Koliko sam zapamti,ti si tragos iz okolice Splita,slabo ti to onda ništo zeba u mene su već prvi listići!
a ovo crveno bi bilo na jeziku ..
Iz okolice Zadra sam. Možda ti imaš neku raniju sortu ili je ljepše vrijeme bilo kod tebe.Ne kužim ni ja [/quoteE sad možda se nekome i neče sviđat ovo šta ću napisat,vi ovo ne razumjete isto tako kako se i mi moramo mučit sa razumjevanjem vaših dijalekata,osim u poeziji i prozi druga bi bilo poželjno da se piše književnim jezikom! (bez ljutnje) evo vam i prijevoda: ništo-nešto zeba,zebati-pupati,rastiništo slabo zeba-nešto slabo pupa,slabo rastu mladice
Quote from: thragos on 03 Travnja, 2013, 20:03:22Iz okolice Zadra sam. Možda ti imaš neku raniju sortu ili je ljepše vrijeme bilo kod tebe.Ne kužim ni ja [/quoteE sad možda se nekome i neče sviđat ovo šta ću napisat,vi ovo ne razumjete isto tako kako se i mi moramo mučit sa razumjevanjem vaših dijalekata,osim u poeziji i prozi druga bi bilo poželjno da se piše književnim jezikom! (bez ljutnje) evo vam i prijevoda: ništo-nešto zeba,zebati-pupati,rastiništo slabo zeba-nešto slabo pupa,slabo rastu mladiceMa sve ok, sad i to znamo. Dabogda svima zeblo ka i tebi
EJJ !!Čemu prepucavanje zbog jezika.Svi mi u HR govorimo nekim dijalektom i dobro se razumijemo ,a manjina koristi standardni (nametnuti) službeni govor.Nema potrebe isticati razlike niti se kome rugati zbog dijalekata koji i jesu pravo bogatstvo.Zato perite po svome i svako dobronamjeran će razumjeti ili će pokušati naučiti nešto novo.
Ma sve ok, sad i to znamo. Dabogda svima zeblo ka i tebi
Kakvo sranje od vremena, lani u ovo doba sam šprical već dva puta, zimsko špricanje pa zeleni vrh pupa. Sad još nisam ni trse sredil. Radil sam kak sam stigel i to uglavnom po snjegu, prek tjedna sam na poslu, a ako je za vikend loše vrijeme, onda isto ništ od posla. Ostal mi je još 1 red za povezati i za zabiti jedno 30 kolaca i ostrugati koru s trsova. Dobro je kaj se je vrijeme pomaknulo, pa mi se sad isplati otići u vinograd kad se vratim s posla. Bil sam jučer u vinogradu, lagano se nazire vunasti pup. S obzirom na najavljene visoke temperature ovaj tjedan, moglo bi uskoro krenuti i bubrenje pupova. S obzirom da sam preskočil zimsko špricanje, kaj bi bilo pametnije napraviti: maznuti ga čim prije s nordoxom i sumporom ili pričekati dok pupovi ne počnu bubriti pa ići s modrim uljem (to sve mi je ostalo od lani) ?