VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
23 Travnja, 2026, 07:08:58

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Vino koje želim preporučiti
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 70 71 [72] 73 74 ... 81 Dolje Ispis
Autor Tema: Vino koje želim preporučiti  (Posjeta: 627475 puta)
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1065 na: 02 Prosinca, 2012, 18:14:42 »

Upravo tako, nije. Ali je isto tako naivno i neozbiljno drzati lekcije ljudima koji su duplo starijo od tebe, sa svojih 27 u dupetu pa makar bio u apsolutno u pravu. ;) Tu se opet namece i pitanje kulture ophodjenja tj. kulture komunikacije.  Kao sto sam rekao i ranije, previse se drzis "visoko" u svakoj raspravi iako realno za to mozda i nemas argumente. :)
"Jer od svih vrlina poniznost je najteze postici"  8)

sve to stoji i moji nastupi ovdje su mozda ponekad shvaceni kao bahati, gledani s visoka, itd. i time se osobito ne ponosim ali jednostavno ne mogu presutiti neke preocite bedastoce i gluparije koji ljudi ovdje pisu tek toliko da ih napisu!

mozda sve to shvacam preosobno i predirektno ali to me smeta, takva sam osoba i imam potrebu reci i objasniti da stvari nisu takve kakvim se cine i da postoji jos mnogo toga iza onoga sto se cini ili vidi na (uglavnom) povrsan prvi pogled..

ali ovdje ne pricamo o meni i ne izradujemo moj psiholoski profil (sto velika vecina ovdje radi), itd. jer prakticki se svaka ozbiljnija rasprava, obicno u nedostatku vasih kvalitetnijih argumenata, svede na moju "psihoanalizu", polupljuvanje, spika o tome kakva sam ja osoba, kakva imam vina, itd. a ja sam u biti samo rekao covjeku da si nabavi postenu vinsku casu a ne da se blamira sa degustacijskom (ako vec zeli pisati o vinima)!?

ti takoder ovdje nisi apsolutno nista pametno napisao vezano za temu i za ono sto sam ja rekao vec isto tako kenjas i odlutao si u neke sasvim druge spike koje se opet ticu mene kao osobe.

bio ja tezak ili ne, drzi se teme i reci nesto pametno i argumentirano ako imas, ako nemas onda radije nemoj niti postati..

ako ja pisem gluposti onda ne znam sta bi trebalo reci na ono tvoje od malo prije da se vina ako su dobra mogu piti i iz salice za kavu..?? wtf??

to valjda da sam ja rekao pokopao bi me zivog ovdje!

Ali je isto tako naivno i neozbiljno drzati lekcije ljudima koji su duplo starijo od tebe, sa svojih 27 u dupetu pa makar bio u apsolutno u pravu. ;)

ovo ti je pri vrhu gluposti sto si napisao ikada.. ;D

aha, znaci tko god je stariji mora apsolutno slusati starije od sebe, mlade nikako jer to nema smisla i to se ne radi  jer je to "neozbiljno"..!

znaci ti apsolutno sve zivo ucis od svog starog i nista mu ne pokusavas objasniti i nauciti ga jer je to onda neozbilnjo i naivno od tebe.. :o

nije mi samo jasno kako ti zamisljas edukaciju, ucenje, razmjenu iskustva i misljenja ako sve to ide samo u jednom pravcu, od starijih prema mladima.. ::)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1066 na: 02 Prosinca, 2012, 18:17:16 »

Sam ak si nosonja. :P Sad sam ja malo zloban. ;D NHF  ;)

hehehe, pa ja imam velik nos, to je istina! 8)

al znas kako se kaze, kakav nos takav ponos.. ;)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1067 na: 02 Prosinca, 2012, 18:26:07 »

Pa i mislio sam na ta ocjenjivanja, a i npr. degustaciju koju si vodio u KT na zadnjoj izlozbi. Tamo se sva vina kusaju iz tih zlokobnih degustacijskih, pa su ajmo rec sva vina nekako nivelirana s obzirom da se toce u iste case. ;)
Ja se osobno ne slazem s tim oblikom casa jer se gotovo niti jedno vino ne toci u takav oblik casa, ali ako su sva vina degradirana/unaprijedjena odabirom case onda neka tako i bude. Bitno da se drzimo konzistentnosti...
Sto se mog odabira casa tice, ne znam zasto uopce zalazis u tu temu? Zasto ti vozis Audi A6, a ne primjerice BMW 5er ili Mercedes E? Stvar odabira. :) Zato ja u svom podrumu imam one case, vizualno su mi primamljive, gotovo sva vina se dobro otvaraju u njima i ono najbitnije povoljne su mi. ;)

ah, to su bili poceci kada sam jos mislio da cu nesto pametno tamo vidjeti, cuti i nauciti.. a mnogima je to kakti DOKAZ dobrog rada u podrumu.. ::)

kad ti Premuzicka ili Stojicka pohvale vino i kazu kak je dobro.. jebote, koja naiva! :D

pa naravno da se sva vina tamo toce u te degustacijske case jer sta bi bilo da se toce u ozbiljnije case?!

