Ovo je stvarno bahato i nekulturno pogotovo prema kolegi forumašu!Bilo bi puno bolje kad bi što više ljudi preporučavali vina,a da se ne boje da če ih netko odmah popljuvati.Dosadno je ako samo jedan član preporuča vina,a misli kak u Hrvatskoj ima tak malo dobrih vina i vinara.
E stvarno gdje ima za kupiti prava vinska čaša,bokal,dekanter i te stvari a da nisu pre skupi?
bahato ili ne, to je istina.ali znas sta je jos bahato?doci na ovaj forum prije par mjeseci, ne znati gotovo nista o vinima (ne pricam o proizvodnji), uzeti DEGUSTACIJSKU casicu i iz nje piti VENJE i onda pisati kako vino "NIJE NESTO".. tad sam poludio prvi put i reko sam da cu mu poslati set pravih vinskih casa da se ne blamira dalje ali covjek se jos nije javio za adresu (javi se!!) da mu posaljem..i ne samo to nego i dalje nastaviti piti iz te iste degustacijske casice koju bi trebalo zabraniti zakonom jer iz nje nije moguce piti niti obicnu vodu iz pipe a kamoli neka ozbiljnija i kompleksnija vina..
Kao prvo ja ne pijem ozbiljnija i kompleksnija vina.Kao drugo da sam pio venje iz bilo kakve čaše meni bi bilo vrlo slično, jednostavno mi se takav tip vina ne sviđa.Evo i kao treču stvar par slika Enjingija i negove čaše iz koje degustira i isprobava Venje.http://www.google.hr/imgres?um=1&hl=hr&client=firefox-a&sa=N&tbo=d&rls=org.mozilla:hr:official&channel=fflb&biw=1280&bih=931&tbm=isch&tbnid=T1RZAqkX59NZkM:&imgrefurl=http://www.blogger-index.com/19969587-fc-chelsea-balkan-news&docid=yry9TYhRoa9fDM&imgurl=http://1.bp.blogspot.com/-r2npl6eWN4w/Tw2AAy9yNPI/AAAAAAAAAPM/Q29CFdtjwV4/s1600/enjingi.JPG&w=1200&h=1600&ei=7Wu7UNr4NbOK4gTSvoCIAg&zoom=1&iact=hc&vpx=891&vpy=248&dur=906&hovh=259&hovw=194&tx=114&ty=137&sig=111818727466009642090&page=1&tbnh=142&tbnw=109&start=0&ndsp=42&ved=1t:429,r:16,s:0,i:128Evo i Enjingija sa Mesićem koji također piju vino iz istih čaša kakve imam i ja.http://www.vecernji.hr/scena/u-mesicevu-drustvu-enjingi-najavio-zlatne-zice-slavonije-clanak-288913Ne shvačam u čemu je problem. Ako sam nešto pogrešno napravio neka me moderatori izbrišu sa foruma. Neda mi se više živcirati zbog pojedinaca. Ispada da se na forumu ne smije više reći svoje mišljenje. Skužio sam da dosta forumaša uopče ne piše po forumu samo zbog toga da ga netko ne popljuje nego sve više i više komuniciraju sa privatnim porukama. Dali je to svrha ovog foruma Ja sam laik što se tiče isprobavanja vina, ali to ne zanći da sam glup i da neznam kakvo vino mi se dopada ili ne dopada.
svaka budala zna sta mu se svida ili ne svida ali taj kriterij za vina uopce ne bi smio niti postojati jer se to podrazumjeva.
obicnije stvari imas u svakom vecem konzumu, slicnu kvalitetu imas u metrou, a ako zelis ipak nesto bolje onda odi u lesninu ili merkur, tamo zbilja imas svega, od casa bilo koje vrste i tipa, decantera, itd. za ne previsoku cijenu.
Touché! A ti mislis da si dovoljno iskusan sa svojih 27 god? Sta mislis kakva ces iskustva skupiti u narednih 27...
A valjda zato tvoja vina lose prolaze na degustacijama kada ih ljudi piju iz degustacijskih casa. Pretjerao si, to je cinjenica. Sudit o necijem ukusu na temelju case koje je izabrao je pretenciozno i podcjenjivacki, a jedno i drugo ti se cesto omaknu na ovom forumu, uzivo ne, jer je uzivo teze bit faca i covjek. Na kraju krajeva zasto nebi isto vino kusao iz staklene case od kinderlade?! Vino ako je dobro, uzitno, biti ce zavodljivo makar ga kusali iz salice za kavu. Naravno da oblik casi pridonosi boljem dojmu. Primjer je Esplanada, neki univerzalni oblik case za vino koji NE odgovara crnim, a bogme ni bijelim vinima pa sad ti vidi.
nije glupa rasprava uopće.Imam doma hrpu tih degustacijskih čaša i nije mi lijepo iz njih guštati u vinu.Treba imati mjesta za nos. A da nam je Ivan malo zloćko, to nije ništ novo!
iskustvo nije nuzno vezano uz godine.
ne znam gdje si vidio moja vina na degustacijama, narocito novije berbe..??mozda nekad prije par godina kada sam ih morao nositi u Kutinu a ove godine sam to bio obvezan (zbog MVC-a) pa ih opet nisam nosio jer je to teza smijurija..ok, a daj mi onda reci zasto si ti nabavio one relativno ok case na stalku, zasto jednostavno ne pijes iz degustacijske??takoder, u kojem god sam restoranu ili cak birtij bio, nigdje mi nisu donijeli vino ili gemist u degustacijskoj casi!?pa sad ne kuzim kako to ako casa ne cini razliku i ako to nema nikakve veze..nisi mogao reci vece gluposti.. zasto onda ti u podrumu ne pijes iz salice za kavu??pa tko kaze da je izbor case u Esplanadi ok?sigurno nije ali nekak pokusavaju pronaci klasicnu vinsku casu iz koje ces moci relativno normalno kusati mnogo vrsta i stilova vina, bijela i crna, svjeza i zrelija.. uostalom na pocetku mozes birati koju vrstu case zelis, mislim da imaju 2-3 vrste, s obzirom na to kakve ces vina vise kusati..takoder ovih dana u Apetitu na LGK-u nije bio dobar izbor case ali jebiga, to je tako na tim festivalima.ali to ne znaci da su dali klasicnu degustacijsku casu iz koje ne mozs apsolutno nista osjetiti!doslovce ti u nju stane par kapi vina, ne mozes normalno zavrtjeti, dati vinu zraka.. ne mozes je cak niti normalno drzati u ruci!!
a daj mi reci jel sam kaj mozda krivo rekao? u degustacijskoj casi jedva da imas mjesta za vino a kamoli mjesto za nos!