Ma njemu je bitno da je zdrav pa da se okolo moze hvalisat jer on vodi zastitu.
hehehe, a znam, mogu mislit kak je to.. a vidis, mene upravo to ne dira, kako izgleda grozde jer ja smatram da je najbolje imati svega po malo, malo posusenog, malo ispijenog, malo botritisa.. takvo grozde ti je prakticki u rangu kasne berbe sto samo pridonosi kompleksnosti aroma i okusa i koncentriranja sadrzaja. za mene to nikako ne moze biti lose ali cuj, to sam ja.
sinoć mi došla graševina , tri vrste uzoraka, iz probnog polja , tajna lokacija kod Vetova , 1.ne tretirana prihranom, 2. tretirana osnovnom basic prihranom, 3. pojačanom (skupljom )"forte" prihranom..........izmjereno, 1. 15%, 2. 17.5% 3. 16 %
..........izmjereno, 1. 15%, 2. 17.5% 3. 16 %
Izmjereno čega???
Toliko filozofiranja o kvaliteti grožđa, kompleksnosti i aromama a vina na kraju prosječna ništa u nekom top stanju, tako da pogotovo u ovakvoj godini odgađanje berbe na "račun" neke ekstra kvalitete je smiješno i neznam samo tko vas tako dobro savjetuje.koshpanema šanse da vam swich sad više zaustavi trulež a karencu da bi poštival morat ćeš brati poslje 1.10 a sumljam da bude izdržal
Botritisi koji su ušli kroz kožicu, očišćeni su, to je sad stalo. Napreduje botritis izazvan ubodom II generacije moljca.
Pozdrav..ni me bilo jer sam bio u renovaciji kleti ali mogu reci da je kod mene 10%trulezi-12.09. sam obisao vinogradBerem u ned pa cu vidjet kaj cu dobit..sve u svemu nisam zadovoljan jer cijelu godinu je bila idila i sad zajeb u roku 15 dana
I kod mene isto, samo je postotak truleži veći . A sad je potop u Zagorju, a sutra bi mogel i snijeg . Pa ko veli da nebum imal bar jednu ledenu berbu. I prema temperaturi i prema stanju grožđa (truleži). Samo sladori i kiseline se ne uklapaju u ovu priču.Berem iduči tjedan, planirano 26. a zavisno od prognoze vremena pomičem u natrag. Odojak još živi, tak da mi to nije frka. Starog vina još ima tak da i to nije frka. Jedva čekam da završi vinogradarska godina, tak da mi moji živci odahnu, da ne gledam više tu sramotu.