.... da, ja sam za Peninsulu cuo da je samo drvo i parket a ja takva vina ne volim i to nisu vina jer je drvena bacva totalno krivo upotrbljena!
Da, Božić i Nova godina su za par tjedana, ne bi bilo loše da počnete stavljati recenzije šampanjaca i pjenušaca.
danas je barrique bacva pomodarstvo, nacin na koji se arome i okusi vina maskiraju i uniformiraju i zeli se dobiti nesto sto vino zapravo nije.. drvena bacva treba sluziti prvenstveno za dozrijevanje vina a ne za otpustanje kojekakvih (losih) spojeva i aroma u vino.
mmihale, malo prati forum i prijasnje postove, evo ti jedan moj osvrt na vino koje te zanima..danas je barrique bacva pomodarstvo, nacin na koji se arome i okusi vina maskiraju i uniformiraju i zeli se dobiti nesto sto vino zapravo nije.. drvena bacva treba sluziti prvenstveno za dozrijevanje vina a ne za otpustanje kojekakvih (losih) spojeva i aroma u vino.
krauthaker malo losiji nego prijasnjih godina, prejake arome barika kod sauvignona i chardonnaya
Jucer sam pio Krauthakerov sauvignon, iako sad razmisljam i... pretpostavio sam da je 2007 pa nisam ni pogledao godinu na butelji.Bezveze vino. Prebarikirano, gotovo gorkasto. Niti dovoljno izrazena kiselina, niti svjezine niotkuda. Da nisam vidio natpis, ne bih vjerovao da je sauvignon, a pricamo o jednoj od aromaticnijih sorti! Uglavnom, nemam ga namjeru kupovati.
onaj poluslatki zelenac mi je koma nasprem onima sta je imao kada ih je radio suhe iz 03 i 04 berbe..
Ja opcenito ne volim barrique verzije vina jer su mi sve pregorke za piti. Vise volim klasicna svjezija vina.