Kak mislis ocaj? Pa nebi rekao da su ocaj.
a kak mislim ocaj.. pa ocaj, jad i bijeda.. da te pitam samo najobicniji kriterij po kojem se mnogi vode, koliko ti je crno grozde imalo secera u berbi? a da ne pricam o nekoj boljoj zrelosti, polifenolima, sposobnosti i potencijalu dozrijevanja, itd. obicna lagana poluprazna crna vina, za nista drugo nego za bambuse, nazalost je tako..
Sladori losi, ali vino u konacnici uopce nije tako lose. Tanja su na okusu, slabije boje, ali zbog toga i nesto pitkija. Treba uzet kontekst cijele godine i u tim okvirima procjenjivat kvalitet vina. Ne u usporedbi s proslom. Meni je ove godine jedino rajnski podbacio...
Eto, slažem se, mislim da su dušu dala za rose, ove godine.
rose je nesto sasvim drugo, mi smo pricali o pravim crnim vinima.
Znam, ja samo kažem da je bilo bolje raditi rose nego crno vino. Ali takav luksuz si mogu dopustiti s ovih 80 litara mošta pa sam jednostavno crno preskočio. Ove godine. Iduće mi ulazi u rod nešto Pinota pa tko zna...
Iman pitanje za svih;Nigdje na forumu nsam vidio da je itko objašnjavao kako crno vino sačuvati u bačvi 2-3 godine to me zanima jer plavac mali bi trebao tada biti najbolji a činjenica je da se vina do tada u večini slučajeva pokvare pa bih molio malo savjeta!