Jesam... ništa posebno.Marketing im je strašan, ali vino je čisti prosjek, dobrar je, ali... Ostao sam relativno ravnodušan...
tocno tak sam si nekak i mislio.. lik ima brdo love, otvorio vinariju (kupuje grozde jer naravno nema svoje vinograde pa tako moze birati jer ne ovisi o tome sto ce sam proizvesti), boca plavca 300 kn, marketing strasan i ulozeno brdo novaca.. a na kraju krajeva sve skupa drek od vina za tu cijenu. klasicna hrvatska (vinarska) prica.. ko god buba u marketing stotine tisuca kn onda znam kakva su im vina..gabro, ok, ti zivis na bracu i sve ovo sta kazes vrijedi ali svejedno mislim da se cijene ne mogu prema tome ravnati. ja mogu otvoriti vinoteku i staviti cijenu od 1000 kn za plavac plenkovic grand cru ali to ne znaci da on uistinu kosta toliko.. trgovci mogu staviti cijene kakve zele a najvaznija cijena po kojoj se treba ravnati je ona kod vinara u podrumu. prema tome grand cru plavac ne kosta 400 kn, cak niti 300 ali je u vrutku oko 200 kn sto bi dalo cijenu od nekih 23-25 eura u vinariji sto je oko 170 do 190 kn, sto je ok cijena za to vino.
Ivane ima on svoje vinograde u Dingacu, u Komarnoj i u Istri. Koliko ja znam ne kupuje grozdje u Dingacu vec je iz njegovih novih vinograda. Angazirao je poznatog francuskog (za neke kontraveznog) enologa Michelle Roland-a koji mu povremeno dolazi i nadzire proizvodnju. Njegov Dingac nisam probao a cuo sam da mu je cijena 60 € botilja.
gogo, kakav je to plavac septem pontes, nikad cuo??
1. Graševina Principovac- najbolje vino koje sam ikada probao
najbolje vino ili najbolja grasevina!? ps. ove nove etikete od principovca su mi zbilja ocajne..