Ima nešto malo osipanog,ali jedan dio grozda zajedno sa peteljkom je sasušen i lako se otkine.I to vrh grozda.
OK,to je jasno.ovaj sabithane me jos muci.Posto ga imam dobio sam tu odgovor na forumu da bi on isao sa :fantic m,baldo m,ridomil mz,athila,ridomil gold + .Pa bih vas molio da mi kazete koji od ovih ukoliko je tocno bi bio najbolji za mijesanje i da li bolje sa tom onda kombinacijom prije ili poslije cvatnje.Ak idem npr. prije cvatnje sa :rival,domark koji bi tu iso sumpor jel moze chromosul?
Piretroidi ( King, Rotor, Decis, Direkt itd.) imaju slabo djelovanje ako je vruće ( iznad 25°C). Općenito, moljac brzo razvije rezistentnost na ta sredstva posebno ako je netko od susjeda već prskao s time.
Da li je sasušena peteljka u obliku spirale, odnosno malo uvrnuta? Ako je, to ti je peronospora.
lijepo od vas da je netko procital jer kako vidim i vjerujem da smo svi mi imali porođajnih muka oko tog vinograda,pa bih stoga molio sve one koji su vec malo jaci po znanju da imaju strpljenja i mislim da im treba sluziti na cast da nama pocetnicima pomognu ,iako morali i ponovo pisati istu stvar.Forum je vec dosta opsiran i stvarno treba dosta vremena da se to sve procita a pogotovo ak ti jos nis nije jasno i tu je onda zbrka u glavi da Boze pomozi.Tako je bilo i sa mnom a i sa svakim novim mestrom od vina koji se pojavi.No malo pomalo vec sam i ja poceo neke stvari kuziti i mogu reci ponajvise zahvaljujuci ljudima sa ovog foruma i jasno mi je da sam mozda i postavljao nekome dosadna pitanja ,ali za mene su bila bitna.Citao sam ja sve te literature i svi oni opisuju bolesti i stetnike isto.Znaci kaj se tice biologije to se jos nauci i zapamti,no tada pocnu pizdarije jer svaki strucnjak,svaki proizvođac,svaki trgovac nudi" DRUGA ZASTITNA SREDSTVA" za istu stvar i rođo moj tu nastane kaos u glavi(kak bi rekli tu obicni smrtnik stilta)i vlovi te panika jer sve ono kaj si mislil da znas raspline se u trenu.Pa stog razloga apeliram na sve forumase imajmo strpljenja jer kako vele "covjek se cijeloga zivota uci i na kraju umre kak bedak" - znaci imajmo to na umu i pomozimo si da stete bu cim manje.I kak veli tu prijatelj reduciral je spricanje ali i branje - pa ti vidi sad kaj ti je za delati.Ak neko hoce eko nek radi ali ja mislim da se onda koprive ne pacaju tjedan dan kaj se dobi gnojsica i kad je to sused posprical s tim to je bila opca bezanija s trsja.Nek onda se uputi ljude di da si procitaju kak se to dela a ne kaj se s tim bedariju i valjda delaju vise stete nek koristi(nisam strucan to je moje skromno misljenje pa stoga molim bez uvrede).Ok, tolko sam imal za rec posto se ovdje najvise cita:od sad na dalje samo o spricanju.Nadam se da se ne ljutite potrazit cu onaj podforum pa ak ima ljudi koji zele sudjelovati u ovakvim debatama nademo se tamo.Bok svima!
molim odgovor ak ko moze:da li u fazi mladica od 15cm moze za peronosporu polyram DF posto pise da je on kontaktni :znaci polyram df + chromosul + demitan i s tim ponoviti jos jednom prije uobicajenih sistemika prije cvatnje.pitam za polyram jer ga imam ili bi bio bolji npr. star