VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 23:42:47

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Vino koje želim preporučiti
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 81 Dolje Ispis
Autor Tema: Vino koje želim preporučiti  (Posjeta: 629472 puta)
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #840 na: 19 Lipnja, 2011, 11:51:42 »

Ako sam neraspolozen, necu ni kusat. ;)
Evidentirano

Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #841 na: 27 Lipnja, 2011, 17:53:12 »

IVAN BUHAČ-TRAMINAC 2010 0.75l , kvalitetno polusuho vino sa 12.5 % alkohola.

Prije nekih mjesec dana bila je degustacija Buhačevih vina u vrutku pa sam probao Bjeli pinot i Traminac berbe 2010... Več onda mi je traminac zapeo za oko...
Prošli tjedan kada sam sa curom bio u Zagrebu, tražio sam nešto aromatično i slatkasto pa sam sam nam uzeo butelju Buhačevog Traminca...

Boja ovog traminca je jaka sa bakrenim nijansama, vjerovatno se radi o maceriranom tramincu. Miris je jaki cvjetni i dugo traje, ono što je najbolje kod ovog Traminca je okus i svježina. U ustima djeluje puno aromatično i sviježe, kiseline u vinu su idelane i daju pitkost i harmoničnost vina. Vjerovatno će paravi poznavatelji Traminca reći da ovo nije pravi traminac jer nema 15 % alkohola i 5 g/l kiselina , ali meni se baš zbog toga jako sviđa...

Moja ocjena je 8/10... Cijena 28 kn u vrutku... Obavezno ču ga prvom prilikom opet kupiti, svima ga preporučam...

Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #842 na: 03 Srpnja, 2011, 13:14:26 »

Jucer malo bio u nabavci vina po kutinskim centrima. I dalje sam fokusiran na sauvignone. :D Pa krenimo...

Krauthaker | Sauvignon 45,3 paralela | 2009 | suho | kvalitetno | 13,5% alk | 39kn
Butelja i etiketa djeluju poprilicno jeftino, pluteni cep Rich Xiberta prilikom otvaranja pukao na pola. :/ Grrr! U casi je vino visoke bistroce, karakteristicne svijetlo zute boje sa laganim zelenkastim odsjajem. Vino je takodjer intenzivnog mirisa, poprilicno zeleno uz dozu paprenosti, ali ne na onaj klasicni sauvignonski nacin. Takodjer se osjeti lagani dim i vanilija tako da sam siguran da je vino (ili dio vina) odlezalo neki period u barrique bacvi. Okus to potvrdjuje, osjeti se ona tipicna gorcina barkiranih vina ali istovremeno i blaga mineralnost.  Kiseline su dobro ukomponirane i jedino sto malo narusava harmoniju je alkohol koji na kraju lagano pecka. U ovom slucaju radi se o (uspjelom) pokusaju ekstravagantne verzije sauvignona koja je dosta drugacija od svih dosad probanih sauvignona. Sve u svemu jako zanimljivo vino i definitivno moja preporuka. Ocjena 7/10

Casillero del Diablo | Sauvignon blanc Reserva | 2007 | kvaliteno | suho | 13%alk | 45kn
Prozirna butelja sa zanimljivim emblemom. 3:) Kao i vecina novosvjetskih vina ovo dolazi u varijanti sa navojnim cepom. U casi je vino gotovo identicne boje i bistroce kao Krauthakerov ali nesto gusce i ekstraktnije. No na miris je potpuno drugacije. Tropsko voce i limun mi padaju na pamet, bez traga zelenila. Poprilicno intenzivan i dugotrajan miris, ali istovremeno zaokruzen. Okusno djeluje zaokruzeno i jaceg tijela no Krauthakerov uz odredjeni ostatak secera bez obzira sto je deklarirano kao suho. Vjerujem da je provedena i MLF koja ga je jos vise zaokruzila. Izrazito pitko, ne pretenciozno vino nesto jaceg tijela od prijasnjih sauvignona iz Chilea i Argentine koje sam kusao. Iako cu mu dat istu ocjenu kao Krauthakeru ovo vino mi se ipak nesto vise svidja. Ocjena 7/10

