VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
23 Travnja, 2026, 11:02:52

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Vino koje želim preporučiti
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 81 Dolje Ispis
Autor Tema: Vino koje želim preporučiti  (Posjeta: 627515 puta)
mmihale
Novak
**

Međimurje

Email
« Odgovor #255 na: 28 Studenoga, 2009, 14:18:30 »

.... da, ja sam za Peninsulu cuo da je samo drvo i parket a ja takva vina ne volim i to nisu vina jer je drvena bacva totalno krivo upotrbljena! >:(

Kako mislis  drvena bacva  je totalno krivo upotrebljena?

Jel netko isprobao Cloudy Bay Sauvignon Blanc?
Evidentirano

... vino voli visinu i dobar pogled, voli gledati odozgo.
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #256 na: 29 Studenoga, 2009, 00:16:30 »

Da, Božić i Nova godina su za par tjedana, ne bi bilo loše da počnete stavljati recenzije šampanjaca i pjenušaca. :)

a sta da i napisem nesto o dobrim sampanjcima i pjenuscima kada ce 99% forumasa piti nesto za 50ak kn i reci kako je bilo odlicno.. ;D

mmihale, malo prati forum i prijasnje postove, evo ti jedan moj osvrt na vino koje te zanima..

cloudy bay – sauvignon blanc 07, kv, suho, 13,5% - regija marlborough, novi zeland. inace nisam fan i ljubitelj novosvjetskih vina (pogotovo onih jeftinijih) i uvijek sam bio skeptican prema njima jer tamo vinogradi, loza i vino nisu tradicija i uglavnom se proizvode zbog profita sto ukljucuje ogromne vinogradarske komplekse (od par tisuca ha) na kojima je doslovce svaka radnja mehanizirana i to se prenosi i na podrumarstvo i to je jednim dijelom razlog zbog kojega su oni konkurentni na trzistu. ali znao sam da jedni od najboljih sauvignona na svijetu rastu na novom zelandu, tocnije u regiji marlborough, a cloudy bay je jedan od najznacajnijih proizvodaca. vino sam kupio preko portala vino.hr (platio ga 250 kn!) i otvorio ga s curom za valentinovo. boca se otvara na screwcap, dakle nema plutenog cepa, sto je u ovom slucaju dobro. vino je krasne zelenkasto-zuckaste boje, izrazito bistro, relativno gusto, odmah se vidi u casi da je kompaktno. na miris se osjeti cvijet bazge i to toliko intenzivno da imate osjecaj kao da mirisite bazgin sirup, zbilja fenomenalan miris! zatim se osjeti svjeze pokosena trava, citrusne arome, pogotovo grejp, ukrasno mediteransko bilje, u mirisu se cak osjeti i odredena mineralnost, sve je to toliko kompleksno i odlicno ukomponirano da bolji sauvignon jos nisam probao. okus lijepo prati miris, ima odlicnu kiselinu koja je apsolutno savrseno ukomponirana, suh je, mineralan, relativno slan, mekan za piti, ispunjava usta, dugo traje.. ovo je definitivno najbolji sauvignon koji sam ikada pio i preporucam svakome da ga barem jednom proba (jest da je skup ali vrijedi svake lipe), pogotovo ljudima koji proizvode sauvignon, neka im ovo bude ogledan primjerak (kojega je nemoguce nadmasiti, barem u nasim prilikama). ( +9 )

danas je barrique bacva pomodarstvo, nacin na koji se arome i okusi vina maskiraju i uniformiraju i zeli se dobiti nesto sto vino zapravo nije.. drvena bacva treba sluziti prvenstveno za dozrijevanje vina a ne za otpustanje kojekakvih (losih) spojeva i aroma u vino.
Evidentirano

Moslavac
Novak
**

Zagreb-Štakorovec-Dubrava

Email
« Odgovor #257 na: 29 Studenoga, 2009, 00:41:49 »

danas je barrique bacva pomodarstvo, nacin na koji se arome i okusi vina maskiraju i uniformiraju i zeli se dobiti nesto sto vino zapravo nije.. drvena bacva treba sluziti prvenstveno za dozrijevanje vina a ne za otpustanje kojekakvih (losih) spojeva i aroma u vino.

eto mislim da si sjajno opisao ovogodišnji festival vina ovim riječima...pogotovo strana vina! većina vina se skriva iza okusa i mirisa bačve koji prežestoko dominiraju i na miris i okus! jednostavno ne volim kada iza drva moram tražiti sortu (a na koncu je jedva jedvice pronađem) jednostavno, vina su prezamaskirana...
Evidentirano

