Od komercijalnih probao sam Ilocki podrumi Chardonnay, Kutjevo Aureus Chardonnay, Erdutski vrhunski Chardonnay i Chardonnay od Zdjelarevica.
koshpa prijatelju, vidis tocno sam si tak mislio jer su mi vrlo dobro poznate takve situacije.. da netko kaze da mu sorta ne valja a u biti nije probao pravo vino od te sorte, cisti chardonnay.. i jos ne znas sta je Chablis..!? Chablis ti je dio Burgundije u Francuskoj gdje je nastala sorta chardonnay i tamo se proizvode najbolji chardonnayi na svijetu, to je domovina chardonnaya, kao kod nas Moslavina za skrlet. odvoji 150-200 kn za jedan bolji Chablis (imas u vrutku i vivatu) pa ces vidjeti sta je pravi iskreni chardonnay sa velikim utjecajem terroira - pun, slan, mineralan, suh, svjez, odlicne kiseline i nezamislivo ciste i precizne sortne arome. meni su to jedna od najboljih vina samo je steta sta ih kod nas nema malo vise, svega mozda 10ak na hrvatskom trzistu..http://en.wikipedia.org/wiki/Chablis_winena ovo si nazalost bacio novce..
, složio bih se sa ivanom da volim svako vino koje je dobro napravljeno!
Pa mislim da je ono gore navedeno dovoljno da dobijem dojam o nekoj sorti. Nije valjda da moram dat 200kn za butelju da bi saznao kako pravi Chardonnay izgleda, a jos k tome postoji mogucnost da mi nece odgovarati. Fuckas onda takvu sortu
Sve to stoji, ali po tome se kod nas nista nebi trebalo saditi osim autohtonih sorti jer nikad necemo dobit npr. Chardonnay ko Francuzi koliko god da su kvalitetni i dobri.