neki dan otvorio korakov sauvignon 2008, vrhunsko suho, 14% alkohola i sta reci, to je sauvignon kakav bi trebao biti! dosta bogat miris koji vuce na bazgu, slamu, suhu travu, koprive ali nije onak tipicno zelen i herbalan vec je zreliji i kompleksniji, ima i zrelog voca, kuzi se da je malo kasnije bran i da ne igra samo na prvu loptu primarnih mirisa.. okus opet jako dobar, zive kiseline, punoca, slasnost, sve ima, izvanredan primjer sauvignona! po meni najbolji hrvatski sauvignon..
a o rizlingu kasnoj berbi da ne pričamo...
korak je vrhunski vinar pa valjda sve zna o tome..
Probao prvi puta Coronicu, točnije Malvaziju, 2009, rinfuza prek veze, natočeno u plastičnu flašu od Jamnice. Bomba od vina,zbilja me iznenadilo, vrlo užitno, meko, zlatnožuto, s finim kiselinama. Prodaje samo prijateljima po 16 kn litru. (pogledajte cijene butelji!!!)
sumnjam da je to isto vino koje ide i u butelje jer za 16 kn/l nemres kupit vino od lokalnog pajdasa a kamoli malvaziju od Coronica.. i njegova malvazija nije zlatnozute boje vec je svjetlija, blago zuckasto-zelenkasta.. ovo je vjerojatno ipak njegov nizi nivo malvazije, za rinfuzu.
Prodajem i ja vino koje ide u butelju i u rinfuzu po 16kn.Razlog je taj što je nama koji imamo malo više vina,a nismo toliko poznati teško prodati cca 30 000 litara u butelji.Naravno vino koje ide u butelju ide na hladnu stabilizaciju i ima veću količinu sumpora.To je jedina razlika.
sve jasno ali ovdje se ipak radi o Coronici koji svoju malvaziju u butelji proda u roku 2 mjeseca i to po cijeni koju prakticki zeli ali to je izuzetno prihvatljivih 60ak kn. tako da sumnjam da on prodaje svoju top malvaziju za 16 kn/l a s druge strane isto to vino puni u boce i prodaje ga za 60 kn.. nema logike, ne?