Pitanje za stručnjake:jeste li koristili RUNNER 240 SC?Gdje bi ste ga smjestili po štetnosti u odnosu na ostale insekticide (kako u vinogradarstvu tako i u voćarstvu)?
Što mislite ima li smisla sad sa bakrom ići dok ne krene vegetacija ili čekati vunasti pup pa crvenim uljem??
Pozdrav ekipoJa uglavno nabavljam SZB u Slo, i tam se narvno svaki put posavjetujem. Već duže vrijeme pratim i na stranicama Kmetijsko gozdarskog zavoda Maribor i preporuke. Zadnje dvije godine preporučaju da se koncentracija SZB smanji za 40 - 60 %. Ja sam tako radil lanjske godine i nije bilo nikakvih bolesti, mada se mora uzeti u obzir da je kod mene od 10 lipnja pa do sredine kolovaza palo jako malo kiše. U privitku dajem na uvid njihov savjet od prošle godine pa Vas molim da prokomentirate taj zadnji odlomak koji govori o smanjenju za 40-60 %
Ne dirajte ništa dok ne dođe fenonofaza B i bubrenje pupova. Bakar i sumpor u maximalnim dozama za tu fenofazu će biti sasvim dovoljni.
Jesi ti siguran da si dobro vidio. Kod mene snijeg, nula °C, vjetar, marelice su rekle zbogom cvatnji za neka bolja vremena, breskve ni približno, loza ništa, blato, mokro, hladno Sada mrazevi dolaze nakon ovog pogoršanja
Vjerujem da je dobro vidio... I kod mene krenula rana breskva i to su pupovi već debljine zrnca graška Loza još miruje zasad (Fala Bogu...)