VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 22:06:33

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Što ste danas radili u vinogradu?
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 66 67 [68] 69 70 ... 213 Dolje Ispis
Autor Tema: Što ste danas radili u vinogradu?  (Posjeta: 1137300 puta)
Mrgud
Mlađi novak
*

Novigrad Podravski

Email
« Odgovor #1005 na: 08 Kolovoza, 2010, 21:50:39 »

Skinuto llišće u zoni grožđa, pošpricana prihrana Magnesiogreen, Oligogreen i Hascon, a poslije pošpricana zona grožđa sa Switchom.
Evidentirano
psycho
Novak
**

open your mind

Email
« Odgovor #1006 na: 08 Kolovoza, 2010, 23:12:38 »

Sa škarama za živicu uredio sve ko knjigu i onda pokosio ujedno samljevši zaperke koje sam bacio dolje.  ;)
Evidentirano

pime ga pime ga
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #1007 na: 09 Kolovoza, 2010, 19:26:23 »

Danas sam pregledao vinograd i nisam mogao vjerovati,našao sam na tri grozda botritis i to zahvačeno trečina grozda,a ima i na nekim grozdovima po jedna do dvije bobice.Ove godine vegetacija kasni a botritis je poranio.Sutra idem špricat sa switchem.
Evidentirano

I onda neš pil
SINKE
Novigrad Podravski 46.070835,16.941015
aktivni član

MOČILE(KC) 46.176317,16.784009

Email
« Odgovor #1008 na: 09 Kolovoza, 2010, 20:30:25 »

danas pokosio do kraja,pošpricao sa bakrom pa zatim magnezij+oligogreen+hascon ;D
Evidentirano

bolje umrijet od litre nego od kapi!!!
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #1009 na: 10 Kolovoza, 2010, 12:58:14 »

Danas sam pregledao vinograd i nisam mogao vjerovati,našao sam na tri grozda botritis i to zahvačeno trečina grozda,a ima i na nekim grozdovima po jedna do dvije bobice.Ove godine vegetacija kasni a botritis je poranio.Sutra idem špricat sa switchem.
To bi ti moglo biti od moljca. Pogledaj svakako da li te zaražene bobe imaju rupicu. Ako je to slučaj, switch neće pomoći.
Evidentirano

Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #1010 na: 10 Kolovoza, 2010, 15:26:36 »

To bi ti moglo biti od moljca. Pogledaj svakako da li te zaražene bobe imaju rupicu. Ako je to slučaj, switch neće pomoći.

zanimljivo, jednom kad je moljac u grozdu tu se više nema kaj pomoći, zar ne? Ili?
Evidentirano
jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #1011 na: 10 Kolovoza, 2010, 22:07:10 »

zanimljivo, jednom kad je moljac u grozdu tu se više nema kaj pomoći, zar ne? Ili?
upravo zato i treba ići sa botricidom da se ne dogodi erozija cijelog grozda od jedne načete bobice ;), normalno je ...da ako je sve to od moljca , da ćeš ići i sa nekim insekticidom...
Evidentirano

Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #1012 na: 11 Kolovoza, 2010, 06:44:32 »

Moram priznati da na tom grozdu nisam gledao dal je to od moljca jer sam bio zaprepašten viđenim,te se nisam sjetio pogledati to.No vidio sam na nekim bobicama rupice a špricao sam prije toga protiv moljca po preporuco HZPSS-a.Još bi napomenuo da sam našao neke bobice koje izgledaju točno ko da su pojedene,samo jedan mali dio,ne vidi se koštice,recimo kao da bi odgrizao jednom jabuku,a ima ih i da su puknute točno po sredini da se vide koštice a nisu bile zahvačene pepelnicom.
Evidentirano

I onda neš pil
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #1013 na: 11 Kolovoza, 2010, 09:14:50 »

Moram priznati da na tom grozdu nisam gledao dal je to od moljca jer sam bio zaprepašten viđenim,te se nisam sjetio pogledati to.No vidio sam na nekim bobicama rupice a špricao sam prije toga protiv moljca po preporuco HZPSS-a.Još bi napomenuo da sam našao neke bobice koje izgledaju točno ko da su pojedene,samo jedan mali dio,ne vidi se koštice,recimo kao da bi odgrizao jednom jabuku,a ima ih i da su puknute točno po sredini da se vide koštice a nisu bile zahvačene pepelnicom.

