poza najbolja  ::) pri čemu je irelevantno je li ta poza doista najbolja.

Kao čovjek s iskustvom predavača na fakultetu, nije mi baš jasno kako ti zamišljaš "razmjenu iskustava", ako nitko nema pravo iznijeti svoj stav ili iskustvo, makar ono bilo nedostatno (i znanje i iskustvo), a da mu ti pritome ne nabijaš glavu u blato. Takav agresivni pristup zapravo otkriva predavačevu nesigurnost u svoje znanje... a druga, gora opcija, je da svima nabija glavu u blato kako bi se sam izdigao više nego li to zaslužuje. Nadam se da to ne činiš samo zbog toga... Onaj tko iza sebe ima i reference i znanje i povjerenje u svoje znanje i bez vrijeđanja i galame će znati sugovornika uputiti na njegove pogreške koji će kritiku shvatiti kao konstruktivnu...

Glede izjave "kakav nos takav ponos" uvijek se sjetim svoga šogija koji neprestano priča o svom nesvakidašnjem ponosu, dok njegova žena priča kako je zbog iste "malo iskompleksiran". Nožda je bolja izrijeka "pas koji laje..."  ;D

Bez zamjerke, ali izvrijeđati toliko ljudi samo zbog jedne čaše... a šteta jer određeno znanje posjeduješ, nadam se da će se isto vremenom pokazati i na konačnom proizvodu, vinu. Jer, na ovaj način samo odbijaš ljude i od onih ideja i svjetonazora koje ti nisu loše, koje zastupaš.

Koshpa, prednosti interneta su i njegove mane - njegova demokratičnost, dakle činjenica da svima daje prostor da se čuje njihov glas, dovela je do mora samozvanih stručnjaka iza kojih ne stoje nikakve reference - stvar najviše podsjeća na lokalne galamđije u kafiču, koji uvije imaju u svemu glavnu riječ... dok internet i anonimnost te indirektna komunikacija tu vrstu "hrabrosti" izvuče na površinu kod mnogo večeg broja ljudi...
Evidentirano
Omnibus
Novak
**

WWW Email
« Odgovor #1081 na: 02 Prosinca, 2012, 21:59:44 »

I kad smo već kod čaša, ovaj mjesec dijelimo čaše našim kupcima u vinoteci, pri čemu ih nećemo testirati razlikuju li nijanse okusa od čaše do čaše... :D. Ako i jedan uvidi razliku, promijenili smo svijet ;). A bude...
Evidentirano
Omnibus
Novak
**

WWW Email
« Odgovor #1082 na: 02 Prosinca, 2012, 22:16:32 »

Za kraj, doista postoji razlika od čaše do čaše, tu nema spora. Evo za primjer, stjecajem okolnosti, odnosno činjenice da su na stolu bile malo robusnije balonke koje svakodnevno koristimo uz ručak jer nam se oko istoga mota troje naše djece spremne polupati svaku bolju čašu, nalio sam Lipovinu u tu balonku i pitao suprugu kako joj se čini - ona je to motala, tresla ovako, onako i konstatirala kako nikako ne može uhvatiti miris, da joj nekako bježi... vidjevši da je vrag odnio šalu, natočio sam joj Lipovinu u riesling čašu, nakon čega je rekla - aha, sad ga imam, to je na nekakav cvijet- i vino joj je odmahi na okusu bilo bolje... pokazala se kasnije i činjenica da tulipanka najbolje pristaje Lipovini, tako da ću je nastojati tako i posluživati, no bože moj, nisu ni druge čaše za bijelo vino bile loš izbor...
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #1083 na: 02 Prosinca, 2012, 22:38:30 »

Za kraj, doista postoji razlika od čaše do čaše, tu nema spora.
Nemoj sad i ti  ;D ;) Ja sam išao u namjernu provokaciju jer sam znao kakva bude reakcija  ;D Kad nabaviš ženi čašu sa moje slike ispod i kad to eksne da vidiš kakve mirise bu osjetila  ;)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1084 na: 03 Prosinca, 2012, 00:13:46 »

