Bio danas u Sisku u Intersparu pa malo navratio u njihovu vinoteku.

Akvizicije su sljedece:
Bartolovic | Sauvignon | 2008 | kvalitetno | suho | 14,5%alk. | 45knNavedenog vinara "pratim" vec odredjeno vrijeme i ovo je takodjer bio pokusaj da me necim odusevi, jer od dosadasnjih vina koja sam probao (a probao sam sve kaj mu je vani na trzistu) niti jedno me nije zaintrigiralo.

Cep koji zatvara butelju je od prirodnog pluta s logom proizvodjaca ne bas predug ~ 40mm. Vino tocim u casu i ono pokazuje
zlatno slamnatu mjesavinu zute, poprilicno intenzivno za jedan sauvignon iz 2008, ali bistroca bas nije zavidna, a bome tu su i mjehurici CO
2. Upravo ta izrazajna boja me odmah uplasila jer ocito da je vino na pocetku oksidacije, a mali mjehurici CO
2 potvrdjuju da je vino u boci vjerojanto ostalo bez SO
2. Na prvu se nosom oslabadja
(pre)tipican sauvignon novog svijeta koji jako kratko traje, ali ipak pokazuje note pokosenog sijena i svjezeg voca no ubrzo ga nadvladaju oksidativne note. Mozda se nesto popravi prvim gutom?! Nazalost ne! Na nepcu ovo vino na prvu djeluje jako skladno i dobro izbalansirano, ali brzo pocinje iskakat gorcina (posljedica oksidacije ??) nize kisline i poprilicno visok alkohol. U biti taj alkohol je jako dominantan u retrokusu da toplinu ovog vina nakon svakog guta osjecate vise od pol minute. Zbog mogucnosti greske na boci koju sam kupio dat cu mu
ocjenu 6/10 inace bi bilo manje, ali svejedno ga nebi ponovo kupio.
Enjingi | Rajnski rizling | 2008 | vrhunsko | suho | 14,2%alk. | 50knBuduci da sam bio odusevljen njegovim rizlingom iz 2006. i zadovoljan onim iz 2009. s EKO oznakom iskoristio sam priliku uzet ovo vino za po meni fer novce. Ipak se u istoj recenici spominju Enjingi, rajnski rizling, vrhunsko vino.

Odmah na početku razocarenje - cep Rich Xiberta puca prilikom otvaranja.

Ista stvar mi se desila s Krauthakerom, a bome ni Enjingiev na rizlingu iz 2006. nije bio reprezentativan. Boja vina je
zlatno medena, jako zavodljiva i solidne bistroce. Prilikom vrtnje case na stijenci ostaju poprilicno velike suze sto upucuje na znacajnu ekstraktnost. Mirisno vino odaje svjezinu, breskve iako se naziru i tercijarne arome, ali nije bas toliko kompleksno koliko sam ocekivao. Sve u svemu vino mirisno djeluje kao da je mladje od 2008. Isto potvrdjuje i okusno kusanje. Poprilicna svjezina vino je izrazito harmonicno, ali srednje jakog tijela i ne bas nesto znacajno dugog finisa. Na samom kraju se osjeti doza
mineralnosti i vjerujem da je to ono sto to vino pomladjuje.

Preporukom ovog vina nebi se blamirao pred nikim stoga mu dajem
ocjenu 7,5/10, ali berba 2006. mi se puno puno vise svidjela.
Casillero del Diablo | Cabernet sauvignon reserva | 2009 | kvaliteno | suho | 13,5%alk. | 72knButelja je u zaista lijepom i skladnom pakiranju, a samo vino zatvoreno izuzetno dobrim cepom od prirodnog pluta. Bistroca vina je fantazija, mislim da se radi o najbistrijem crnom vinu kojeg sam probao. Boja je tamno rubin crvena, s malim ljubicastim odsjajem na rubu case, izrazito zavodjiva i opcenito najbolja komponenta ovog vina. Njuskajuci vino u casi prvo se osjeti lagani dim, zatim borovnica i lagano malina, a tek na kraju zelena paprika i zacini. Sto vino duze stoji u kontaktu sa zrakom te se vise otvara ove potonje arome prevladavaju sto se meni osobno ne svidja. Na okus prvo sto se osjeti su tanini koji su jos malo pregrubi, no bez obzira na to vino je lijepo harmonicno i pitko, ali kratkog finisa i opcenito malo pretanko u odnosu na ocekivanja. Na samo kraju se laganini osjeti peckanje alkohola. Poprilicno dobar ulazni cabernet (ne i po cijeni) u kojem se mogu vidjeti karakteristike sorte, ali nazalost financijski debelo preskup. Da mu je cijena 40ak kn, bio bi isplativa investicija, ovako nazalost nije.
Ocjena 6,5/10
Ruby Cabernet sauvignon by Gallo | 2007 | kvalitetno | poluslatko | 13,2 | 40knZajeb odmah na pocetku.

Tek kad sam krenuo otvarati vino shvatio sam da se radi o poluslatkoj izvedenici cabernet sauvignona??-??-?? Kako nisam fan slatkastih vina ovo mi je odmah bio samar.

U principu razlog zasto sam uopce uzeo ovo vino je film Bottleshock u kojem se spominje obitelj Gallo, jedna od vecih obiteljskih vinarija u Kaliforniji. Uh al sam pomodan i povodljiv!

Vino zatvoreno silikonskim cepom prilikom otvaranja jednostavno pokrece
oslobadjanje parfumiranih aromata. Kao da je pred vama posuda puna svjezeg voca, jagoda, malina, visnji, tresnji - NAJBOLJI dio cijele price...
Zanimljivo i obecavajuce. Bistroca vina nije na nekom zavidnom nivou, a granatni tonovi odaju da je vino nesto starijeg godista. Udisanjem vina iz case na prvu se osjeti izrazita vocnost i svjezina (visnja), a tek kasnije nekakvi mirisi koji vuku na zacinska bilja. Kakti...
Prije prvog gutljaja bio sam siguran da je vino proizvedeno u cistom inoxu no bome sam se iznenadio - neugodno. Tanini se poprilicno osjete kao i okus spaljenog drva (vjerojatno cips ili hrastove duzice). Ne znam sta se time htjelo postici buduci da smatram da je za ovakav tip vina puno bolje ako se forsira sama vocnost, a ne da se "umjetnim" barikiranjem nastoji postici veca kompleksnost. Na kraju nisu uspjeli u nicemu. Ajde, za pohvalu, iako je vino deklarirano kao poluslatko taj secer se jako malo osjeti i uopce ne smeta. Pitanje je kako bi se i mogao osjetiti od sve te paljevine koju su nabacali.
Ocjena 5,5/10 - NO THANKS!!!