VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 20:40:42

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Berba grožđa
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 152 Dolje Ispis
Autor Tema: Berba grožđa  (Posjeta: 923716 puta)
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #405 na: 16 Rujna, 2010, 23:58:49 »

prvo se trebamo dogovoriti jer postoje dvije stvari, trulez od botritisa ili pucanje bobica od vremenskih uvjeta, a to nije isto! ja botritisa nemam jedne bobice na cijelom vinogradu, nikada do sada nisam niti imao.
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #406 na: 17 Rujna, 2010, 00:01:38 »

Ma njemu je bitno da je zdrav pa da se okolo moze hvalisat jer on vodi zastitu. :D

hehehe, a znam, mogu mislit kak je to.. ;D a vidis, mene upravo to ne dira, kako izgleda grozde jer ja smatram da je najbolje imati svega po malo, malo posusenog, malo ispijenog, malo botritisa.. takvo grozde ti je prakticki u rangu kasne berbe sto samo pridonosi kompleksnosti aroma i okusa i koncentriranja sadrzaja. za mene to nikako ne moze biti lose ali cuj, to sam ja. ;D
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #407 na: 17 Rujna, 2010, 00:04:13 »

Pa to ti je to. ;) Mene uopce to ne brine. Pobrat cemo grozdje kakvo je i napravit vino sto bolje znamo. Nece bit vrhunsko, ali ce kvalitetno ziher bit.
Jos se najvise veselim Cabernetu ove godine jer cemo brat dosta kasno i bit ce zasticen od ptica. :)
Evidentirano

jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #408 na: 17 Rujna, 2010, 04:59:55 »

sinoć mi došla graševina , tri vrste uzoraka, iz probnog polja , tajna lokacija kod Vetova  ;),   1.ne tretirana prihranom,  2. tretirana osnovnom basic prihranom,   3. pojačanom (skupljom )"forte" prihranom..........izmjereno,  1. 15%,     2. 17.5%     3. 16 % 
Evidentirano

Mušketir
Novak
**

Email
« Odgovor #409 na: 17 Rujna, 2010, 05:55:33 »

hehehe, a znam, mogu mislit kak je to.. ;D a vidis, mene upravo to ne dira, kako izgleda grozde jer ja smatram da je najbolje imati svega po malo, malo posusenog, malo ispijenog, malo botritisa.. takvo grozde ti je prakticki u rangu kasne berbe sto samo pridonosi kompleksnosti aroma i okusa i koncentriranja sadrzaja. za mene to nikako ne moze biti lose ali cuj, to sam ja. ;D

Toliko filozofiranja o kvaliteti grožđa, kompleksnosti i aromama a vina na kraju prosječna ništa u nekom top stanju, tako da pogotovo u ovakvoj godini odgađanje berbe na "račun" neke ekstra kvalitete je smiješno i neznam samo tko vas tako dobro savjetuje.

koshpa
nema šanse da vam swich sad više zaustavi trulež a karencu da bi poštival morat ćeš brati poslje 1.10 a sumljam da bude izdržal
Evidentirano

45.857327,16.282457
Radić
Novak
**

Email
« Odgovor #410 na: 17 Rujna, 2010, 07:37:07 »

sinoć mi došla graševina , tri vrste uzoraka, iz probnog polja , tajna lokacija kod Vetova  ;),   1.ne tretirana prihranom,  2. tretirana osnovnom basic prihranom,   3. pojačanom (skupljom )"forte" prihranom..........izmjereno,  1. 15%,     2. 17.5%     3. 16 % 
To sam ti ja poslal. ;D
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #411 na: 17 Rujna, 2010, 08:18:57 »

..........izmjereno,  1. 15%,     2. 17.5%     3. 16 % 

Izmjereno čega???
Evidentirano

I onda neš pil
jnix
aktivni član

Email
« Odgovor #412 na: 17 Rujna, 2010, 08:29:13 »

Izmjereno čega???
šećera ,    mogućih  kg šećera na sto lit. mošta  ;)
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #413 na: 17 Rujna, 2010, 09:53:34 »

Toliko filozofiranja o kvaliteti grožđa, kompleksnosti i aromama a vina na kraju prosječna ništa u nekom top stanju, tako da pogotovo u ovakvoj godini odgađanje berbe na "račun" neke ekstra kvalitete je smiješno i neznam samo tko vas tako dobro savjetuje.

