VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 23:46:35

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Berba grožđa
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 152 Dolje Ispis
Autor Tema: Berba grožđa  (Posjeta: 923886 puta)
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #420 na: 17 Rujna, 2010, 21:49:10 »

ponosan vlasnik jadnog sladora i botritisa (preko 20%) se kurči  s rekordnom urodom.
Kak vele star : bitna je lit!

Šalu nastranu, evo pobral danas.. kiša, moral sam pobrati, slador 14  >:(, ali liti imam kaj sam svo posuđe zapunil za taloženje.
pola plače za šećernu repu.....  ;D

Kak vi stojite s šećerima, nekak nemrem vjerovat da netko na kontinentu ima prek 15? jednostavno nemrem i ak me netko bude uvjeraval - ne budem mu vjeroval (osim ak ima sivi pinot ili tak nekaj!) sretno bećari!

uh al sam munjen...... ;D
Kod mene od jutra pada kiša tak da se ne čudim tvom rekordnom urodu  ;D Zašto si bral po kiši,najavljenoj po prognozi,radna snaga ili nešto drugo?

Evidentirano

Moslavac
Novak
**

Zagreb-Štakorovec-Dubrava

Email
« Odgovor #421 na: 18 Rujna, 2010, 06:32:55 »

ponosan vlasnik jadnog sladora i botritisa (preko 20%) se kurči  s rekordnom urodom.
Kak vele star : bitna je lit!

Šalu nastranu, evo pobral danas.. kiša, moral sam pobrati, slador 14  >:(, ali liti imam kaj sam svo posuđe zapunil za taloženje.
pola plače za šećernu repu.....  ;D

Kak vi stojite s šećerima, nekak nemrem vjerovat da netko na kontinentu ima prek 15? jednostavno nemrem i ak me netko bude uvjeraval - ne budem mu vjeroval (osim ak ima sivi pinot ili tak nekaj!) sretno bećari!

uh al sam munjen...... ;D

niš se ne sekiraj, glavno da je mošt vu bednju i amen!

3 posto buš nadodelal i dobro!

a znaš kaj sam čun neki dan od jednog starog vinara... "nikad od zdravog grožđa nemre biti dobrog vina"...
Evidentirano

Zbog nje su me na sud dali
u okove bacili
a sad tuđe
nebo gledam
sanjam svoju ledinu
al ne dajem,ne prodajem
ljubav moju jedinu

www.e-vinarstvo.com
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #422 na: 18 Rujna, 2010, 09:25:02 »

kod mog šogora je bilo 16%,došećerili i danas zmeril 18%,no od srijede još nije poćelo kipit,a neće deti kvas
Evidentirano
Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #423 na: 18 Rujna, 2010, 11:10:06 »

15.09 mjerio Chardonnay imao je 16.6 % šečera i 8.3g  kiseline, Laški rizling 15.2 % šečera i 7.6g kiseline...

25.09 se spremamo na berbu Chardonnaya, a tjedan dana kasnije i na berbu Laškog rizlinga...
Počela je tu i tamo poneka jagoda truliti , a ovih 4-5 dana kiše to če pogoršati tak da nije  predugo za čekati....
Od Chardonnaya očekujem ok vino , a na Laškome budemo dignuli šečer za 1.5 % pa bu dobar za gemištiče....
Jednostavno vrijeme ne dopušta bolje rezultate...
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #424 na: 18 Rujna, 2010, 11:24:48 »

Pirou ja sam mjerio šečer na rizlingu 15.9 bio je 74eksla a deset dana prije 72 eksla znači za deset dana samo 2 eksla nakupio,a na graševini još manje.
Evidentirano

I onda neš pil
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #425 na: 18 Rujna, 2010, 11:30:43 »

Krećem sutra u berbu vranca za vinariju ako vrijeme dopusti,oko 75 Oe će to ispast.  Merlota sam ipak još malo ostavio,ima ravnih 100 Oe. Plavina je na oko 86 Oe,trbljan na 70 Oe ,to će čekat idući tjedan tamo.

