VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 23:47:18

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Vino koje želim preporučiti
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 81 Dolje Ispis
Autor Tema: Vino koje želim preporučiti  (Posjeta: 629473 puta)
Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #1035 na: 01 Prosinca, 2012, 11:54:01 »

Evo jedno zanimljivo i pristupačno vino.

APOSTOL-TRAMINAC 2011 0.75l , kvalitetno polusuho vino sa 12.8 % alkohola.

Vino je blage slamnato-žutkaste boje. Miris vina je vrlo izražen i karakterističan za tramince. Glavne karakteristike ovog vina bi bile dobra sviježina, lakše tijelo i vrlo mali ostatak šečera koji sve to zaokružuje. Sve u svemu vrlo dobro vino za cijenu od 25 kn. Preporučio bi ga za samostalno ispijanje ili uz kolače npr orehnjaču.

Moja ocjena je 7/10. Cijena 25 kn u vrutku. Kupio bi ga opet.
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #1036 na: 01 Prosinca, 2012, 15:07:59 »

Da nije to od našeg kolege Apostola?
Evidentirano

I onda neš pil
Podrumar1987
aktivni član

Email
« Odgovor #1037 na: 01 Prosinca, 2012, 15:11:40 »

Da nije to od našeg kolege Apostola?

Mislim da je.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1038 na: 01 Prosinca, 2012, 22:34:30 »

Evo jedno zanimljivo i pristupačno vino.

APOSTOL-TRAMINAC 2011 0.75l , kvalitetno polusuho vino sa 12.8 % alkohola.

Vino je blage slamnato-žutkaste boje. Miris vina je vrlo izražen i karakterističan za tramince. Glavne karakteristike ovog vina bi bile dobra sviježina, lakše tijelo i vrlo mali ostatak šečera koji sve to zaokružuje. Sve u svemu vrlo dobro vino za cijenu od 25 kn. Preporučio bi ga za samostalno ispijanje ili uz kolače npr orehnjaču.

Moja ocjena je 7/10. Cijena 25 kn u vrutku. Kupio bi ga opet.

cek malo, tu nesto piskaras o vinima a jos nisi niti nabavio postenu vinsku casu?!

malo smjesno i puno neozbiljno.. ???
Evidentirano

Ruki
Novak
**

Email
« Odgovor #1039 na: 01 Prosinca, 2012, 22:42:32 »

Casa je dobra
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1040 na: 01 Prosinca, 2012, 22:49:23 »

Casa je dobra

ma nema bolje..
Evidentirano

psycho
Novak
**

open your mind

Email
« Odgovor #1041 na: 02 Prosinca, 2012, 03:27:08 »

Čujte, pio sam puno finih vina. Nedavno nam je u udruzi bio autoritet ocijenivši po subjektivnom gledištu naša vina ha po mojem mišljenju svako za razred više. stavil sam od moja četiri vina ono najlošije i on ga je ocijenio, subjektivno, sa srebrom. Hm. Kaj to znači 16,3 ? Za mješavinu. A odnesel sam samo jedan uzorak i to onaj koji mi je od četiri bio sumnjiv. Nije li taj gulaš, druženje, fina papica i to što si ti došao kao neprikosnoveni autoritet spustio tvoje kriterije? Nisi li mi podigao perje? No ja sam previše skeptičan a da bih vjerovao jednom subjektivnom mišljenju. Moje je vino još uvijek prosječno. Malo ispod. oču reči nemojte vjerovati tzv enolozima koji rade na janjetinu i kissy  ;D
Evidentirano

pime ga pime ga
Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #1042 na: 02 Prosinca, 2012, 08:36:14 »

Ivane, a zašto Podrumar ne bi pisao o svojim dojmovima, makar pio z demižoni? Pa ovo je forum, a ne stručni somelijerski časopis.
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #1043 na: 02 Prosinca, 2012, 10:32:09 »

cek malo, tu nesto piskaras o vinima a jos nisi niti nabavio postenu vinsku casu?!

