Pa još bolje! Nemreš onda uspoređivat to vino sa nekim suhim... Možda mu zato nije sjeo Šember jer mu je u glavi ostao gust i uljast rizling od Jakobovića...
Koshpa, hehe, ne mogu a da ne prokomentiram kako ces svaki dan biti pijan sa ovim buteljama.. moram probati taj jakobovicev rizling, od svih sam cuo da je odlican, drugi put obavezno uzimam! cudi me kako ti od sembera nije dobro sjeo ali vjerojatno je i pitanje godine, meni je bio sjajan 06, ove ostale berbe tak-tak, ok makar nista posebno. iskreno mislim da ce te enjingijev rizling oduseviti, narocito ako ga nisi nikada prije pio.. i Moslavac je u pravu, moras tim vinima dati malo da disu, da dodu k sebi, butelju treba popiti kroz nekoliko sati da se vino stigne razviti i temperirati, da ga mozes probati na razlicitim nivoima.. ja osobno pijem enjingijev rizling topliji, 14-16 °C jer hladan uopce nije pravi i steta ga je takvog piti. takoder treba biti i prava veca vinska casa na stalku, minimum kao one moje u podrumu makar su one vise za svjezija i laganija bijela vina.ps. Moslavac, jakobovicev rizling je izborna a ne kasna berba..
Uzeo bi ja i Koraka, ali ipak nisam htio dat 80kn za njegovu butelju.
Koshpa Čep je Rich Xiberta, dosta smo zadovoljni njima. Što se vina tiče ne vjerujem da je došlo do refermentacije, odnosno 100 % nije refermentacija. Osobno nebih rekao da ima previše šećera, prije premalo za to vino. Svi znamo kakvo je muškat vino...i da, najveći potrošači ovog vina su upravo žene
Koshpa ti si malo prelagan na ove ocjene, sve same devetke dajes.. kako bi tek bilo da probas uistinu neko perverzno vino, bilo bi 11/10..
Ha jbg, mozda nemamo iste kriterije, ali meni je ovo vino odlicno.