VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
20 Travnja, 2026, 21:04:52

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Arhiva
| | |-+  2009. - Prskanje (zaštita) u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 48 Dolje Ispis
Autor Tema: 2009. - Prskanje (zaštita) u vinogradu  (Posjeta: 250952 puta)
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #330 na: 19 Lipnja, 2009, 06:07:40 »

a kaj bi vi rekli na ovo.Moj stari ima 72 godine i nikad nije pil nis drugo osim direktora;napominjem da jos uvijek vidi i cuje i cist je normalan cak i hoda i za te godine puno dela na poljoprivredi.Znaci kolko sad ta teorija da je direktor ziva koma stoji ja bas i nisam siguran.No slusajuci predavanje enologa receno je da ak most dulje stoji na masulju tada se povecavaju metilni alkohol i kiselina sto je u redu.Sreca je u tome kaj se cijep odmah presa,a direktor bas i ne i tu je problem.Ali majstori zanata poceli su rjesavati i taj problem pa su dosli do sljedeceg rjesenja.Da bi spresali friski direktor odmah nakon muljanja u presu se oblaze fina rabic mrezica da bobe ne izlaze van i to je to.Malo se izgubi na kolicini dobivenog mosta,ali nema matila.Pa su poceli i sa talozenjem(apciganjem) i morem vam reci da je to cistam druga kapljica nek kaj ju proizvodi moj stari na tradicionalni nacin.On ima kojih 500 trsova i neda mi to poseci ni za zivu glavu.Onda sam ja posadil kraj kuce za probu nekih 70 sardonea,a teren je kaj su mi se svi smijali. 10m od obale rijeke Bednje mores si mislit.I stvarno prva godina je bilo to nekek slabo i kilavo,no budnim osmatranjem sam dokucio da me muci previse vlage i ne budi lijen skopam grabu i ubacim drenaznu cijev - i vidi cuda .Prosle godine raste to da je milina.Malo bakra ,crveno ulj,protiv grinje,tri folijarne prihrane,tri puta antrakol BT i na kraju jos jednom bakar. Sibe debele ko palac,a lisce zeleno nemres ga hitit dolje.I sad je treca godina dignul sam na visinu,ostavil 2-3 sibe i ima sad tu i dost grozđa.No sad su se pojavili kao i kod vas novi problemi :moljac i botritis pa kaj nebuju sad susedi rekli :gle pocel je nekaj prckati v kaj se ne razme moram to nekek spasiti inace sam gotov.I to je otprilike moja Odiseja sa plemenitom sortom grozđa.Pa sad ak bi to dalje mi islo u redu bum ja i povecal ta j nasad.I kao sto sami vidite nema toga za sad puno pa se namece sljadeca cinjenica.Ak neko bere npr.1000 ili2000 litara onda njemu ne predstavlja kojih 100litara problem ali meni na moju kolicinu je i 10 puno pa stoga bi stel obraniti kolko mogu najvise.Zato sam i napomenuo u posljednjem postu kad budem imao vise ne znaci da se i ja necu opredjeliti za neku varijantu eko proizvodnje,a dotle kaj se moze.Eto toliko nadam se da nije bilo predosadno za citanje ak je netko i procital.Inace trazio sam taj podforum koji vinofil spominje da to na njemu iznesem ali ga nemrem najti.I dalje pozdrav uz manje spricanja a vise dobrog vina!!!

Ekološka i integrirana zaštita,ishrana bilja.to ti je taj podforum.
Evidentirano

I onda neš pil
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #331 na: 19 Lipnja, 2009, 09:13:33 »