Samo sam te vrebao,spomenuo si čaše austrijske tvornice Riedel,je,dobio sam jedan komplet na poklon i nisam pao na guzicu kad sam iz njih pio vino tj.
nisam osjetio božanstveni ukus zato jer je netko rekao da su to ubi bože kvalitetne čaše za piti iz njih vino,ali možda sam idiot.Taj Riedel radi čaše za svakakve vrste vina,jel stvarno misliš ili se zajebavaš da mi tvoje vino bude bolje ak ga pijem iz te čaše ili direktno iz butelje?
Čuo sam za Konzum,oni i ovi ostali prodaju čaše Steklarne Hrastnik iz Slovenije,ok,čaša ko čaša.
Pod poštenu drvenu bačvu valjda smatraš da ju je bačvar trebao džepnim nožićem izrezbariti jer valjda po biodinamici ne smije uključiti pilu  ;D
To sam te pitao čisto iz znatiželje,zbog reklame i prodaje vina preko interneta  ;)

pa nisi pao na guzicu jer je isto tako pitanje da li mozes i znas osjetiti razliku izmedu odredenih tipova casa.

mnogi ne mogu osjetiti niti neke odredene razlike i nijanse u pojedinim vinima a kamoli da mogu osjetiti razlike i nijanse istog vina potocenog u razlicitim casama?!

opet se ponavljam, ako ne vjerujes koliko je uistinu ta razlika velika trebao si doci na radionicu u Esplanadi pa bi se sam uvjerio iz prve ruke u to i vjerojatno ne bi sada pisao kojesta..

Riedel je Mercedes casa i opcenito je jako skup i nemam ih niti ja vec tu i tamo poklonim pokoji set prijateljima i poznanicima koji se bolje kuze u vino ili vecim privatnim kupcima vina.

da skratimo pricu postavit cu ti vrlo jednostavno pitanje, ti zbilja smatras da je obicna degustacijska casica pravi izbor za pijenje (ozbiljnijih) vina?
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1085 na: 03 Prosinca, 2012, 00:17:36 »

Mozda ni ne znam. Opcenito me ti vinski kriticari, ma opcenito kriticari u bilo kojem polju ne zanimaju niti su mi referenca. Za mene su to ljudi koji nisu uspjeli u toj sferi koju kritiziraju. ;) Sto je zalasno...

donekle se slazem s tobom ali zasto onda nosis vina na koje kakve izlozbe i ocjenjivanja, jer koliko shvacam to ti je dosta bitno, da razno razni "vinski kriticari" (isti oni koje toliko ne volis) ocjenjuju i gradiraju tvoja vina..??
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1086 na: 03 Prosinca, 2012, 00:34:42 »

A gle, Ivane, rade to stoga što to izazivaš svojim pristupom koji podsjeća na nadobudnog teenagera koji je prvi puta poševio pa svima objašnjava koja je poza najbolja  ::) pri čemu je irelevantno je li ta poza doista najbolja.

Kao čovjek s iskustvom predavača na fakultetu, nije mi baš jasno kako ti zamišljaš "razmjenu iskustava", ako nitko nema pravo iznijeti svoj stav ili iskustvo, makar ono bilo nedostatno (i znanje i iskustvo), a da mu ti pritome ne nabijaš glavu u blato. Takav agresivni pristup zapravo otkriva predavačevu nesigurnost u svoje znanje... a druga, gora opcija, je da svima nabija glavu u blato kako bi se sam izdigao više nego li to zaslužuje. Nadam se da to ne činiš samo zbog toga... Onaj tko iza sebe ima i reference i znanje i povjerenje u svoje znanje i bez vrijeđanja i galame će znati sugovornika uputiti na njegove pogreške koji će kritiku shvatiti kao konstruktivnu...

