ponosan vlasnik jadnog sladora i botritisa (preko 20%) se kurči s rekordnom urodom.Kak vele star : bitna je lit! Šalu nastranu, evo pobral danas.. kiša, moral sam pobrati, slador 14 , ali liti imam kaj sam svo posuđe zapunil za taloženje. pola plače za šećernu repu..... Kak vi stojite s šećerima, nekak nemrem vjerovat da netko na kontinentu ima prek 15? jednostavno nemrem i ak me netko bude uvjeraval - ne budem mu vjeroval (osim ak ima sivi pinot ili tak nekaj!) sretno bećari!uh al sam munjen......
Krećem sutra u berbu vranca za vinariju ako vrijeme dopusti,oko 75 Oe će to ispast. Merlota sam ipak još malo ostavio,ima ravnih 100 Oe. Plavina je na oko 86 Oe,trbljan na 70 Oe ,to će čekat idući tjedan tamo. Sve je extra zdravo,vrijeme je bilo prekrasno zadnjih dana,tek sutra najavljuju nešto kiše pa opet bar 5 dana sunca. Koja suprotnost unutrašnjosti.
Pa zar nije 75 Oe premalo za Vranac??Kakvo če vino vinarija imati od takvoga grožđa??
To je smiješno, cijelu godinu farbaju gorice sa kemijom i onda zbog desetak litara vina bereju na 15 % .Treba kupiti dionice viro šećerane jer će dobit biti 200 %
A kaj su i kvasci i enologija isto jeftiniji u SLO