lijepo od vas da je netko procital jer kako vidim i vjerujem da smo svi mi imali porođajnih muka oko tog vinograda,pa bih stoga molio sve one koji su vec malo jaci po znanju da imaju strpljenja i mislim da im treba sluziti na cast da nama pocetnicima pomognu ,iako morali i ponovo pisati istu stvar.Forum je vec dosta opsiran i stvarno treba dosta vremena da se to sve procita a pogotovo ak ti jos nis nije jasno i tu je onda zbrka u glavi da Boze pomozi.Tako je bilo i sa mnom a i sa svakim novim mestrom od vina koji se pojavi.No malo pomalo vec sam i ja poceo neke stvari kuziti i mogu reci ponajvise zahvaljujuci ljudima sa ovog foruma i jasno mi je da sam mozda i postavljao nekome dosadna pitanja ,ali za mene su bila bitna.Citao sam ja sve te literature i svi oni opisuju bolesti i stetnike isto.Znaci kaj se tice biologije to se jos nauci i zapamti,no tada pocnu pizdarije jer svaki strucnjak,svaki proizvođac,svaki trgovac nudi" DRUGA ZASTITNA SREDSTVA" za istu stvar i rođo moj tu nastane kaos u glavi(kak bi rekli tu obicni smrtnik stilta)i vlovi te panika jer sve ono kaj si mislil da znas raspline se u trenu.Pa stog razloga apeliram na sve forumase imajmo strpljenja jer kako vele "covjek se cijeloga zivota uci i na kraju umre kak bedak" - znaci imajmo to na umu i pomozimo si da stete bu cim manje.I kak veli tu prijatelj reduciral je spricanje ali i branje  - pa ti vidi sad kaj ti je za delati.Ak neko hoce eko nek radi ali ja mislim da se onda koprive ne pacaju tjedan dan kaj se dobi gnojsica i kad je to sused posprical s tim to je bila opca bezanija s trsja.Nek onda se uputi ljude di da si procitaju kak se to dela a ne kaj se s tim bedariju i valjda delaju vise stete nek koristi(nisam strucan to je moje skromno misljenje pa stoga molim bez uvrede).Ok, tolko sam imal za rec posto se ovdje najvise cita:od sad na dalje samo o spricanju.Nadam se da se ne ljutite potrazit cu onaj podforum pa ak ima ljudi koji zele sudjelovati u ovakvim debatama nademo se tamo.Bok svima! :-*
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #332 na: 19 Lipnja, 2009, 09:20:59 »

špricano prošli tj. sa rival+nativo+pyrus 400 SC+king sa dodatkom okvašivača Etalfix PRO i desilo se slijedeće (slike).Špric je bil prepun tih spojeva. Prošlo je nekih 5-6 dana i nema nikakve reakcije, sve zdravo. Zanima me kaj se desilo, previše ljepila ili kaj. Bi lepo prosil mišljenja...
Pyrus ( mythos, cezar, botryl, odnosno pirimetanil ) se ne smije miješati sa fosetilom ( rival. mikal, winner, alonso, verita, profiler ). Piše lijepo na etiketi.
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #333 na: 19 Lipnja, 2009, 09:28:52 »

Molim vas gdje sam pogrješio:prije cvatnje špricao sam s kingom,poslije cvatnje sam vidio da ima još moljca pa sam stavio rotor,sad kad sam vezao vinograd vidio sam da mi je moljac napravio dosta štete i to na rajnskom rizlingu dok na graševini zanemarivo.
Piretroidi ( King, Rotor, Decis, Direkt itd.) imaju slabo djelovanje ako je vruće ( iznad 25°C). Općenito, moljac brzo razvije rezistentnost na ta sredstva posebno ako je netko od susjeda već prskao s time.
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #334 na: 19 Lipnja, 2009, 09:52:48 »

Eh, Ivane. Svake godine isto otprilike u ovo doba. Kako ti znaš da piješ ekološko vino u onim buteljama. Da li ga nosiš na ispitivanje ili osjetiš po njuhu da nema štetnih tvari unutra ???
Ti prskaš bakrom koji nije ništa slabiji od ovih sredstava koje na forumu koristimo, čak je i jači.
Šta bi napravio da ti tuča padne sad. Poprskao sa svetom vodicom?! Dobro, imaš nekoliko hektara, ne bi sve tuča pogodila, imaš i osiguranje, to je luksuz koji si ne može većina ljudi na forumu priuštiti, ali pusti ljude da se sami odluče šta i kako žele, nemoj im nametati svoje mišljenje. Ja ne vidim ekološku proizvodnju kao budućnost, niti ću je vidjeti dok neki nemaju za obični kruh, a kamoli za kilu poprskanog voća.
Prskam sam svoj vinograd i voćnjak koliko je potrebno, držim se karence i kvaliteta nije ništa lošija. Ali mi ne bi palo na pamet da uložim toliko love kao ti i okrenem sve na ekološku proizvodnju. To po meni nije baš racionalno trošenje resursa. Sad da li ti ozbiljno to radiš ili nas muljaš, ne znam. Ja stvarno ne vidim dok pijem kako je ekološko vino bolje od onog koje je prskano? Vino je vino.
Evidentirano

riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #335 na: 19 Lipnja, 2009, 10:06:39 »