Zbog nje su me na sud dali
u okove bacili
a sad tuđe
nebo gledam
sanjam svoju ledinu
al ne dajem,ne prodajem
ljubav moju jedinu

www.e-vinarstvo.com
gogo_2009
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #258 na: 29 Studenoga, 2009, 11:37:33 »

Eto ja sam jučer bio po prvi puta na ovakvoj manifestaciji. Na prvu me iznenadila količna a onda nakon što sam napravio dva kruga ispadne da sam očekivao više  ;D

Budući da se nisam mogao skoncentrirati na zapisivanje dojmova dati ću svoj nekakv osobni osvrt ovako "s' brda s' dola". Ograničio sam se samo na crna vina tako da mi se broj uzoraka značajno smanjio  :D

Plavci ah moja vječna slaba točka, probao sam ih zbolja dosta i od Poljanića Peninsulu i usporedba Mendek selekcija 03 06 i 08, Stagnum 03 i 05... i zaključio sam da je teško u ovako kratkom vremenu dati neku kvalitetnu usporedbu. U kratko Poljanić mi je ok, Selekcija 08 mi je bolja od 03 iako je to još mlado vino ali se puno više osjete voćne note. I Stagnum 03 mi je bolji od 05.

Recimo da mi je zanimljiv i Crljenak od Plenkovića i još jednou ugodno iznenađenje Feravino Syrah Cuvee 08 i Bibich Shiraz 07.

E sada u ovom stranom setu htio sam konačno probati Brunello i Rosso di Montalcino i tu me izbor razočarao iako ova dva primjerka koja sam probao Siro Pacenti i Caprili su zbilja dobri. Po meni su svim aromama i mirisima puno kompleksniji ovih hrvatskih vina koja sam kušao. Išao sam vidjeti na vino.hr cijenu i moram priznati da me zaprepastila cijena od 620kn za Siro Pacenti Brunello  di Montalcino, a gospođa na štandu mi je fino rekla ovaj Rosso je  vino za svako dan a ovah Brunello za Nedjelju  :D ::), dobra fora

Još bih istaknuo Bastianich Calabrone 06 jako dobro vino isto kao i Craggy Range Pinot Noir i Syrah i da ne zaboravim  D'Arenberg The Footbolt Shyraz.

Probao sam od Movie Veliko Rdeče i Modri Pinot ali bez nekog oduševljenja, općenito slovenci mi nisu legli ni Ščurek Stara Brajda Rdeče ni Cabernet Sauvignon, niti Erzetič iz Amfore.

Također niti francuzi na koje sam naišao nisu me se dojmili svi su nekao isti i ne pašu mi nisam ni zapamtio što sam sve probao.

I da još Tedeschi Valpolicella 07 mi nije sjela, previše izražene kiseline za moj ukus.

Dakle da sumiram, zbolja je super što se na jednom mjestu može vidjeti i probati poprilična količina vina, ja baš nisam istreniran pa mi je nakon nekog vremena bilo teško relano rasuđivati još kada probaš nešto jako dobro, onda ti je teško to istresti u kanticu  pa nakon nekog vremena jel ....???

Razočarala me relativno mala zastupljenost talijana (iako ih u katalogu ima više u živo ih nisam sve pronašao), ali dobro ja sam za svoj prvi puta zadovoljan između ostalog i jer nemam nikavu referencu ii mislim da ću svakao posjećivati ovakve prilike i ubuduće  ;)

Evidentirano
mmihale
Novak
**

Međimurje

Email
« Odgovor #259 na: 29 Studenoga, 2009, 15:59:31 »

mmihale, malo prati forum i prijasnje postove, evo ti jedan moj osvrt na vino koje te zanima..

Hvala na odgovoru, zaboravio sam da ti dosta recenzija pises ovdje na forumu, pa nisam ni trazio, priznajem   :-\.

Kaj se tice drvenih bacava mislio sam da mozda nesto drugo mislis, ovo mi je poznato da ima previse tih drvenih aroma i da nkead znaju totalno smetati  u vinu.

