Upravo tako, nije. Ali je isto tako naivno i neozbiljno drzati lekcije ljudima koji su duplo starijo od tebe, sa svojih 27 u dupetu pa makar bio u apsolutno u pravu. Tu se opet namece i pitanje kulture ophodjenja tj. kulture komunikacije. Kao sto sam rekao i ranije, previse se drzis "visoko" u svakoj raspravi iako realno za to mozda i nemas argumente. "Jer od svih vrlina poniznost je najteze postici"
Ali je isto tako naivno i neozbiljno drzati lekcije ljudima koji su duplo starijo od tebe, sa svojih 27 u dupetu pa makar bio u apsolutno u pravu.
Sam ak si nosonja. Sad sam ja malo zloban. NHF
Pa i mislio sam na ta ocjenjivanja, a i npr. degustaciju koju si vodio u KT na zadnjoj izlozbi. Tamo se sva vina kusaju iz tih zlokobnih degustacijskih, pa su ajmo rec sva vina nekako nivelirana s obzirom da se toce u iste case. Ja se osobno ne slazem s tim oblikom casa jer se gotovo niti jedno vino ne toci u takav oblik casa, ali ako su sva vina degradirana/unaprijedjena odabirom case onda neka tako i bude. Bitno da se drzimo konzistentnosti...Sto se mog odabira casa tice, ne znam zasto uopce zalazis u tu temu? Zasto ti vozis Audi A6, a ne primjerice BMW 5er ili Mercedes E? Stvar odabira. Zato ja u svom podrumu imam one case, vizualno su mi primamljive, gotovo sva vina se dobro otvaraju u njima i ono najbitnije povoljne su mi.
http://www.wineglassguide.com/showroom.php?did=174&ypos=3924
zasto zalazim u temu odabira tvoje case?pa zato jer prvo kazes da casa nema veze, pa onda ima veze, pa onda opet nema veze, pa je dobra i salica za kavu, pa je dobra i degustacijska, pa je degustacijska losa, pa je losa casa u Esplanadi, pa ti imas sasvim drugacije case u podrumu.. pa daj se odluci vise!
Vidis da imas problema sa logickom dedukcijom. Te spike sa prenosenjem iskustva s koljena na koljeno ja ne pusim niti sam zagovornik istih, ne znam kako si uopce dosao do tog zakljucka pa se moramo vratiti na moju prvu recenicu. Napisao sam dosta toga konkretno u zadnjih par postova samo ih treba procitati. Na kraju krajeva slozio sam se s tobom da te degustacijske case nemaju apsolutno nikakvo uporiste za koristenje te ih se na ocjenjivanjima vina niti ne koristi. U cijelu raspravu sam se ukljucio prvo kao moderator jer si istupio prebahato sa ukazivanjem cinjenice da je podurmar1987 odabrao "krivu" casu za kusanje doticnog vina. Drugo, uzivo nemas takav napadni stav i toga si svjestan, te si stoga izrazito ugodan sugovornik i poznavatelj vina. Ne znam zasto se onda bahatis (da ne kazem nesto zesce) na forumu?!Sto se tice moje konstatacije salice za kavu...mislim da je svima bitno i kljucno vino. Ako je odlicno i izvaredno ono ce svoj karakter pokazati pa makar ga kusali u navednoj salici za kavu, coffee to go reciklirajucoj salici, pvc casi itd... Naravno da ce adekvatna staklena casa samo pomoci i naglasiti sve vrline tog vina, ali s podsmjehom se referirati na neciji osvrt o vinu jer je izabrao "krivu" casu je prije svega pretencizno pa makar ti bio Parker, a s druge strane i nekulturno...
Sto se tice moje konstatacije salice za kavu...mislim da je svima bitno i kljucno vino. Ako je odlicno i izvaredno ono ce svoj karakter pokazati pa makar ga kusali u navednoj salici za kavu, coffee to go reciklirajucoj salici, pvc casi itd..
Imas sve lijepo sazeto u mom postu prije. Casa je izrazito bitna, al je najbitnije vino. To je ono sto ja tvrdim odavno u samoj proizvodnji vina, nisu bitne tehnike vec ono kaj dobijes u casi. Ako je bolje eko/bio/organsko neka je, ako je bolje suvremeno neka je onda tako. Samo to opet previse zadire u sferu subjektivnog kako i sve stvari koje se ticu osjetila...
Bezveze sam ga naveo kao nekakav "autoritet" u vinskom svijetu. Slicno kao sto se ti postavljas ovdje.
a ja mislim da si naveo upravo njega jer vjerojatno drugog niti ne znas.. i ne, ja nisam niti ne zelim biti nikakav autoritet za vina jer sam odavno shvatio da to ovdje nema nikakvog smisla.
prijatelju ako ti ja moram crtati kako izgleda postena vinska casa onda bolje da se odmah i ti i ja iskljucimo sa ovog foruma.to je kao da se bavis proizvodnjom vina i onda me pitas kako izgleda postena drvena bacva??gdje je nabaviti? smjesno pitanje..vjerujem da si cuo za konzum (ili metro, getro, plodine..), odes tamo, na odjel kuhinjskih pizdarija i imas barem 10ak vrsta "postenijih" vinskih casa od ove degustacijske!
ps. ne kuzim kakve veze ova rasprava o casama ima sa mojom internet ili facebook stranicom, tj. neimanjem iste?valjda ja imam pravo odluciti da li mi je tako nesto potrebno ili nije.. facebook prezirem, internet malo manje ali da, uskoro cu imati svoju stranicu, radim na tome sad preko zime.