za gosp.Razora.imam kalendar prskanja od p.p.Ivanec sto sam ga dobio u njihovoj apoteci i u njemu je kombinacija za pred cvatnju:   rival,vivando,king,mythos a vi Vi velite da mythos i rival ne idu skupa pa sad mi to nije onda jasno.Ja nisam stim nego sam satavio rival,domark,king i pyrus i nije bilo nikakve reakcije slicne od ovog kolege no poslije cvatnje sam zmuckal.rival,king,sabithane i pyrus ...e tu je vec doslo do palezi i tu ste mi rekli da sabithane ne ide sa folpetom(rivalom),no onda nije smio ni pyrus sa rivalom???Bas sam jucer sa:forum star,vivando , a poslije sam sa mythosom i stavio sam malo i reldana nadam se da je to ok.
Evidentirano
poznanovec
Moderator
Novak

poznanovec-mali bukovec

Email
« Odgovor #336 na: 19 Lipnja, 2009, 10:09:05 »

razor pitanje,
pišeš da u ovo vrijeme nije dobro špricati triazolima, obično nabrajaš jedne te iste, ali ni jedamput ne spominješ sabitan, da je to slučajno ili je on malo bolji od ostalih triazola
po tebi dal se on mješa slobodno s folpetom, u planu zaštite od agochema maks preporučuju skupa sabitan i fantic f ili sabitan i alonzo
Evidentirano

vine nemre tak neveljati,
da ga mi nebi mogli spiti
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #337 na: 19 Lipnja, 2009, 10:11:41 »

jos bi Vam postavi jedno pitanje:ako ja napravim svoj kalendar prskanja kroz godinu za koji uvidim da je u redu -  pitanje je:koliko godina mogu koristiti tu recepturu istih prepapata da ne mijenjam kombinacije?
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #338 na: 19 Lipnja, 2009, 10:14:59 »

mmihale svaka cast na ovome, skidam kapu, odlicna stvar! ;)

ozren007, Jeremija, sto se tice nekog eko uzgoja javite mi se na mejl pa cemo dalje rjesavati, ne da mi se ovdje pisati stalno o jednim te istim opcenitim stvarima..

Vinofil, uz sve duzno postovanje, ti se sada ovdje sprdas jer ne znas i ne mislis na ovaj nacin a vjerojatno ti nije ni bitno jer ni ne proizvodis vino nego prodajes grozde za par kuna.. da, buducnost vinogradarstva i opcenito poljoprivrede je da se svaka kultura prska sto vise, ja mislim da bi trebali prskati barem 50 puta godisnje, svaki drugi dan, to bi bilo fenomenalno i mislim da nijedan kvadratni centimetar lista ni jedna bobica ne bi bila bolesna ni ostecena.. uostalom, zasto se ne bi svi dogovorili pa vratili DDT i ponovno ga prskali iz aviona na milijune hektara?! ne bi bilo bolesti nigdje a ni stetnika, potrovat cemo sve! to bi bilo izvrsno, jedva cekam takvu "poljoprivredu"..!! ocajno..
DDT je zabranjen za korištenje radi perzistentnosti i kancerogenog djelovanja i ne djeluje na bolesti. Peronospore bi bilo i da ga bacaš.
Ne razumijem takvo razmišljanje ???
Sredstva koja nisu primjerena se redovito izbacuju iz upotrebe. Pa svaki lijek koji popiješ je ujedno i otrov. ®lica soli te može ubiti ako je pojedeš. Pa ipak pijemo lijekove kad smo bolesni i idemo liječniku i živimo sve duže radi lijekova. Tako i biljke treba liječiti dok ih nešto napadne. Ne samo kemijskim, već fizikalnim, mehaničkim i biološkim metodama.
Evidentirano

riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #339 na: 19 Lipnja, 2009, 10:15:21 »

za poznanovca
ja sam pomijesal rival i sabithane i popalil lisci
pise da sabithane NE ide sa folpetom a rival je folpet
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #340 na: 19 Lipnja, 2009, 10:35:26 »

za gosp.Razora.imam kalendar prskanja od p.p.Ivanec sto sam ga dobio u njihovoj apoteci i u njemu je kombinacija za pred cvatnju:   rival,vivando,king,mythos a vi Vi velite da mythos i rival ne idu skupa pa sad mi to nije onda jasno.Ja nisam stim nego sam satavio rival,domark,king i pyrus i nije bilo nikakve reakcije slicne od ovog kolege no poslije cvatnje sam zmuckal.rival,king,sabithane i pyrus ...e tu je vec doslo do palezi i tu ste mi rekli da sabithane ne ide sa folpetom(rivalom),no onda nije smio ni pyrus sa rivalom???Bas sam jucer sa:forum star,vivando , a poslije sam sa mythosom i stavio sam malo i reldana nadam se da je to ok.
Ljudi koji su to sastavljali nisu pazili. Imam etiketu od mythosa gdje izričito piše da se ne smije miješati sa fosetilom. Pyrus je ista stvar. Onda se dogodi ono kao na slici. Dosta ovisi redoslijed miješanja i koncentracija, temperatura vode, ali samo slučajem se nije istaložio. Općenito treba paziti na miješanje sredstava SC formulacije te botricida.
Ako niste sigurni kod miješanja više sredstava, napraviti probu na malo.
U ovoj fazi ih se već isplati koristiti ( botricide) same po grožđu uz insekticid.
Da, ova zadnja kombinacija ide.

