Isti kvasac.Pa valjda nakon maceracije budeš vratil isprešani muškat u ukupni mošt....
Najmanje pakiranje tih kvasaca je za 500 l mosta ako nemaš vise od toga i to bude dovoljno za sav most koji imaš onda ti je ok pogotovo ako nemaš mogućnost da Držis most na temp od 15-18 stupnjeva... A ako imaš onda za muskatne sorte možeš ići i sa Siha 7
To i je problem pošto ukupno berem oko 700-800 litara dok je od toga muškata cca 80l.
Zadnjih 5 godina berem muškat posebno te mu eventualno u 2. mjesecu dodam manju količinu miješanog vina. Dobijem aromatično vino za naše bolje polovice. Samog muškata imam malo (ispadne cca 80 litara). Za maceraciju muškata bi ovaj put probao u kacu staviti inoxicu. U kacu bi stavio vodu i led kako bi masulj hladilo preko plašta inoxice izvana a unutra klasika flaše s ledom. Znači masulj u inoxici te maceracija cca 6 sati. U podrumu imam klimu te se nadam da mi tako masulj neće ići preko 15 stupnjeva. Idem sa enzimom sihazym uni (nisam ga još koristio!). Taložio bih sa siha gesilom 24 sata.
Onda ti preporucam da sve ideš sa Siha 7 ali ako si već kupio jednu Siha whitearome da onda uzmes Siha 7 , od nje uzmes 20 gr za vrenje muskata a ostatak s whitearome pomijesas u ostatak mosta, također mislim da ako ćeš raditi maceraciju sa Siha uni enzimia da ti je 3 sata dovoljno, da umanji evenetualna oksidacija, mislim da je 3 sata dovoljno da se pokupe arome i okus... I još samo jedno razmisli od Sihayzm aroma (isto enzimi) koji se dodaju u zadnjoj trećini fermentacije za dobivanje bolje arome muškata, a njih poslije inaktiviras sa Siha puranitom!
Što mislite o antioksidantu od Vasona flavorsave? Po specifikaciji bi ga trebalo staviti solo umjesto vinobrana u masulj.