Mjerio danas Cabernet Sauvignon. Seceri se krecu od 60-75 Oe. Na par trseva Cabernet Franca izmjerio sam u prosjeku 85 Oe.Frankovka mi je izmedju 70 i 85 Oe.Za sada je plan berbu Caberneta odraditi 16.11. kada je starom 50. rodjendan.
Ma pa onda ce bit festa, a i taj vinograd nije prevelik. Cela berba sa muljanjem ce bit gotova za 2h, MAX.
Nego, reci prijatelju...ak je berba tak brzo gotova..trebaš li pomoć? Evo ja i Riba dojdemo..z popevko če treba
Za sada je plan berbu Caberneta odraditi 16.11.
Za sada je plan berbu Caberneta odraditi 16.11. kada je starom 50. rodjendan.
Koliko ocekujete grozdja/vina od ove berbe? Mozda je jos malo prerano, ali vjerujem da ce dio uskoro krenuti u berbu. Imate li neka okvirna ocekivanja od ove godine?Ja predvidjam oko 7000-8000l bijele mjesavine, 600-700l skrleta, 1500l grasevine, 1000l rajnskog rizlinga, 800l frankovke i 1000l caberneta.
Izgleda da ja otvaram sezonu berbe na forumu Danas brao sivi pinot,200 litara otočio. 102 Oe i kiseline na oko 6.5 g/l. Gotovo potpuno zdravo,tek ima malo botritisa. Krajem tjedna ide i merlot.Očekujem oko 100 tona grožđa.
Danas izmjerio Graševin u i Frankovku...Graševina:15 % šećera, 7.8 g kiselinaFrankovka:15.2 % šećera , 8 g kiselinaKiseline na Chardonnayu su mi 31.8 i dans iste oko 9g, a na Graševini su bile 32.8 9g a danas su 7.8.... Dali je normalno takav pad kiselina u 8 dana? Grožđe je dosta na suncu, podloga Graševine je SO4, Graševina klon 178... Zašto na Chardonnayu ne padaju ništa kiseline Hvala...