nije napravio novi podrum...mislim da i njega pate finanacije.....ljudi pa on ima gotovo pola milijuna litara godisnje vina, tesko se tu stigne sve na vrijeme napraviti i kvalitetno, iako 2-3 sata dnevno kusa vina
cloudy bay – sauvignon blanc 07, kv, suho, 13,5% - regija marlborough, novi zeland. inace nisam fan i ljubitelj novosvjetskih vina (pogotovo onih jeftinijih) i uvijek sam bio skeptican prema njima jer tamo vinogradi, loza i vino nisu tradicija i uglavnom se proizvode zbog profita sto ukljucuje ogromne vinogradarske komplekse (od par tisuca ha) na kojima je doslovce svaka radnja mehanizirana i to se prenosi i na podrumarstvo i to je jednim dijelom razlog zbog kojega su oni konkurentni na trzistu. ali znao sam da jedni od najboljih sauvignona na svijetu rastu na novom zelandu, tocnije u regiji marlborough, a cloudy bay je jedan od najznacajnijih proizvodaca. vino sam kupio preko portala vino.hr (platio ga 250 kn!) i otvorio ga s curom za valentinovo. boca se otvara na screwcap, dakle nema plutenog cepa, sto je u ovom slucaju dobro. vino je krasne zelenkasto-zuckaste boje, izrazito bistro, relativno gusto, odmah se vidi u casi da je kompaktno. na miris se osjeti cvijet bazge i to toliko intenzivno da imate osjecaj kao da mirisite bazgin sirup, zbilja fenomenalan miris! zatim se osjeti svjeze pokosena trava, citrusne arome, pogotovo grejp, ukrasno mediteransko bilje, u mirisu se cak osjeti i odredena mineralnost, sve je to toliko kompleksno i odlicno ukomponirano da bolji sauvignon jos nisam probao. okus lijepo prati miris, ima odlicnu kiselinu koja je apsolutno savrseno ukomponirana, suh je, mineralan, relativno slan, mekan za piti, ispunjava usta, dugo traje.. ovo je definitivno najbolji sauvignon koji sam ikada pio i preporucam svakome da ga barem jednom proba (jest da je skup ali vrijedi svake lipe), pogotovo ljudima koji proizvode sauvignon, neka im ovo bude ogledan primjerak (kojega je nemoguce nadmasiti, barem u nasim prilikama). ( +9 )