Sve je extra zdravo,vrijeme je bilo prekrasno zadnjih dana,tek sutra najavljuju nešto kiše pa opet bar 5 dana sunca. Koja suprotnost unutrašnjosti.
Evidentirano
jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #426 na: 18 Rujna, 2010, 13:09:04 »

jučer prva berba na mom bregu... ja je zovem "panik"berba
krenulo jako truliti pa se čovjek splašio , a i nemre druge vikende jer ima obaveza...no  koma ,   12,5-13,mješavina   i    rajnski 15,5%
Evidentirano

Diabolic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #427 na: 18 Rujna, 2010, 13:59:27 »

To je smiješno, cijelu godinu farbaju gorice sa kemijom i onda zbog desetak litara vina bereju na 15 % .Treba kupiti dionice viro šećerane jer će dobit biti 200 %
Evidentirano
Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #428 na: 18 Rujna, 2010, 16:08:29 »

Krećem sutra u berbu vranca za vinariju ako vrijeme dopusti,oko 75 Oe će to ispast.  Merlota sam ipak još malo ostavio,ima ravnih 100 Oe. Plavina je na oko 86 Oe,trbljan na 70 Oe ,to će čekat idući tjedan tamo.

Sve je extra zdravo,vrijeme je bilo prekrasno zadnjih dana,tek sutra najavljuju nešto kiše pa opet bar 5 dana sunca. Koja suprotnost unutrašnjosti.

Pa zar nije 75 Oe premalo za Vranac??
Kakvo če vino vinarija imati od takvoga grožđa?? ;)
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #429 na: 18 Rujna, 2010, 18:45:36 »

Otisao obici table gdje imam mijesane sorte, da vidimo kakvo je stanje na njima.
Moslavac koji je bio pogodjen pepelnicom trune u prosjeku nekih 10-15%, isto tako i Chardonnay.
Skrlet i Sauvignon 2-3%, Grasevina maximalno 5%. Muskati zuti i Traminac niti T od trulezi. Za kraj sam isao pogledat rajnski i nakon zadnje kure switcha dobro se drzi, napredovanje bolesti je zaustavljeno, vidjet cemo kako ce bit sutra, preksutra.
Sve u svemu nije tako lose kak se cini, barem zasad.  :)
Evidentirano

Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #430 na: 18 Rujna, 2010, 18:54:44 »

Pa zar nije 75 Oe premalo za Vranac??
Kakvo če vino vinarija imati od takvoga grožđa?? ;)

Bolje nego recimo rajnski na 75 Oe zbog manjih kiselina.  Vranac se odlično mješa i  ide u mješavinu isključivo kao bojadiser,neće on puno kvariti ostali sortiment s kojim se mješa. Nešto je više rodio ove godine.
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #431 na: 18 Rujna, 2010, 19:34:00 »

To je smiješno, cijelu godinu farbaju gorice sa kemijom i onda zbog desetak litara vina bereju na 15 % .Treba kupiti dionice viro šećerane jer će dobit biti 200 %
Možda će dobit biti i to zato jer gubitke pokrivaju na domaćim potrošačima,ima sad akcija po dućanima 50kg šećera 300kn,na žalost,jer već i meni ide to na živce kaj moram u SLO kupovati sve i svašta jer je jeftinije,Sladorana ®upanja,ne znam možda je isti vlasnik ko i Viro,u Sloveniji 25kg/15,20EUR,a iz nas u HR rade budale  >:(
Evidentirano

Diabolic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #432 na: 18 Rujna, 2010, 20:19:15 »

A kaj su i kvasci i enologija isto jeftiniji u SLO
Evidentirano
francozbolt
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #433 na: 18 Rujna, 2010, 20:27:03 »

A kaj su i kvasci i enologija isto jeftiniji u SLO

Da. A i da su iste cijene, uračunaj minus DDV (povrat poreza od 18 % za merver).
I ne samo kvasci i enologija, vino i zaštitna sredstva. Voće, povrće...
Evidentirano

"He who loves not wine, women and song remains a fool his whole life long "
zivcani
Mlađi novak
*

Frtalj zagorca i tri frtalja bilogorca

Email
« Odgovor #434 na: 19 Rujna, 2010, 11:51:03 »

pozdrav, kod mene je vrijeme katastrofa pada kisa vec 7 dana mnogi su vec pobrali, malo mi je nabubrilo i popucalo nisam uopce pametan sto da radim imam trulezi na grasevini cca 10% rajnski je super i kod zadnjeg mjerenja prije kise je rajnski bio oko 15 grasevina oko 14 a susjedi kazu da niko nema u mostu preko 14 sad je sve tak mokro da mi se niti nejde u vinograd. inace sve je oprano i spremno za berbu jaric je nestrpljiv a secer je bio jucer u Ktc 5,79kn na akciji ...

Evidentirano

Možda mi vino nije zlato, ali napravljeno je od grožđa!
 Str: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 152 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!