Cloudy Bay, Sauvignon blanc, 2009, Novi Zeland, miris izrazito na trave i citruse, limetu, grejp, na okusu izrazito suho, gotovo da skuplja usta, vjerojatno nula % ostatka šečer, dok odma u ustima se osjeti kiselina koja na prvi moment djeluje oštro, okus fenomenalan, opet grejp citrusi općenito i trave, daklem sve pet, no u globalu me nije oduševilo kak bi se očekivalo za "jedan od najboljih sauvignona na svijetu", čak bi se usudio dodati da je vino tolko ispolirano da djeluje artificijelno, industrijski, sve u svemu kao prekrasna žena bez duše, za moje nepce ne vrijedi ni blizu 250 krznaša kolko je cijena u hr, zanimljivo da na je pri degustaciji bilo troje, s tim da sam jedino ja znal cijenu vina, niti dvoje drugova se nije svidjelo, kad sam ih pital kaj misle kolko vino košta, oboje su rekli cca. 10 EURa, ..... Tomac Amfora, 2007., svidjelo mi se, no očekivanja su bila dosta veća, miris i okus voćni, no više na ukuhano voće, dunje, jabuke, dobor izbalansirano vino, kiseline taman, dosta sekundarnih aroma valjda radi duge maceracija, dobro izbalansirano vino, no fali mu putenosti, tijela, snage, ...., ukratko lajkam, no ne vredi te novce Kabola, Malvazija Amfora, 2006., sjajan i izrazit miris i okus, na kruške, breskve, jabuke, visoka gotovo zlatna boja, snažnog tijela, močno i elegantno u isto vrijeme, dug aftertejst, jako mi se svidjelo, sigurna je ponovna kupnja Enjigi Venje 2004. bijela kupaža, osobno najbolje vino od ovdje navedenih, možda u odnosu na godinu ranije nešto više prevladavju crte traminca, miris i okus fenomenalni, kruške, cvetje, med, vanilija, začini, ...., ukratko presjajno vino, za 100 kn nikad nisam probal bolje vino, izvrstan odnos cijene i kvalitete, sve čestitke starom bardu
Enjigi Venje 2004. bijela kupaža, osobno najbolje vino od ovdje navedenih, možda u odnosu na godinu ranije nešto više prevladavju crte traminca, miris i okus fenomenalni, kruške, cvetje, med, vanilija, začini, ...., ukratko presjajno vino, za 100 kn nikad nisam probal bolje vino, izvrstan odnos cijene i kvalitete, sve čestitke starom bardu
Venje je 2003. godine, a ne 2004. greška, greška
Već kad si spomenuo prošeke.. .Nedugo sam probao prošek od Plavca malog i Muškat ruže.Stvarno sam se oduševio.Jedno prekrasno iskustvo koje definitivno nije za svaki dan da se pije jer nakon toga ne znaš da li postoji nešto bolje.Naravno to je jedna sasvima druga dimenzija vina.Pio sam već ranije i polusuha vina,slatka,kasne i ledene berbe,ali ovakav prošek je definitivno vrh.Jednostavno je teško povjerovat da je tako nešto moguće proizvest od grožđa.Osjeća se ogroman ekstrakt i gustoća,velika voćnost,koncentracija mirisa i alkoholnost.Ništa od toga ne strši i ne smeta,jednostavno savršeno.Naravno mnogi od nas ne vole visok ostatak šećera,ali nije to vino za svaki dan.Nažalost jako je deško doć do njega,a i mislim da bi nama obićnim smrtnicima to bilo puno preskupo da si priuštimo,eventualno za najposebnije prilike.Proizvođaća ne navodim jer su to pokusna vina kod nas u HR na jednom ljepom mjestu...
mislim da cu ove godine do Plenkovica na Hvaru. Sto treba obavezno probati kod nejga?
traper99, koji tocno Amarone od navedenih si pio i gdje si ga nabavio?http://www.vivat-finavina.hr/proizvodi/proizvodjac/21