ne bi bilo apsolutno nista drugacije jer profil ljudi koji tamo dolazi ne bi to osjetio i njima je to sasvim svejedno kakva je casa, dakle to ti je taj tzv. Podrumar1987 sindrom.. ;D

zasto zalazim u temu odabira tvoje case?

pa zato jer prvo kazes da casa nema veze, pa onda ima veze, pa onda opet nema veze, pa je dobra i salica za kavu, pa je dobra i degustacijska, pa je degustacijska losa, pa je losa casa u Esplanadi, pa ti imas sasvim drugacije case u podrumu.. ???

pa daj se odluci vise! :P
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #1068 na: 02 Prosinca, 2012, 18:28:32 »

Vidis da imas problema sa logickom dedukcijom. ;) Te spike sa prenosenjem iskustva s koljena na koljeno ja ne pusim niti sam zagovornik istih, ne znam kako si uopce dosao do tog zakljucka pa se moramo vratiti na moju prvu recenicu.

Napisao sam dosta toga konkretno u zadnjih par postova samo ih treba procitati. Na kraju krajeva slozio sam se s tobom da te degustacijske case nemaju apsolutno nikakvo uporiste za koristenje te ih se na ocjenjivanjima vina niti ne koristi. U cijelu raspravu sam se ukljucio prvo kao moderator jer si istupio prebahato sa ukazivanjem cinjenice da je podurmar1987 odabrao "krivu" casu za kusanje doticnog vina. Drugo, uzivo nemas takav napadni stav i toga si svjestan, te si stoga izrazito ugodan sugovornik i poznavatelj vina. Ne znam zasto se onda bahatis (da ne kazem nesto zesce) na forumu?!

Sto se tice moje konstatacije salice za kavu...mislim da je svima bitno i kljucno vino. Ako je odlicno i izvaredno ono ce svoj karakter pokazati pa makar ga kusali u navednoj salici za kavu, coffee to go reciklirajucoj salici, pvc casi itd... Naravno da ce adekvatna staklena casa samo pomoci i naglasiti sve vrline tog vina, ali s podsmjehom se referirati na neciji osvrt o vinu jer je izabrao "krivu" casu je prije svega pretencizno pa makar ti bio Parker, a s druge strane i nekulturno...
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1069 na: 02 Prosinca, 2012, 18:28:49 »

http://www.wineglassguide.com/showroom.php?did=174&ypos=3924

koja budala i neznalica je ovo napravila!?

uopce nema degustacijske case a bogme ne vidim niti salicu za kavu.. ??? ::) :o
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #1070 na: 02 Prosinca, 2012, 18:31:40 »

zasto zalazim u temu odabira tvoje case?

pa zato jer prvo kazes da casa nema veze, pa onda ima veze, pa onda opet nema veze, pa je dobra i salica za kavu, pa je dobra i degustacijska, pa je degustacijska losa, pa je losa casa u Esplanadi, pa ti imas sasvim drugacije case u podrumu.. ???

pa daj se odluci vise! :P
Imas sve lijepo sazeto u mom postu prije. ;) Casa je izrazito bitna, al je najbitnije vino. To je ono sto ja tvrdim odavno u samoj proizvodnji vina, nisu bitne tehnike vec ono kaj dobijes u casi. Ako je bolje eko/bio/organsko neka je, ako je bolje suvremeno neka je onda tako. Samo to opet previse zadire u sferu subjektivnog kako i sve stvari koje se ticu osjetila...
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1071 na: 02 Prosinca, 2012, 18:41:35 »

Vidis da imas problema sa logickom dedukcijom. ;) Te spike sa prenosenjem iskustva s koljena na koljeno ja ne pusim niti sam zagovornik istih, ne znam kako si uopce dosao do tog zakljucka pa se moramo vratiti na moju prvu recenicu.

