ne znam da li si pio sauvignon kasnu berbu 2004 od enjingija..? meni je ono savrsen primjer sauvignona! nije prezelen, ima predivne arome bazge, sijena, blage herbalnosti ali i utjecaj kasnijeg branja u obliku zrelog i suhog voca, a okus je jos kompleksniji i sad je mislim u najboljoj formi, kiseline ima takoder odlicne a bran je jako kasno.
Jel taj sauvignon od Enjingija ima preko 18 % alkohola? Ako da onda samo ga pio prije 3 tjedna i bio sam oduševljen vinom...Što se tiče sumporovodika...ili tog mirisa...da, izražen je tijekom fermentacije, kasnije ne...
To je slatki traminac ili suhi?
Suhi, a osim traminca volim i rajnski rizling, silvanac zeleni i sivi pinot, dok mi je žuti muškat previše aromatičan. Od crnih vina volim crni pinot i frankovku.
Meni je taj Traminac od Iloka za tu lovu genijalan i gutimo se s njim dok ga se zaželim. Baš mi je ljubak i pitak. mljac.
http://www.ilocki-podrumi.hr/vina.php?t=kva40 ak kuna. Dobro moglo bi biti i jeftinije... Ali rashlađenoga ga popit za ljetnih vrućina je nekaj posebno. Moj sud.