Glede izjave "kakav nos takav ponos" uvijek se sjetim svoga šogija koji neprestano priča o svom nesvakidašnjem ponosu, dok njegova žena priča kako je zbog iste "malo iskompleksiran". Nožda je bolja izrijeka "pas koji laje..."  ;D

Bez zamjerke, ali izvrijeđati toliko ljudi samo zbog jedne čaše... a šteta jer određeno znanje posjeduješ, nadam se da će se isto vremenom pokazati i na konačnom proizvodu, vinu. Jer, na ovaj način samo odbijaš ljude i od onih ideja i svjetonazora koje ti nisu loše, koje zastupaš.

Koshpa, prednosti interneta su i njegove mane - njegova demokratičnost, dakle činjenica da svima daje prostor da se čuje njihov glas, dovela je do mora samozvanih stručnjaka iza kojih ne stoje nikakve reference - stvar najviše podsjeća na lokalne galamđije u kafiču, koji uvije imaju u svemu glavnu riječ... dok internet i anonimnost te indirektna komunikacija tu vrstu "hrabrosti" izvuče na površinu kod mnogo večeg broja ljudi...

ma sve je to meni jasno i mene osobno bi nervirao takav stav kod nekoga ali barem bih se onda potrudio dati valjane argumente za stavove i uvjerenja koje zastupam i branim.

mozda sam i ja u krivu, mozda degustacijska casa i salica za kavu doista jesu najbolje case (i salice) iz kojih se moze piti vino..

samo ja nisam cuo niti jedno pametno sroceno i argumentirano obrazlozenje te izjave.

a zasto nisam?

zato jer realno niti ne postoji i vjerojatno se mnogi ovdje slazu sa mnom samo sto im je vjerojatno veca fora biti "kontra" mene bez obzira na realno i cinjenicno stanje stvari.

a vjerojatno ih moje "pucanje po savovima" i zabavlja jer ionako im je to sve samo zajebancija i vec se sutra nece toga niti sjecati i u konacnici im to nije niti najmanje bitno..

a tako je to ovdje uglavnom uvijek i ja sam na to vec itekako naviknut ali neka, nece jos dugo..

ja ovdje ne pisem i ne komentiram prvi put, uvijek svoje izjave nastojim potkrijepiti argumentima, primjerima i konkretnim informacijama, dakle nastojim ne biti povrsan kao 99% forumasa.

osim po ogromnom broju postova koje sam "sakupio" tijekom godina na ovom forumu, definitivno imam i najduze postove jer nastojim pisati tako da svi skuze ili barem pokusaju skuziti o cemu se radi.

ja nastojim propagirati drugaciju filozofiju, iskrenu i prirodniju, ne zbog mene, ja sam tim putem vec debelo i odavno krenuo i necu odustati, vec zbog drugih, jer oni su ti koji ce imati velikih problema u buducnosti ali i o tome sam (opet, vrlo argumentirano!) pisao pa da se ne ponavljam..
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1087 na: 03 Prosinca, 2012, 00:37:05 »

Za kraj, doista postoji razlika od čaše do čaše, tu nema spora. Evo za primjer, stjecajem okolnosti, odnosno činjenice da su na stolu bile malo robusnije balonke koje svakodnevno koristimo uz ručak jer nam se oko istoga mota troje naše djece spremne polupati svaku bolju čašu, nalio sam Lipovinu u tu balonku i pitao suprugu kako joj se čini - ona je to motala, tresla ovako, onako i konstatirala kako nikako ne može uhvatiti miris, da joj nekako bježi... vidjevši da je vrag odnio šalu, natočio sam joj Lipovinu u riesling čašu, nakon čega je rekla - aha, sad ga imam, to je na nekakav cvijet- i vino joj je odmahi na okusu bilo bolje... pokazala se kasnije i činjenica da tulipanka najbolje pristaje Lipovini, tako da ću je nastojati tako i posluživati, no bože moj, nisu ni druge čaše za bijelo vino bile loš izbor...

pa naravno da postoji razlika!

sta uistinu mislis da bih ja napisao nesto sto ne stoji ili bih se toliko raspravljao i pisao ovdje da znam da je to glupost koja nema pokrice u stvarnosti..!?