Napisao sam dosta toga konkretno u zadnjih par postova samo ih treba procitati. Na kraju krajeva slozio sam se s tobom da te degustacijske case nemaju apsolutno nikakvo uporiste za koristenje te ih se na ocjenjivanjima vina niti ne koristi. U cijelu raspravu sam se ukljucio prvo kao moderator jer si istupio prebahato sa ukazivanjem cinjenice da je podurmar1987 odabrao "krivu" casu za kusanje doticnog vina. Drugo, uzivo nemas takav napadni stav i toga si svjestan, te si stoga izrazito ugodan sugovornik i poznavatelj vina. Ne znam zasto se onda bahatis (da ne kazem nesto zesce) na forumu?!

Sto se tice moje konstatacije salice za kavu...mislim da je svima bitno i kljucno vino. Ako je odlicno i izvaredno ono ce svoj karakter pokazati pa makar ga kusali u navednoj salici za kavu, coffee to go reciklirajucoj salici, pvc casi itd... Naravno da ce adekvatna staklena casa samo pomoci i naglasiti sve vrline tog vina, ali s podsmjehom se referirati na neciji osvrt o vinu jer je izabrao "krivu" casu je prije svega pretencizno pa makar ti bio Parker, a s druge strane i nekulturno...

hehe, ok, jos smo nesto saznali o meni i mozemo i to uvrstiti u moj psiholoski profil.. ;)

to sam pokupio iz ove tvoje recenice u kojoj si napisao da je neozbiljno drzati lekcije ljudima koji su stariji od mene pa makar ja bio u pravu.. sad opet ne kuzim da li se smijem obracati ljudima starijima od sebe ili ne..??

Ali je isto tako naivno i neozbiljno drzati lekcije ljudima koji su duplo starijo od tebe, sa svojih 27 u dupetu pa makar bio u apsolutno u pravu. ;)

Podrumaru sam to za casu vec ranije rekao kada je pio Venje i opet sada i da opet bilo tko to napravi opet reci cu mu opet..

i ti di si mi dao degustacijsku casu u tvom podrumu za kusanje vina rekao bih ti da mi das neku drugu.

pa uzivo se jos nisam susreo sa takvom kolicinom gluposti i nebuloza kao sto se susrecem ovdje.

Sto se tice moje konstatacije salice za kavu...mislim da je svima bitno i kljucno vino. Ako je odlicno i izvaredno ono ce svoj karakter pokazati pa makar ga kusali u navednoj salici za kavu, coffee to go reciklirajucoj salici, pvc casi itd..

pa naravno da nece! pa o tome cijelo vrijeme i pricam!!

kakav ce karakter pokazati npr. Baticeva Zaria u salici za faking kavu!?

o tome cijelo vrijeme i tupim, da nije isto piti rizling iz montrachet case, burdungy case ili riesling case.. ili iz salice za kavu!?

to nikako nije i ne moze biti isto jer se pravi karakter i osobine vina jedino i gotovo iskljucivo mogu prepoznati adekvatno posluzeno i to u adekvatnoj casi!

Parker..!? nikada nisam bio impresioniran njime, upravo suprotno.. ::)
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #1072 na: 02 Prosinca, 2012, 18:46:40 »

Bezveze sam ga naveo kao nekakav "autoritet" u vinskom svijetu. Slicno kao sto se ti postavljas ovdje. ;)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1073 na: 02 Prosinca, 2012, 18:52:23 »

Imas sve lijepo sazeto u mom postu prije. ;) Casa je izrazito bitna, al je najbitnije vino. To je ono sto ja tvrdim odavno u samoj proizvodnji vina, nisu bitne tehnike vec ono kaj dobijes u casi. Ako je bolje eko/bio/organsko neka je, ako je bolje suvremeno neka je onda tako. Samo to opet previse zadire u sferu subjektivnog kako i sve stvari koje se ticu osjetila...

ali jos nisi shvatio da jedno nejde bez drugoga, narocito ako se radi o ozbiljnijim i kompleksnijim vinima.

mozda je u konacnici to bitno ali je takoder bitno i ovo prije - put, proces, tehnike i finese proizvodnje.

kao da kazes da nije bitno da li je netko zaradio 100 milijuna kuna postenim radom ili ih je ukrao preko noci, bitno je da on ima novaca, dakle ultimativni cilj.

ali to na srecu sa vinima i opcenito poljoprivrednim proizvodima nije tako.

mlijeko u casi je mlijeko u casi bez obzira da li ono doslo od susjeda u selu koji ima 3 kravice, hrani ih travom i sijenom, svako jutro u pola 5 ih vodi na ispasu i na prirodni izvor vode, itd. ili je krava samo jedna od 10 000 komada koje su zatvorene u nekoj hladnoj industrijskoj hali, ne vide sunca ni mjeseca, sopane kojekakvim smjesama i aditivima i strojno muzene..