jos bi Vam postavi jedno pitanje:ako ja napravim svoj kalendar prskanja kroz godinu za koji uvidim da je u redu -  pitanje je:koliko godina mogu koristiti tu recepturu istih prepapata da ne mijenjam kombinacije?
Koliko su sredstva dostupna na tržištu. Ja povremeno koje novo isprobam, ali svake godine za određenu fenofazu uglavnom ne mijenjam ili se držim iste kemijske grupe ( npr, nije forum star, već acrobat mz ili melody duo). Naravno uz to da se držite koliko puta se smije godišnje isti preparat koristiti.
razor pitanje,
pišeš da u ovo vrijeme nije dobro špricati triazolima, obično nabrajaš jedne te iste, ali ni jedamput ne spominješ sabitan, da je to slučajno ili je on malo bolji od ostalih triazola
po tebi dal se on mješa slobodno s folpetom, u planu zaštite od agochema maks preporučuju skupa sabitan i fantic f ili sabitan i alonzo
Pa nije puno bolji, bolji je samo šta ima kontaktni karathane unutra, dakle dinokap. Kad u ove druge triazole dodaš sumpora, to je već jako slično.
Nemam tu karticu od sabithana da provjerim navode za folpet, tko ima taj preparat može pogledati na kartici pod miješanje. Ako piše ne onda bolje nemojte. Ove kombinacije se daju lako izbjeći s kojim drugim triazolom, dakle alonso ili fantic f + domark ili systhane + sumpor, od istog proizvođača, ili umjesto domarka tilt,topas,rubigan + sumpor. Naravno, preporučio bih svakako u ovoj fazi napuštati triazole, te koristiti kombinirane kao collis, postalon,  ili crystal, talendo, vivando i naravno falcon ako negdje zaškripi.
Evidentirano

riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #341 na: 19 Lipnja, 2009, 10:52:51 »

OK,to je jasno.ovaj sabithane me jos muci.Posto ga imam dobio sam tu odgovor na forumu da bi on isao sa :fantic m,baldo m,ridomil mz,athila,ridomil gold + .Pa bih vas molio da mi kazete koji od ovih ukoliko je tocno bi bio najbolji za mijesanje i da li bolje sa tom onda kombinacijom prije ili poslije cvatnje.Ak idem npr. prije cvatnje sa :rival,domark koji bi tu iso sumpor jel moze chromosul?
Evidentirano
castor
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #342 na: 19 Lipnja, 2009, 10:57:42 »

Pyrus ( mythos, cezar, botryl, odnosno pirimetanil ) se ne smije miješati sa fosetilom ( rival. mikal, winner, alonso, verita, profiler ). Piše lijepo na etiketi.
thnx. Čital sam al mi je očito promaklo. Dal su se zbog te reakcije promijenila svojstva preparata?
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #343 na: 19 Lipnja, 2009, 11:00:20 »

OK,to je jasno.ovaj sabithane me jos muci.Posto ga imam dobio sam tu odgovor na forumu da bi on isao sa :fantic m,baldo m,ridomil mz,athila,ridomil gold + .Pa bih vas molio da mi kazete koji od ovih ukoliko je tocno bi bio najbolji za mijesanje i da li bolje sa tom onda kombinacijom prije ili poslije cvatnje.Ak idem npr. prije cvatnje sa :rival,domark koji bi tu iso sumpor jel moze chromosul?
Rival ( Atilla, Mikal, Alonso) + domark + chromosul svakako prije cvatnje.
A, nakon cvatnje onda Fantic M, ili Ridomil gold mz ili Baldo M sa Sabithaneom. Ridomil gold plus ( bakreni je ), kasnije, nakon zatvaranja grozda.

thnx. Čital sam al mi je očito promaklo. Dal su se zbog te reakcije promijenila svojstva preparata?
Jesu
Evidentirano

riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #344 na: 19 Lipnja, 2009, 11:07:21 »

najljepse se zahvaljujem.lijepo je kad covjek ima sluha za tuđe teskoce i zeli pomoci ak moze.Neka Vam sluzi na cast ;)
Evidentirano
 Str: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 48 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!