Imam u bačvi od rosvaja oko 200 litara bijelog vina koje je staro 2god, malo je jače i kada ga lijevam ostane bijela pijena. Znači ona pjena koja se stvori kod lijevanja i koja bi trebala odmah nestati, ona se dugo zadržava i stvara se više pjene kao da sam ubacio detrdzenta.Kako se riješiti toga što savjetujete i mogu li ga nekako ublažiti.
Zna li itko kako da riješim ovo gore jako je bitno.
mislim da nisi rekao da ti je mutno nego samo da se stvara pjena na površini radi naglog točenja, mislim da ti je vino ok, toči laganije tako da se slijeva uz stijenku pehara ili flašte, veliš da je jako misliš na alkohol? ja mislim obrnuto da je slabije alkoholno ili ti je sad odradilo do kraja ako je bilo prije 2g sa ostatkom šećera, za vrijeme ovih toplina pa se i zato pjeni kao da je friško... kontrola sl.sum.!fotkaj da vidimo
citat od Razora;Ako smrdi i ne ide pretokom, preporučujem kupzita ili anti beksera po propisanoj dozi. Ne mogu ti napamet reći bez probe!
ja sam prije 2 godine imo takav problem sa 400 l chardonnaya, napravio probe na malo sa anti bekserom i to je bilo ok ali kad sam stavio u bacvu u cijelo vino, bilo je par dana ok a onda se poslije opet vratio miris. dao sam to vino babi da ispece rakiju od njega, dobila je oko 70 l ali i rakija ima neugodan miris po kanalizaciji, jednostavno ga se u nekim situacijama nemoguce rjesiti.. ja bih prvo mozda probao filtracijom pa onda bakar..