VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 17:07:42

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Arhiva
| | |-+  2013. - Prskanje (zaštita) u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 53 Dolje Ispis
Autor Tema: 2013. - Prskanje (zaštita) u vinogradu  (Posjeta: 333628 puta)
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #90 na: 10 Travnja, 2013, 22:55:28 »

@latin. Naznačena je koncentracija na uputama za zimsko prskanje na bakrenim preparatima. Toga se treba držati.
Šta se tiče Nordoxa, problema sam imao i ja sa bivšim Herbosovim Nordoxom, preklani. Sa Syngentinim to nije više slučaj. Meni je pomoglo rastapanje Nordoxa u toploj vodi, cca 40°C.
Zadnji puta 20.3. sam lijepo stavio 0,3% Nordoxa i u toploj vodi razmutio.

Evidentirano

Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #91 na: 15 Travnja, 2013, 20:24:00 »

Dali se smije modro ili plavo ulje koristiti u istim koncentarcijama kao što su propisane za crveno ulje.  Prošle godine sam prskao sa crvenim uljem u fenofazi b (vunasti pup) sa koncentracijom 1 %, pošto više nema za kupiti crvenog ulja koristio bi plavo ili modro?
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #92 na: 15 Travnja, 2013, 21:51:58 »

Kako nema za kupiti, prije dva tjedna kupio 2 litre :o ???
Napraviš ga sam ako nema od Nordoxa i bijelog ulja... Isto je crveno ili plavo po konc.
Evidentirano

riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #93 na: 16 Travnja, 2013, 10:44:07 »

da,čudno da nema.bilo ga je do nedugo i u Ivancu(vjerojatno ga još ima),i to nova proizvodnja 2013 g...oko 80kn litra.
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #94 na: 16 Travnja, 2013, 10:52:55 »

Kako nema za kupiti, prije dva tjedna kupio 2 litre :o ???
Stvarno ga nema svugdje za kupiti,kod mene u okolici ne,niti ga mogu,nece,nemam pojma,nabaviti,(slucaj Herbos..),ak ga je bilo bilo je po 80-ak kn,a ne po akcijskim cijenama ko kod vas  ;D ima samo modro ulje od Veterine po 50-kn.,tak da bum ga i ja sam izmiksal. ili budem koristil modro ulje.Jos budete s vremenom vidjeli da se bude dosta preparata prodavalo u vecim pakiranjima od 1kg nadalje,Folpana,Nordoxa,Dithana nema u SLO u manjem pakiranju od 1kg,cinjenica je da je to jeftinije,ali oni s manjim povrsinama budu s susjedima,prijateljima dogovarali kupnju da bezveze  ne stoji preparat i to nije lose i jeftinije je ak se imas s kim dogovoriti,tak ja radim zadnjih dosta godina,pogotovo sa skupljim preparatima  ;)
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #95 na: 16 Travnja, 2013, 20:00:04 »

Čekaj malo, onda nema ni bijeloga ulja, zar, ne ???
Evidentirano

Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #96 na: 17 Travnja, 2013, 14:37:22 »

jučer pošpricano crvenim uljem, otvorena zaliha od 2010
ništ mu nije, ulje je ulje a bakar je bakar
Evidentirano
zdrave
Novak
**

Metlika, Slovenija

Email
« Odgovor #97 na: 17 Travnja, 2013, 19:43:40 »

A što sam ja rekao.
Isto kao što nema ni Thiodana ni Basudina ili nekih drugih preparata koji su bili jeftini i efikasni,  širokog spektra djelovanja, te jednostavni za uporabu.

http://www.vvvforum.eu/index.php?topic=52.msg49201#msg49201
Evidentirano
MORDOR
POZDRAV VINOGRADARIMA!
Mlađi novak
*

MORDOR

Email
« Odgovor #98 na: 17 Travnja, 2013, 21:00:02 »

Zašto baš crveno ulje, u fenofazi vunastog pupa ne djeluje na grinje a kombinacija bakar+sumpor u dvostrukoj dozi značajno djeluje na iste što je po meni bitno i dobra je kombinacija!
Evidentirano
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #99 na: 17 Travnja, 2013, 21:23:14 »

Za modro ulje piše da je fungicid+insekticid, a na crvenom još i akaricid. E sad, bi li modrom trebalo dodati dozu akaricida? Akarstina, ortusa ili demitana ?
Evidentirano

46.086344, 16.117566
Siki
Novak
**

Email
« Odgovor #100 na: 17 Travnja, 2013, 22:31:40 »

Vunasti pup mi je na šardoneu i stolnim sortama. Danas sam pošpricao Nordox + Chromosul.
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #101 na: 17 Travnja, 2013, 23:53:04 »

Zašto baš crveno ulje, u fenofazi vunastog pupa ne djeluje na grinje a kombinacija bakar+sumpor u dvostrukoj dozi značajno djeluje na iste što je po meni bitno i dobra je kombinacija!

Crveni bakar ima popratno djelovanje na grinje i štetnike za razliku od plavoga. Nema crvenog ulja, nije katastrofa, ide Nordox + ulje, još bolje, može se pojačati proizvod od onoga koji kupite u dućanu :)

Sumpor također uspješno djeluje na grinje, no problem je miksati sa uljem. Napisao sam više puta ove probleme u tretiranju, često ovisne i od fenofaze...
Evidentirano

MORDOR
POZDRAV VINOGRADARIMA!
Mlađi novak
*

MORDOR

Email
« Odgovor #102 na: 18 Travnja, 2013, 10:27:32 »

Crveni bakar ima popratno djelovanje na grinje i štetnike za razliku od plavoga. Nema crvenog ulja, nije katastrofa, ide Nordox + ulje, još bolje, može se pojačati proizvod od onoga koji kupite u dućanu :)

Sumpor također uspješno djeluje na grinje, no problem je miksati sa uljem. Napisao sam više puta ove probleme u tretiranju, često ovisne i od fenofaze...
Nisam ja rekao da se miješa crveno ulje sa sumporom nego neki bakarni preparat, svaka preporuka hzpss i proizvođači to naravno uredno navode.
Baš sam u subotu na prezentaciji pitao ljude iz Bayera o toj problematici njihov je stav da što se tiče grinja bolje djeluje neki bakreni preparat + sumpor nego samo crveno ulje. Uostalom to je jednostavna problematika, brdo je informacija ne netu a svatko valjda iz iskustva zna što mu je činiti!
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #103 na: 18 Travnja, 2013, 10:30:40 »

no,no,pa ni se treba odma razburjati.ja u vunastom idem crvenim,onda polyram + sumpor (koji ponovim još koji put),a po potrebi dodam (ak primjetim da još ima grinje) Demitan.
Evidentirano
thragos
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #104 na: 18 Travnja, 2013, 19:31:07 »

Jel znate dali se može miješati antracol i quadris?
Evidentirano
 Str: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 53 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!