Pobran pinot bijeli u cjelosti i bijele mjesavine. Pinot kako sam rekao, 75-85 Oe, a mjesavine 80 Oe sa 6,6 g/l kiselina. Sauvignon je imao 85Oe. Skrlet je vec pri kraju burnog vrenja, pinot takodjer dobrano napreduje. Grasevina ide krajem slj. tjedna, mozda cak i pocetak slj. pa nakon nje rizling.Kiseline su ok, grozdje jedro i zdravo, jedino sladori natprosjecno niski. Arome na skrletu su fenomenalne, na pinotu zasad tak-tak.
kolki su ti sladori i kiseline na skrletu?
Evo i kod mene zapocele berbe. Prvi na redu bio je skrlet i na nekih 1000kom. dobili smo 1600l mosta. Prvi tank mi ima 85Oe i 6,5g/l kiselina, a drugi 90Oe i kiseline 7g/l. Zadovoljan
pa ne kuzim kaj je tu tak cudno..!?sve se da popraviti u podrumu, staviti secera, otkiseliti po potrebi, povecati randman, skinuti gorcinu, skinuti boju, povecati punocu, ubaciti miris drva, "osvjeziti" vino, izbistriti, isfiltrirati..ah, ta blazena "enologija"..
Ma kakvi. Tip je od onih koji se svega boje, a škrt za kupiti kakav preparat do neba. Kroz zimu mu se vino još i drži, nije loše, ali na proljeće, evo njega. Kaj da radi? Ne pretače redovno, ne sumpori, ostaci šećera, cik, premalo kiseline, pekiselo ... a joj ! I onda se raspituje okolo kod isto takvih likova i svima vjeruje.
npr. prije godinu, dvije gotovo nitko nije niti pokusao provesti spontano vrenje na svojem vinu vec su svi dodavali kupovne kvasce, ja sam neprestano o tome tupio i evo, pitaj forumase koliko njih je u zadnje 2 godine provelo spontano vrenje..e sada, da li je to zbog onoga sto sam ja pricao ili nije, to u biti nije niti bitno ali cinjenica je da su se ljudi malo zamislili i promjenili, ili se barem pokusavaju promjeniti i to mi je osobno drago..