Prskao sam i ja pa sam vidio moljca na bobama. Nije ga baš tako lako  suzbiti. Čini mi se da je stalno prisutan.
Našao sam leptire na listovima, a jednu večer mi je na tipkovnicu došao.
Bobu ili bobe koje je napao najbolje je ručno otrgnuti ako nema puno toga. Sve te oštećene bobe, od pepelnice i peronospore do moljca su idealne za širenje botritisa. Oštećenu bobu ne može nikakav botricid spasiti. Dobit će botritis prije ili kasnije unatoč tretiranju, a onda strada i grozd. To se može dogoditi tjedan, dva prije berbe kada se više ne smije ići sa botricidima!
Evidentirano

gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #1014 na: 11 Kolovoza, 2010, 11:12:11 »

Prskao sam i ja pa sam vidio moljca na bobama. Nije ga baš tako lako  suzbiti. Čini mi se da je stalno prisutan.
Našao sam leptire na listovima, a jednu večer mi je na tipkovnicu došao.
Bobu ili bobe koje je napao najbolje je ručno otrgnuti ako nema puno toga. Sve te oštećene bobe, od pepelnice i peronospore do moljca su idealne za širenje botritisa. Oštećenu bobu ne može nikakav botricid spasiti. Dobit će botritis prije ili kasnije unatoč tretiranju, a onda strada i grozd. To se može dogoditi tjedan, dva prije berbe kada se više ne smije ići sa botricidima!
Ima li koja slika toga moljca?
Evidentirano
francozbolt
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #1015 na: 11 Kolovoza, 2010, 11:24:51 »

®uti Moljac

http://www.vvvforum.eu/index.php?s=45

Pepeljasti

http://www.vvvforum.eu/index.php?s=44
Evidentirano

"He who loves not wine, women and song remains a fool his whole life long "
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #1016 na: 11 Kolovoza, 2010, 12:13:49 »

Ima li koja slika toga moljca?
Upiši latinska imena na google i stisni slike. Lobesia botrana za pepeljastog ili Eupoecilia ambiguella za žutog. Ili na engleskom European grapevine moth.
Ima hrpa slika, bolje nego na linkovima, puno detaljnije.
Evidentirano

gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #1017 na: 11 Kolovoza, 2010, 20:07:06 »

Upiši latinska imena na google i stisni slike. Lobesia botrana za pepeljastog ili Eupoecilia ambiguella za žutog. Ili na engleskom European grapevine moth.
Ima hrpa slika, bolje nego na linkovima, puno detaljnije.
DOBRO JE,ovoga čuda u nas nema!
Evidentirano
poznanovec
Moderator
Novak

poznanovec-mali bukovec

Email
« Odgovor #1018 na: 12 Kolovoza, 2010, 12:09:25 »

pošpricano jutros, mospilan 10g(filoksera,moljac), oligogreen 25g, hascon 200ml, nu film 17 10ml, na jednu štilovku od 13 litara
Evidentirano

vine nemre tak neveljati,
da ga mi nebi mogli spiti
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #1019 na: 13 Kolovoza, 2010, 19:44:07 »

pa pošto (ak Bog da sreće) bi za ovo leto bilo gotovo sa vinogradom,a u pomanjkanju pametnijeg posla(iako bi si ga našel da je bilo volje),malko sam prešel u šumu i evo rezultata.Skupilo se nekaj mirodija za dober gulaš ;)
Evidentirano
 Str: 1 ... 66 67 [68] 69 70 ... 213 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!