Ma mislio sam da ako nabavim presu da ne stoji 10 dana!
Ove godine idem prvi put sa Siha 7 kvascem, do sada uvijek CEG. Međutim, prošle godine mi se zamjerio - fiktivno vrenje. Uzet ću i Siha prihranu i enzime.Prihranu sa većim udjelom dušika, da mi ga opet ne nestane u moštu.Ako netko može napisati svoju kompletnu proceduru sa SIHA sredstvima, bilo bi nam jako od koristi.
Ideš Miško, 10 dana, a ja brojim u satima.Hm, nisam baš upoznat s takvom obradom za bijele sorte.
e jebem vam sta niste to lane stavili na forum dok sam brao po malo a imao sam dosta posuda sad bih to probao al nemogu tak po malo brati tj kad sam nabavio ovu veliku prešu
Evo ovako. Imat ću vjerovatno negdje oko 400 - 500 kg bijele mješavine ( smedervka, župljanka većinom i negdje 20 % rkacitel i maraština ). Sad me zanima par stvari:1. Koji kvasac bi mi preporučili?2. Da li da radim maceraciju ili odma prešanje nakon muljanja?3. Da li je u redu da taložim mošt bez bistrila samo sa ledenim bocama i koliko dugo treba taložiti?Evo ovako bi ja to ukratko opisao:1- Muljanje2- Sumporenje masulja 3- Dodavanje enzima za bolji samotok 4- Prešanje5- Taloženje mošta 6- pretakanje u inox 7- Dodavanje kvasaca 8- Vrenje u bačviAko imate kakav konstruktivan prijedlog bio bih vam zahvalan.
Thagosov post:Evo ovako. Imat ću vjerovatno negdje oko 400 - 500 kg bijele mješavine ( smedervka, župljanka većinom i negdje 20 % rkacitel i maraština ).Sad me zanima par stvari:1. Koji kvasac bi mi preporučili?2. Da li da radim maceraciju ili odma prešanje nakon muljanja?3. Da li je u redu da taložim mošt bez bistrila samo sa ledenim bocama i koliko dugo treba taložiti?Evo ovako bi ja to ukratko opisao:1- Muljanje2- Sumporenje masulja3- Dodavanje enzima za bolji samotok 4- Prešanje5- Taloženje mošta 6- pretakanje u inox 7- Dodavanje kvasaca8- Vrenje u bačviAko imate kakav konstruktivan prijedlog bio bih vam zahvalan.