Prošetao sam se po brijegu, šteta je šarolika. Kako kod koga, ovisno o gustoći trseva i rodnosti.Najviše je stradalo izloženo grožđe, desetak boba pa i više po grozdu kod takvoga. Unutar špalira štete su puno manje, koja boba po grozdu.Puno ljudi je optrgalo zaperke i očistilo zonu grožđa i tu bi moglo biti znatno više štete.Imam jedno 6 starih trseva koji nisu na žici, neki dan sam ih podrezao i digao grožđe, dobili su 50%.
Vec dugo vremena govorim da totalno otvaranje grozdja nema smisla.
Zavisno o vinogorja!
ja svoje uvijek otvaram skroz u zoni grožđa mjesec prije berbe
Jel mozes napisati razlog?
pa pošto (ak Bog da sreće) bi za ovo leto bilo gotovo sa vinogradom,a u pomanjkanju pametnijeg posla(iako bi si ga našel da je bilo volje),malko sam prešel u šumu i evo rezultata.Skupilo se nekaj mirodija za dober gulaš
Pregledao trsove i stanje je dobro, kakva je godina i u kakvom su stanju dobar dio vinograda u okolici za sada je moje grožđe super.Je da sam se nateglio šprice ali nije bilo uzalud, sreča što imam manji vinograd. Više nema prskanja, što je bilo prskanja bilo je i sad kako mu bude.Nego nešto sam čudno vidio na jednom mladom trsu, 3 godine starom, ima dva grozda i po izgledu su potpuno razlikuju.Jedan je sa sitnom zelenom bobicom, i grozd je potpuno nabit a drugi grozd ima ogromne velike žute bobice i nisu zbijene. Nisam imao fotić da slikam ali ću drugi put slikati jer tako nešto do sada nisam vidio da jednom trsu ima dva potpuno na izgled različita grozda.