Sačić | sauvignon | 2010 | vrhunsko | polusuho | alk. 12,3% | 35kn***REFERMENTACIJA*** [
nisam dugo pisao ali evo bas sam neki dan otvorio dva vina, jedno dobro i jedno ekstra posebno.. sattlerhof sauvignon 09 iz austrije, jako dobro vino, balansirano, odlicne kicme i kiseline, prekrasni mirisi, osjeti se da je iz hladnijeg podneblja iz kakvog po mom gustu i dolaze najbolji sauvignoni. preporuka svakome za probati ko voli sauvignone, moze se nabaviti u vinoteci dobra vina a na linku ispod se moze saznati malo vise o samom vinu.http://www.sattlerhof.at/en/Weindatenblaetter/10/Sauvignon_Klassik_10.html
Elem,Men ta amfora dobro vino, no nisam bil ni blizu tolko oduševljen, naročito ak se u obzir zeme cena, fali joj mesa, tela i putenosti opčenito,no ukusi su ukusi,recimo od ovijeh domačih belih maceriranih varijanti, Clai otočento mi je mnogo bolji, draži i slajši
Sv. Jakov nisam probal, ali namjeravam uzet, moždaveč sutranajbolja malvazija koju sam probal je slovenska, Čotar, godište 2002, ak se ne varam, isto duga maceracija, ali nešto niži alkoholi cca 12%, ..., super mi je i kabola amfora, kod nje su nešto izraženije oksidativne note,s vinima je uvjek tak, ovisi o ukusima A kakav je Črni Otočento?