Znači li to da ak nemaš"poštenu"čašu nemaš što ni piskarat o vinu? ???
Evidentirano

I onda neš pil
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #1044 na: 02 Prosinca, 2012, 12:17:07 »

Stat s bahatoscu ;)
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #1045 na: 02 Prosinca, 2012, 13:02:24 »

Da nas obične smrtnike prosvjetliš i objasniš kako izgleda "poštena vinska čaša",gdje ju nabaviti i po čemu je posebna?Usput pitam,zašto nemaš vlastitu internet stranicu ili da se reklamiraš barem putem Facebooka?Vidim po spisku da ovi tvoji biodinamičari imaju svi ili skoro svi?!
Evidentirano

Podrumar1987
aktivni član

Email
« Odgovor #1046 na: 02 Prosinca, 2012, 15:37:24 »

Hvala na podršci. 
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1047 na: 02 Prosinca, 2012, 15:39:16 »

Stat s bahatoscu ;)

bahato ili ne, to je istina.

ali znas sta je jos bahato?

doci na ovaj forum prije par mjeseci, ne znati gotovo nista o vinima (ne pricam o proizvodnji), uzeti DEGUSTACIJSKU casicu i iz nje piti VENJE i onda pisati kako vino "NIJE NESTO".. :o ???

tad sam poludio prvi put i reko sam da cu mu poslati set pravih vinskih casa da se ne blamira dalje ali covjek se jos nije javio za adresu (javi se!!) da mu posaljem..

i ne samo to nego i dalje nastaviti piti iz te iste degustacijske casice koju bi trebalo zabraniti zakonom jer iz nje nije moguce piti niti obicnu vodu iz pipe a kamoli neka ozbiljnija i kompleksnija vina..
Evidentirano

Ruki
Novak
**

Email
« Odgovor #1048 na: 02 Prosinca, 2012, 15:55:57 »

E stvarno gdje ima za kupiti prava vinska čaša,bokal,dekanter i te stvari a da nisu pre skupi?
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1049 na: 02 Prosinca, 2012, 16:00:11 »

Da nas obične smrtnike prosvjetliš i objasniš kako izgleda "poštena vinska čaša",gdje ju nabaviti i po čemu je posebna?Usput pitam,zašto nemaš vlastitu internet stranicu ili da se reklamiraš barem putem Facebooka?Vidim po spisku da ovi tvoji biodinamičari imaju svi ili skoro svi?!

prijatelju ako ti ja moram crtati kako izgleda postena vinska casa onda bolje da se odmah i ti i ja iskljucimo sa ovog foruma.

to je kao da se bavis proizvodnjom vina i onda me pitas kako izgleda postena drvena bacva??

gdje je nabaviti? smjesno pitanje..

vjerujem da si cuo za konzum (ili metro, getro, plodine..), odes tamo, na odjel kuhinjskih pizdarija i imas barem 10ak vrsta "postenijih" vinskih casa od ove degustacijske!

i ne, set od 2, 4 ili 6 komada ne kosta malo bogatstvo (kao sto je slucaj sa npr. Riedelom) vec jedna casa u prosjeku kosta 10ak ili manje kuna..

ali ako ti je i to preskupo onda radije niti nemoj piti vina.

btw. svi pricate i zalite se kako je kultura stola kod nas vrlo niska, kak ljudi ne kuze vina, ne znaju ih proizvoditi, samo se piju gemisti, bambusi, itd. a s druge strane se cudite kad popljujem degustacijsku casicu i kazem da se iz nje nikako ne mogu piti iole ozbiljnija vina..

nije svaka casa koja ima pola cm stalka automatski i vinska casa!

ps. ne kuzim kakve veze ova rasprava o casama ima sa mojom internet ili facebook stranicom, tj. neimanjem iste?

valjda ja imam pravo odluciti da li mi je tako nesto potrebno ili nije.. facebook prezirem, internet malo manje ali da, uskoro cu imati svoju stranicu, radim na tome sad preko zime.
Evidentirano

Str: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 81 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!