Pozdrav.
Evidentirano

... vino voli visinu i dobar pogled, voli gledati odozgo.
Moslavac
Novak
**

Zagreb-Štakorovec-Dubrava

Email
« Odgovor #260 na: 29 Studenoga, 2009, 17:49:56 »

Ivan...cekam tvoju recenziju vina (domaćih, bijelih...) iz esplanade... pogotovo me zanima kurtalj, miklaužić, šember, tomac - amfora, srbin Aleksandrović, Belje i njima slični... 8)
Evidentirano

Zbog nje su me na sud dali
u okove bacili
a sad tuđe
nebo gledam
sanjam svoju ledinu
al ne dajem,ne prodajem
ljubav moju jedinu

www.e-vinarstvo.com
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #261 na: 30 Studenoga, 2009, 02:06:52 »

od onoga sto sam probao na sajmu evo moji dojmovi. coronica malvazija jako dobra, merlot izvrstan! kutjevo aureus chardonnay i grasevina dosta lose, pogotovo za cijenu od 120-130 kn. dakovo chardonnay sur lie bolji od kutjeva ali relativno los, umoran i u padu, opet preskup, 130 kn. miklauzic skrlet dobar, lagan, svjez, pitak, dunja ok, makar su mi prijasnje berbe bile bolje, crveno i crno mi nije dobro bilo, povisene hlapive i prazno vino. ovaj tjedan radimo degustaciju kod njega i kod mene u podrumu pa cu vidjeti sta misli o mojim ovogodisnjim uradcima.. ;) korak konstantno dobar, po meni najbolje vino sauvignon, jako dobar chardonnay i crni pinot. tomac amfora ocekivao sam malo vise ali s obzirom na nacin proizvodnje dobro vino, treba mu dati vremena. krauthaker malo losiji nego prijasnjih godina, prejake arome barika kod sauvignona i chardonnaya, odlicna poluslatka grasevina kasna berba, dosta dobar madame. simcic sivi pinot dobar, lijepa blaga narancasto sivkasta boja od sorte, meni nije bio pokvaren kako kaze Moslavac, sauvignon selekcija izvrsna, kompleksno i posebno vino, teodor beli takoder jako dobar, zrelo harmonicno vino, chardonnay opoko vrhunska stvar, posebna i samo mu treba jos vremena, opcenito malo prehladna vina je imao. movia sauvignon najbolji i najposebniji koji sam ikad pio, fenomenalno vino, veliko belo odlicno, modri pinot jako dobar iako sam ocekivao malo vise, veliko rdece ok, ocekivao sam vise ali definitivno posebna vina. pjenusac puro mozda najvece iznenadenje, odlicno vino i tehnika proizvodnje. za kraj lunar koji je totalna biodinamika i kao takvog ga treba razumjeti i kusati, meni je bilo odlicno. scurek beli pinot jako dobar, veliko iznenadenje, chardonnay ok, stara brajda belo ok, ocekivao sam vise kao i sa crnima up i stara brajda rdece, kontra je biodinamika i ok je ali vise mi se svida od movie lunar iako su oba dva vina posebna i specificna. fevre chablis jako dobar, mineralan i citrusan.
Evidentirano

kos
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #262 na: 01 Prosinca, 2009, 09:52:44 »

krauthaker malo losiji nego prijasnjih godina, prejake arome barika kod sauvignona i chardonnaya

Jucer sam pio Krauthakerov sauvignon, iako sad razmisljam i... pretpostavio sam da je 2007 pa nisam ni pogledao godinu na butelji.
Bezveze vino. Prebarikirano, gotovo gorkasto. Niti dovoljno izrazena kiselina, niti svjezine niotkuda. Da nisam vidio natpis, ne bih vjerovao da je sauvignon, a pricamo o jednoj od aromaticnijih sorti! Uglavnom, nemam ga namjeru kupovati.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #263 na: 01 Prosinca, 2009, 12:36:32 »

Jucer sam pio Krauthakerov sauvignon, iako sad razmisljam i... pretpostavio sam da je 2007 pa nisam ni pogledao godinu na butelji.
Bezveze vino. Prebarikirano, gotovo gorkasto. Niti dovoljno izrazena kiselina, niti svjezine niotkuda. Da nisam vidio natpis, ne bih vjerovao da je sauvignon, a pricamo o jednoj od aromaticnijih sorti! Uglavnom, nemam ga namjeru kupovati.