i one ce dati mlijeko isto kao i ove od susjeda i na kraju krajeva, mlijeko je mlijeko.

nekome je to isto ali mnogima nije a vjerujem da nije ni tebi samo druga je stvar da li ti to mozes raspoznati i prepoznati kao nesto kvalitetnije, prirodnije i bolje ili ne mozes pa ti je svejedno i mlijeko ti je uvijek "SAMO" mlijeko..
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1074 na: 02 Prosinca, 2012, 18:53:04 »

Bezveze sam ga naveo kao nekakav "autoritet" u vinskom svijetu. Slicno kao sto se ti postavljas ovdje. ;)

a ja mislim da si naveo upravo njega jer vjerojatno drugog niti ne znas.. ;D 8)

i ne, ja nisam niti ne zelim biti nikakav autoritet za vina jer sam odavno shvatio da to ovdje nema nikakvog smisla.
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #1075 na: 02 Prosinca, 2012, 19:07:33 »

a ja mislim da si naveo upravo njega jer vjerojatno drugog niti ne znas.. ;D 8)

i ne, ja nisam niti ne zelim biti nikakav autoritet za vina jer sam odavno shvatio da to ovdje nema nikakvog smisla.
Mozda ni ne znam. Opcenito me ti vinski kriticari, ma opcenito kriticari u bilo kojem polju ne zanimaju niti su mi referenca. Za mene su to ljudi koji nisu uspjeli u toj sferi koju kritiziraju. ;) Sto je zalasno...
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #1076 na: 02 Prosinca, 2012, 19:22:15 »

prijatelju ako ti ja moram crtati kako izgleda postena vinska casa onda bolje da se odmah i ti i ja iskljucimo sa ovog foruma.
to je kao da se bavis proizvodnjom vina i onda me pitas kako izgleda postena drvena bacva??
gdje je nabaviti? smjesno pitanje..
vjerujem da si cuo za konzum (ili metro, getro, plodine..), odes tamo, na odjel kuhinjskih pizdarija i imas barem 10ak vrsta "postenijih" vinskih casa od ove degustacijske!
Samo sam te vrebao,spomenuo si čaše austrijske tvornice Riedel,je,dobio sam jedan komplet na poklon i nisam pao na guzicu kad sam iz njih pio vino tj.
nisam osjetio božanstveni ukus zato jer je netko rekao da su to ubi bože kvalitetne čaše za piti iz njih vino,ali možda sam idiot.Taj Riedel radi čaše za svakakve vrste vina,jel stvarno misliš ili se zajebavaš da mi tvoje vino bude bolje ak ga pijem iz te čaše ili direktno iz butelje?
Čuo sam za Konzum,oni i ovi ostali prodaju čaše Steklarne Hrastnik iz Slovenije,ok,čaša ko čaša.
Pod poštenu drvenu bačvu valjda smatraš da ju je bačvar trebao džepnim nožićem izrezbariti jer valjda po biodinamici ne smije uključiti pilu  ;D

ps. ne kuzim kakve veze ova rasprava o casama ima sa mojom internet ili facebook stranicom, tj. neimanjem iste?
valjda ja imam pravo odluciti da li mi je tako nesto potrebno ili nije.. facebook prezirem, internet malo manje ali da, uskoro cu imati svoju stranicu, radim na tome sad preko zime.
To sam te pitao čisto iz znatiželje,zbog reklame i prodaje vina preko interneta  ;)
Evidentirano

safir
Mlađi novak
*

46.175284,16.784395

Email
« Odgovor #1077 na: 02 Prosinca, 2012, 20:23:32 »

Sutra idem v klet i spotral bum sve case.  :P
Ne bu se vise niti pri meni pilo z bilo kakvih.
Evidentirano

Pripovedaju da stalno pijem,
od snočka sem ni ništ spil!
a duša je navek žeđna!
I onda neš pil !!!

Vražju mater neš pil!
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #1078 na: 02 Prosinca, 2012, 20:33:09 »

ah,ah..tematike
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #1079 na: 02 Prosinca, 2012, 20:41:36 »

Od svih čaša na svijetu,najrađe bi imao komplet ovakvih pa kolko košta nije bitno,ali ne znam gdje ih ima,idealna čaša za vinskog primitivca poput mene  ;D

* čaša.jpg (18.34 kB, 430x503 - (hitova: 538 ).)
Evidentirano

Str: 1 ... 70 71 [72] 73 74 ... 81 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!