drugi puta natoci zeni vino u degustacijsku casu ali savjetujem ti da se brzo maknes ili barem sagnes jer bi ti mogla zavrsiti u glavi.. ;D
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #1088 na: 03 Prosinca, 2012, 08:50:31 »

donekle se slazem s tobom ali zasto onda nosis vina na koje kakve izlozbe i ocjenjivanja, jer koliko shvacam to ti je dosta bitno, da razno razni "vinski kriticari" (isti oni koje toliko ne volis) ocjenjuju i gradiraju tvoja vina..??
Pa prvenstveno radi nekakvog marketinga, zatim vise zbog navike i cinjenice da je to obveza kad si u tom biznisu jer ako ti je vino iz berbe 2008. fenomenalno, ne znaci da ce biti fenomenalno godinu poslije.Najzadnje radi toga sto cu dobiti nekakav povrat od strucnjaka gdje samo pogrijesio ili nesto dobro napravio iako za tako nesto je bitnije ono sto ti kazu konzumenti. ;)
Evidentirano

Omnibus
Novak
**

WWW Email
« Odgovor #1089 na: 03 Prosinca, 2012, 09:14:39 »

Ma neće, bez brige, koristi ona svakakve čaše, najviše stoga što joj ove dugonoge baš ne pašu u perilicu  :D. Dakle, očito postoje razni razlozi zašto se koriste ove ili one čaše, a vrlo česti su sasvim praktične prirode.
Ivane, ovaj zadnji post nije bio namijenjen direktno tebi. A što se tiče ovoga da li ja mislim da bi ti ovo ili ono, ne mislim da bi ti tvrdio nešto da ne misliš da znaš, no vjerujem da bi  tvrdio kada misliš da znaš, bez obzira na to da li doista znaš  ::) Rekao bih da ti je to u krvi  :) - samo bi trebalo naći ravnotežu između iskazivanja borbenog duha i iskrenosti, što je pozitivno, i vrijeđanja drugih...
Evidentirano
apostol
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #1090 na: 03 Prosinca, 2012, 09:15:26 »

Da nije to od našeg kolege Apostola?
Vino je iz naše obiteljske vinarije Apostol iz Trnave. Inače traminac 2011. je zaista jedno "lakše" vino iz našeg mladog vinograda. Ciljano se išlo na takav tip vina što je postignuto nešto ranijom berbom.
Zahvaljujem kolegi Podrumaru na odabiru baš ovod vina i poštujem njegov komentar.
Evidentirano
Siki
Novak
**

Email
« Odgovor #1091 na: 03 Prosinca, 2012, 10:24:17 »

Drago mi je što je Podrumar izabrao vino od kolege Apostola i prvom prilikom ga sigurno kupujem.
Sviđa mi se kad se preporučuju vina od članova foruma,jer tu sigurno ima jako dobrih i kvalitetnih vina.
Pozdrav. ;) :D :D
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1092 na: 03 Prosinca, 2012, 10:33:34 »

Ma neće, bez brige, koristi ona svakakve čaše, najviše stoga što joj ove dugonoge baš ne pašu u perilicu  :D. Dakle, očito postoje razni razlozi zašto se koriste ove ili one čaše, a vrlo česti su sasvim praktične prirode.
Ivane, ovaj zadnji post nije bio namijenjen direktno tebi. A što se tiče ovoga da li ja mislim da bi ti ovo ili ono, ne mislim da bi ti tvrdio nešto da ne misliš da znaš, no vjerujem da bi  tvrdio kada misliš da znaš, bez obzira na to da li doista znaš  ::) Rekao bih da ti je to u krvi  :) - samo bi trebalo naći ravnotežu između iskazivanja borbenog duha i iskrenosti, što je pozitivno, i vrijeđanja drugih...

da, vjerojatno su razlozi jos uvijek prakticne prirode iako bi razlozi trebali biti konkretni jer casa ipak ima svoju ulogu i sigurno da cini razliku!