meni se Krauthaker totalno pokvario u zadnjih par berbi, uopce mu vina nisu sto su prije bila.. :( on svake godine ima sve vise i vise vinograda a vjerojatno sve manje se stigne posvetiti vinima u podrumu.. meni je inace njegov sauvignon 04 jos i 05 bio izvrstan a sad je jedva pitak, prepun drva, sorta se ni ne osjeti, isto tak i za chardonnay. najbolja mi je njegova obicna grasevina sa trokutastom etiketom i kasna berba grasevine, onaj poluslatki zelenac mi je koma nasprem onima sta je imao kada ih je radio suhe iz 03 i 04 berbe.. :-\
Evidentirano

kos
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #264 na: 01 Prosinca, 2009, 12:42:05 »

onaj poluslatki zelenac mi je koma nasprem onima sta je imao kada ih je radio suhe iz 03 i 04 berbe.. :-\
Da, negdje sam citao hvalospjeve o tom zelencu, i reko da probam. Ma ne da me nije odusevio... nego me nije odusevio. :)
Doduse, ona slatka (ili poluslatka?) grasevina s tamnozelenom etiketom mi je fora vino kad bas trebam takvu vrstu vina (sto je rijetko).
Nisam vec neko vrijeme pio chardonnay rosenberg, ali prije jedno godinu dana mi je bio ok. Ne izvrstan, ali ok za tu lovu.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #265 na: 01 Prosinca, 2009, 13:23:48 »

meni je taj zelenac u polusuhoj i poluslatkoj varijanti uzas.. niti mirisa na zelenac, okusa jos manje, meni on uvijek nekak neugodno smrdi na mlijeko i jogurte, ko da uvijek traje malolaktika.. :( najbolji su mi njegovi suhi zelenci 03 i 04, 05 je koliko se sjecam poluslatka verzija a definitivno mi je najbolji zelenac kasna berba barrique 01, polusuh, fenomenalno vino! ;) da, ona poluslatka grasevina sa tamnom etiketom je najbolja, ako trazis takvo vino, sto je i kod mene rijetkost. ma chardonnay mu je isto prepun drva, uopce to ne mozes piti, nema veze sa proizvodnjom. zadnji njegov dobar chardonnay mi je bio 05 i 06 a i tu moras dobro pogoditi seriju jer nisu sve serije punjenja iste, iz iskustva su mi najbolje ove prve serije, kasnije valjda pocinje i puniti vina koja bas i nisu najbolja. sjecam se jedne serije, to je bilo toliko kiselo i gorko u ustima da nisi mogao progutati vino.. ???
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #266 na: 01 Prosinca, 2009, 13:45:49 »

Ja opcenito ne volim barrique verzije vina jer su mi sve pregorke za piti. Vise volim klasicna svjezija vina.
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #267 na: 01 Prosinca, 2009, 13:47:58 »

Ja opcenito ne volim barrique verzije vina jer su mi sve pregorke za piti. Vise volim klasicna svjezija vina.

zato treba znati sa drvenom bacvom a pogotovo sa barriqueom koji se ni mene osobno ne svida. bolja je veca drvena bacva, nepaljena ili jako slabo paljena pa onda kupazirana sa vinom iz obicne bacve ili iz inoxa.
Evidentirano

kos
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #268 na: 02 Prosinca, 2009, 19:59:03 »

Ha ne znam... Ne bih isao tako daleko pa rekao da "ne volim barrique". Pa gotovo sva najbolja crna vina su barem djelomicno iz barriquea.

Nego, bas sam otvorio Krauthakerovu grasevinu. Onu obicnu, "s trokutastim etiketom" kako Ivan kaze, 2008.
Moram reci da sam i s tim vinom djelomicno razocaran. Ok, nije preskupo, ali svejedno... Prije par godina, to vino je bilo bolje. Sad je i ona gorkasta, i malo joj fali kiseline! Ima lijep vocni miris, finu sortnu i jednostavnu aromu grasevine, no na jeziku je malo gorkasto.
Dobro, zna li tko malo detaljnije, sto se dogadja s Krauthakerovim vinima?
Evidentirano
ozren007
Novak
**

Email
« Odgovor #269 na: 02 Prosinca, 2009, 20:22:49 »

ja bi rekao upravo kao i drugima koji su krenuli u masovniju proizvodnju........
Krauthaker ima jako puno kooperanata na području kutjeva i okolice.....imam ovdje kod sebe cijenik grožđa od ove godine pri otkupu mislim da piše da ispod 75 Oe neotkupljuje.......alo, 75 Oe, a mi bi kvalitetu, moje pitanje je KAKO?
Evidentirano

Vinogradarstvo je poezija poljoprivrede, a vino je čar te poezije......
 Str: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 81 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!