Čime očistiti nepoznati talog (moguće od vina, smeđe je boje) s dna demižonka (35l) kako bi u demižonki čuvao rakiju?
Sve se je prodalo v Zagrebu i Varaždinu po bunkerima (ilegalne točione i pokvareni krčmari)
Kaaj! Zagorci i međimurci??Ja sam prigorec z Zeline.Tak da samo znate da je gospon Jezuš prije nek je išel v Kanu Galilejsku pri nama išel na instrukcije.A sad delanec....?To je tekučina od koje su v mojem kraju ljudi živeli.Bitno je bilo da imaš za kupiti cukor,dovoljno posude i skrovito mjesto.I kategorija: na trop je išla voda i cukor ,vrenje 10-ak dana u kaci pa u bačvu,akasnije dokiseljavane po potrebi.II kategorija:Radila se u sječnju-veljači: Sitno nasjeckana ruzgva se određeno vrjeme močila u vodi ,pa šećer ,pa kiselina i još čudaj toga.Sve se je prodalo v Zagrebu i Varaždinu po bunkerima (ilegalne točione i pokvareni krčmari)
pošto smo se zišli dva bisera (međimurec i zagorec) i sad nikak da se dogovorimo kaj je delanec! ! Pa bi prosil članove foruma da se izjasne šta oni smatraju da se krije pod nazivom "DELANEC"