hm, kada mislim da znam.. mozda, to je moje uvjerenje i misljenje i na njega imam potpuno pravo ali opet, s druge strane gotovo da nitko nema pametnih argumenata koji bi me uvjerili u suprotno..

pa fuckas raspravu ako nema malo krvi, kakva je to onda rasprava..?? ;D

btw. evo kako je bilo na Riedel radionici u Esplanadi:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=474116032638594&set=a.474115775971953.122916.180156825367851&type=1&theater

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=474115955971935&set=a.474115775971953.122916.180156825367851&type=1&theater
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #1093 na: 03 Prosinca, 2012, 16:01:02 »

opet se ponavljam, ako ne vjerujes koliko je uistinu ta razlika velika trebao si doci na radionicu u Esplanadi pa bi se sam uvjerio iz prve ruke u to i vjerojatno ne bi sada pisao kojesta..
Riedel je Mercedes casa i opcenito je jako skup i nemam ih niti ja vec tu i tamo poklonim pokoji set prijateljima i poznanicima koji se bolje kuze u vino ili vecim privatnim kupcima vina.
da skratimo pricu postavit cu ti vrlo jednostavno pitanje, ti zbilja smatras da je obicna degustacijska casica pravi izbor za pijenje (ozbiljnijih) vina?
Ok,malo sam se krivo izrazio :-X Znam neke osnove,čaša za vino mora biti prozirma,od tankog stakla,bez nekakvih ukrasa,jednostavna.Dužina drške direktno je povezana sa širenjem topline od ruke do vina.Za bijela vina se uzimaju,čaše oblika tulipana sa dužom drškom,srednje zapremnine.Za crna su veće čaše,sa kraćom drškom,više debeljuškaste.Za rose ide slična ko za bijelo s tim da se prema vrhu širi,itd.S tim da su još ti perverznjaci iz Riedela morali još posebno smišljati čaše za svake sorte posebno  ;D Evo nisam ni ja baš takav tupan,moram te malo piknuti  8) Priznajem da iz više različitih čaša oblika za npr.bijelo vino s tim da je jedna gore široka 40mm,druga 38,duboka 60,58,54 mm ne bi vidio razliku vina  ::) Ok za degustaciju,izložbe,ak je 1000 vas stručnjaka reklo da je tako,onda je tako, bez ironije.Gle,mene to previše ne zanima,ovo vina koja pijem u svojoj okolici i svoje,odavno znam kakva su,jest da se i na lagano mijenjaju,dozrijevaju ali nakon pol l,svejedno je kakva je čaša  ;)
Evidentirano

Ruki
Novak
**

Email
« Odgovor #1094 na: 03 Prosinca, 2012, 16:58:36 »

Ok,malo sam se krivo izrazio :-X Znam neke osnove,čaša za vino mora biti prozirma,od tankog stakla,bez nekakvih ukrasa,jednostavna.Dužina drške direktno je povezana sa širenjem topline od ruke do vina.Za bijela vina se uzimaju,čaše oblika tulipana sa dužom drškom,srednje zapremnine.Za crna su veće čaše,sa kraćom drškom,više debeljuškaste.Za rose ide slična ko za bijelo s tim da se prema vrhu širi,itd.S tim da su još ti perverznjaci iz Riedela morali još posebno smišljati čaše za svake sorte posebno  ;D Evo nisam ni ja baš takav tupan,moram te malo piknuti  8) Priznajem da iz više različitih čaša oblika za npr.bijelo vino s tim da je jedna gore široka 40mm,druga 38,duboka 60,58,54 mm ne bi vidio razliku vina  ::) Ok za degustaciju,izložbe,ak je 1000 vas stručnjaka reklo da je tako,onda je tako, bez ironije.Gle,mene to previše ne zanima,ovo vina koja pijem u svojoj okolici i svoje,odavno znam kakva su,jest da se i na lagano mijenjaju,dozrijevaju ali nakon pol l,svejedno je kakva je čaša  ;)
Ovo je bilo pametno i poucno
Evidentirano
 Str: 1 ... 71 72 [73] 74 75 ... 81 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!