Cimarosa | Shiraz 2010 | polusuho | kvaliteno | 14% alk. | 35kn???
Prije par mj probao sam Cabernet sauvignon istog proizvodjaca koji je bio uzasan. Radi se o nekakvom Lidlovom low budget brendu. U casi je vino rubin crvene boje, ne bas dobre bistroce i nema onu neprobojnost karakteristicnu za Syrah. Miris je intenzivan, ali nekako umjetno parfumiran da vuce na metvicu. Nekom neiskusnom bi to moglo biti privlacno. Na okus djeluje tanko s nekim neugodnim okusom u aftertasteu. Uz to se jos osjeti ostatak secera koji to malo maskira pa samim tim vino cini, uvjetno receno, privlacnije za kusanje. Ali samo laicima. Iako je bolje od caberneta istog proizvodjaca ovo vino je lose i nikako ne vrijedi 35kn, vec prije nekih 20kn max. Uz to mi nije jasna politika izbacivanja robusnih crnih sorti tako rano na trziste. :S Ocjena 4,5/10

PS. dok sam trazio fotku boce naletim na ovaj apsurd. :D http://www.lidl.co.uk/cps/rde/xchg//SID-3826969B-26F19867/lidl_uk/hs.xsl/3982.htm?offerdate=&ar2=1&id=75&country=GB&zipcode=Brighton&city=East+Sussex&district=BN2+5TB&street=Arundel+Road&ar=1&nf=True

Mali podrum | Cabernet sauvignon | 2009 | suho | kvaliteno | 13,3% alk | 30kn
Odmah na prvu, vizualno mi se vino ucinilo starije nego sto je zbog onog karakteristicnog smedjeg tona starenja. Ali ovdje govorimo o berbi iz 2009!!! Bistroca je bila u redu. Mirisno se osjeti utjecaj barika koji nazalost nije upotpunio primarne i sekundarne arome vec ih je vise zarobio. Ni nakon sat vremena se vino nje otvorilo kako treba. U okusu je takodjer vino poprilicno tanko i bezlicno s dosta izrazenim i lose uklopljenim taninima. Takodjer pretpostavljam da je negdje u procesu proizvodnje grozdje ili kost/vino oksidiralo Mene je razocaralo do te granice da mislim da vise necu nista kupiti od ovog proizvodjaca. Ocjena 5,5/10.

Uz ovo gore vecer smo nastavili probavajuci slijedeca vina: Skrlet Kasner '10, Traminac Kasner '09, moje rizlinge iz '08, '09 i '10, moje grasevine iz '09 i '10, skrlet '09 i '10, frendovu grasevinu '10 i jednu njegovu kupazu bijelih vina koju smo napravili otvaranjem starih butelja. Od crnih sorti smo jos probali moju frankovku '09, cabernet '09 i '10 te Tikves Cabernet sauvignon i Vranac iz '03. Cijelovecernji maraton. :D

EDIT: Evo fotki dijela kolekcije :D

Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #843 na: 03 Srpnja, 2011, 15:11:12 »

Cimarosa | Shiraz 2010 | polusuho | kvaliteno | 14% alk. | 35kn???
Prije par mj probao sam Cabernet sauvignon istog proizvodjaca koji je bio uzasan.

pijes novosvjetsko vino od 30 kn mpc i onda se cudis kak ne valja.. ::) kod takvih vina nema ozbiljne degustacije jer se nista niti ne moze ocekivati od toga.
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #844 na: 03 Srpnja, 2011, 15:18:52 »

Kaj je sa kvotanjem? :D Pa nisam ni ocekivao nista, samo sam napisao osvrt. ::)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #845 na: 03 Srpnja, 2011, 17:15:16 »

Kaj je sa kvotanjem? :D Pa nisam ni ocekivao nista, samo sam napisao osvrt. ::)

sad sam zezno sve, popravi i obrisi ako oces. ma kuzim ali ja za takva vina uopce niti ne bih pisao osvrte i recenzije.
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #846 na: 03 Srpnja, 2011, 20:44:40 »

sad sam zezno sve, popravi i obrisi ako oces. ma kuzim ali ja za takva vina uopce niti ne bih pisao osvrte i recenzije.
U pravu si,samo treba reći da to vino vjerojatno nije plaćeno više od 1EUR po boci+prijevoz brodom+trošarina+porez+zarada i onda je ispalo 30kn i ne znam zašto to zovete,podcjenivački,novosvjetskim vinima,ne znači da su njihova vina sva loša,kladim se kad uđemo u EU i padnu neki dodatni veliki troškovi da budu u rangu cijena posramili naša vina po kvaliteti+kaj je taj novi svijet nekad davno gradio piramide dok su se po Europi naganjali toljagama  ;D ;)
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #847 na: 03 Srpnja, 2011, 20:56:07 »

