Forum je za komentiranje i raspravu,to se u potpunosti slažem.Ne kužim samo ako je analiza u redu ćemu je onda komentirati?Ja sigurno neću stavljat 30 analiza na forum.Ne branim ostalima da rade to samo mi to ispada kao oduzimanje prostora,al eto kak ti veliš:ko voli nek izvoli.
Pa mislim naravno da sam dodavao. Negdje na forumu sam stavio brojke sto se berbe tice. Dakle ovo je mjesavina caberneta i frankovke u omjeru 60:40. Cabernet je bran 30.10. a frankovka tam negdje oko 5.10. Odlezavalo u drvetu od akacije 6mj. Prosla godina je full cudna, mali sladori, ali su vrijednosti ostalih parametara na razini, cak i previsoke.Ja kad sam vidio pH na svojim bijelim vinima pao sam na dupe. A pogotovo alkohole. Kad mi je zena iz zavoda diktirala brojke s analize navela je za 1% manje alkohole.
Rezultati analize za Rajnski rizling-Alkohol: 11,9%-slobodni SO2: 28 mg/l-ukupni SO2: 192 mg/l-ukupne kiseline: 6,5 g/l -lakohlapljive kiseline: 0,4 g/l-ostatak šećera: 1,7g/l-ukupni ekstrakt: 21,9 g/lOcjena: 81 Niske kiseline, mali ekstrakti i velik ukupni sumpor...Bome me jako iznenadio podatak o kiselinama koju su mi analiticki poprilicno niske no najvise me iznenadila ocjena vina za kojeg smatram da je najlosije koje imamo ove godine. Proslogodisnji rajnski koji mi je bio fenomenalan dobio je ocjenu 82. Vrijednosti ukupnog sumpora i ekstrakta su tu negdje kako sam i ocekivao...Slijedeci tjedan bi trebali kompletirat analizu i organoleptiku za Sedminac i to je to za ovu godinu.
-ukupni SO2: 192 mg/l
Terra vita stolno crnoalk. 13,2%ukupni ekstrakti bez red. secera 27,1 g/lukupna kiselina 6,5g/lred. seceri 2,5g/lcekam organoleptiku