koshpa
nema šanse da vam swich sad više zaustavi trulež a karencu da bi poštival morat ćeš brati poslje 1.10 a sumljam da bude izdržal
Pa brat ce se tamo 3.-4. 10og. Zaustavio je napredovanje trulezi, ali vidjet cemo nakon ovog vikenda sta ce biti.
Evidentirano

COS
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #414 na: 17 Rujna, 2010, 10:18:36 »

Botritisi koji su ušli kroz kožicu, očišćeni su, to je sad stalo. Napreduje botritis izazvan ubodom II generacije moljca.
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #415 na: 17 Rujna, 2010, 10:19:53 »

Botritisi koji su ušli kroz kožicu, očišćeni su, to je sad stalo. Napreduje botritis izazvan ubodom II generacije moljca.
Kod nas ove godine zacudo nema napada moljca. Prijasnjih godina je to bilo katastrofalno.
Evidentirano

wex24
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #416 na: 17 Rujna, 2010, 11:19:01 »

Pozdrav..ni me bilo jer sam bio u renovaciji kleti ali mogu reci da je kod mene 10%trulezi-12.09. sam obisao vinograd
Berem u ned pa cu vidjet kaj cu dobit..sve u svemu nisam zadovoljan jer cijelu godinu je bila idila i sad zajeb u roku 15 dana
Evidentirano
toplichanec
Novak
**

Krapinske Toplice

Email
« Odgovor #417 na: 17 Rujna, 2010, 12:05:47 »

Pozdrav..ni me bilo jer sam bio u renovaciji kleti ali mogu reci da je kod mene 10%trulezi-12.09. sam obisao vinograd
Berem u ned pa cu vidjet kaj cu dobit..sve u svemu nisam zadovoljan jer cijelu godinu je bila idila i sad zajeb u roku 15 dana

I kod mene isto, samo je postotak truleži veći  :'(. A sad je potop u Zagorju, a sutra bi mogel i snijeg :o.
 Pa ko veli da nebum imal bar jednu ledenu berbu.  ;D
I prema temperaturi i prema stanju grožđa (truleži). Samo sladori i kiseline se ne uklapaju u ovu priču.

Berem iduči tjedan, planirano 26. a zavisno od prognoze vremena pomičem u natrag. Odojak još živi, tak da mi to nije frka. Starog vina još ima tak da i to nije frka.

Jedva čekam da završi vinogradarska godina, tak da mi moji živci odahnu, da ne gledam više tu sramotu.

Evidentirano

vinum bonum pax in domum
jnix
aktivni član

Email
« Odgovor #418 na: 17 Rujna, 2010, 12:39:11 »

I kod mene isto, samo je postotak truleži veći  :'(. A sad je potop u Zagorju, a sutra bi mogel i snijeg :o.
 Pa ko veli da nebum imal bar jednu ledenu berbu.  ;D
I prema temperaturi i prema stanju grožđa (truleži). Samo sladori i kiseline se ne uklapaju u ovu priču.

Berem iduči tjedan, planirano 26. a zavisno od prognoze vremena pomičem u natrag. Odojak još živi, tak da mi to nije frka. Starog vina još ima tak da i to nije frka.

Jedva čekam da završi vinogradarska godina, tak da mi moji živci odahnu, da ne gledam više tu sramotu.

kad dojde do 40, onda u berbe, tak da ostane nekaj i za pretok za dva dana ;D
Evidentirano

pirou
Novak
**

Ðurđevac

Email
« Odgovor #419 na: 17 Rujna, 2010, 21:34:04 »

ponosan vlasnik jadnog sladora i botritisa (preko 20%) se kurči  s rekordnom urodom.
Kak vele star : bitna je lit!

Šalu nastranu, evo pobral danas.. kiša, moral sam pobrati, slador 14  >:(, ali liti imam kaj sam svo posuđe zapunil za taloženje.
pola plače za šećernu repu.....  ;D

Kak vi stojite s šećerima, nekak nemrem vjerovat da netko na kontinentu ima prek 15? jednostavno nemrem i ak me netko bude uvjeraval - ne budem mu vjeroval (osim ak ima sivi pinot ili tak nekaj!) sretno bećari!

uh al sam munjen...... ;D
Evidentirano
 Str: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 152 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!