Znas zas ga kupio? Zato kaj sam dosao u Lidl i nisam nasao nista posteno pa mi bilo bed izaci bez icega. ;D
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #848 na: 03 Srpnja, 2011, 23:58:06 »

Znas zas ga kupio? Zato kaj sam dosao u Lidl i nisam nasao nista posteno pa mi bilo bed izaci bez icega. ;D

hehe, ovo je dobar izgovor.. ;D
Evidentirano

Radić
Novak
**

Email
« Odgovor #849 na: 04 Srpnja, 2011, 00:01:57 »

Ivane odgovori Zagorcu na post.ne razumijem zašto ne bi trbalo raditi recenziju vina od 30kn.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #850 na: 04 Srpnja, 2011, 00:07:18 »

Ivane odgovori Zagorcu na post.ne razumijem zašto ne bi trbalo raditi recenziju vina od 30kn.

zato jer ih je 95% lose a sto se tice recenzije, mozes je napraviti i za ribara..
Evidentirano

Radić
Novak
**

Email
« Odgovor #851 na: 04 Srpnja, 2011, 07:36:32 »

zato jer ih je 95% lose a sto se tice recenzije, mozes je napraviti i za ribara..
Nisi u pravu.EU nam donosi baš to da ćemo raditi recenzije za kvalitetna i puno jeftinija vina.
Evidentirano
Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #852 na: 04 Srpnja, 2011, 09:44:58 »

Mislis jer nece biti ni potrebe da nas sa boljima omamljuju sa polica ;)
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #853 na: 04 Srpnja, 2011, 11:43:01 »

Ja ću sam sebi odgovoriti  ;D činjenica je da neću skužiti miris banane ili nešto drugo u vinu i tu Ivanu svaka čast,ali znam kak ide trgovina i koje su nabavne cijene na količinu,pogotovo ak je veliki proizvođač i koje cijene ispadnu na kraju u trgovinama.Ovaj npr.Vrutak kupi 10 kartona vina npr. iz Čilea  i prodaje ga po npr.100kn i to je super kvalitetno,a neko ga je prije njega kupio milion l po 2EUR i prodao slijedećem i dalje i dalje,došlo do Vrutka sa 500% marže,hoću reći ovo kaj Ivan veli je u redu,košta 30kn u maloprodaji,ali je možda u vinogradu gdje je kupljeno vrijedilo 7kn i tu je Radić u pravu jer nema prave usporedbe ak su na uvozna vina davanja najmanje 100% min.,a iz drugih kontinenata ispada i više,ne može se to sad uspoređivati sa našim vinima,vidjet ćete,nažalost kad uđemo u EU i padnu davanja na vina,e onda ćemo uspoređivati kvalitetu i cijenu  ;)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #854 na: 04 Srpnja, 2011, 12:23:06 »

Ja ću sam sebi odgovoriti  ;D činjenica je da neću skužiti miris banane ili nešto drugo u vinu i tu Ivanu svaka čast,ali znam kak ide trgovina i koje su nabavne cijene na količinu,pogotovo ak je veliki proizvođač i koje cijene ispadnu na kraju u trgovinama.Ovaj npr.Vrutak kupi 10 kartona vina npr. iz Čilea  i prodaje ga po npr.100kn i to je super kvalitetno,a neko ga je prije njega kupio milion l po 2EUR i prodao slijedećem i dalje i dalje,došlo do Vrutka sa 500% marže,hoću reći ovo kaj Ivan veli je u redu,košta 30kn u maloprodaji,ali je možda u vinogradu gdje je kupljeno vrijedilo 7kn i ne može se to sad uspoređivati sa našim vinima,vidjet ćete,nažalost kad uđemo u EU i padnu davanja na vina,e onda ćemo uspoređivati kvalitetu i cijenu  ;)

pa o tome ja i pricam jer ako vino kod nas u rh kosta 30 kn mpc, onda u vinariji u cileu ili australiji kosta 3 kn a moje misljenje je da vina proizvedena za te 3 kn nisu nista drugo nego cista industrija koja nema veze sa istinskom kvalitetom i mene osobno takva vina ne zanimaju niti ih pijem. mozes samo zamisliti taj put do vina, od uzgoja grozda, prerade i svih zivih meduprocesa koji su potrebni da bi vino doslo u bocu i onda to sve skupa kosta pisljivih par kn..!? oprostite ali ja takvo "vino" ne zelim niti vidjeti a tko voli nek izvoli, ja cu radije popiti domaci tudum.
Evidentirano

Str: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 81 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!