Evo otvorili one poklone za starog u buraza.Prvo je na red dosao Muskat Canelli, 2005, kv polusuho. Boja je podosta tamna sto bi dalo zakljuciti da je vino lagano pocelo gubiti svoju svjezinu. Okus to potvrdjuje, a isto tako i miris kojega NEMA. Za cudo kiseline su mi podosta velike, ali sve ostalo nije na nivou. Jednostavno sam ocekivao puno puno vise od tog muskata pogotovo jer nije bio bas jeftilen. 5,5/10Rajnski rizling, mali podrum Ilok, kv, 2006. suho. Cep je dobar dugacak i prilikom otvaranja je napravilo poprilican POP sto bi dalo naslutiti da je vino jos radilo u boci. Lijevanjem u casu to se i potvrdjuje jer se fino podosta zapjenilo, kao gemist. Okus mu je OK blago mineralan, lagano, ali zaista lagano pecka pod jezikom, kiseline su solidne iako mozda preniske za jedan rizling. No opet stvar koja me razocarala jest aroma. Ima je u samo tragovima i u usporedbi sa mojim rizlingom ne postojeca je. To je jedina stvar koja me razocarala. 7,5/10
Evo kušali jučer pinot sivi od Čurina...izborna berba, slatko...nije me nešto oduševilo to vino, na mirisu slabo, naravno boja zlatno žuta što je očekivano, punog okusa, medeno, ali imam osjećaj da višak šećera skriva neke stvari...navodno ga je japanski premijer pio nekom prilikom Danas za ručkom probali chardonnay rosenberg od Krauthakera '08 - ok vino, aroma limuna rekao bih prevladava, ali ima tu i drugog tropskog voća, sad ne znam dali je to vino kratko bilo možda u bariku ili u drvenim tankovima, ali određena nota tanina se osjeti...volio bih ako ste probali vino da usporedimo okuse...relativno puno vino, u svakom slučaju jedno vrlo dobro vino
bio 29.12. u Zagrebu u kazalistu Vidra sa curom, moji starci nam poklonili za Bozic ulaznice za predstavu "u posjetu kod gospodina Greena" pa isli malo u soping prije itd. nakon obavljenog sopinga sjeli u onaj sator na trgu, pojeli fine debrecinke i sad naravno, treba nesto popiti.. cura pila crno kuhano vino, reko ja necu to, idem vidjeti sta imaju od sirovih vina i jel toce na case. imaju vina od agrokora (belje, laguna, mladina), reko daj mi 1 dcl caberneta od belja. zbilja jako dobro vino, ugodno sam se iznenadio. tamne neprobojne boje, kompaktno u casi, razvijen miris, sortno prepoznatljiv, u ustima dosta gust, jako (14%), puno tanina ali nisu grubi, fali mu malo elegancije i finoce ali sve u svemu vrlo dobro vino koje kosta u marketu oko 50 kn. naravno, morao sam popiti jos 1 dcl nakon toga..
bravo;Zlatno pravilo uživanja u vinu ; ako nam se sviđaju okus, miris i ukupni doživljaj, onda je to dobro vino, bez obzira na proizvođača i njegovu reputaciju.
m.simcic - chardonnay 07, kv, suho, 13,5% - ... jer je vino fermentirano sa vlastitim kvascima i dozrijevano u inoxu 8 mjeseci na finom talogu tako da ima blagi utjecaj terroira goriskih brda.