Kad si odnio na zavod uzorke? Pokušaj ih nazvat, ako je kemijska analiza gotova mogu ti dati podatke za hlapivu
Meni su sva sva bijela vina ispod 5.5g/l i prava je šteta miješat ih sa bilo čime,najbolja su solo.
Na stolnome bjelome su ti idealne kiseline... Baš sam prošli tjedan izmjerio kiseline vini kompletom na graševini i chardonnyu..Graševina =7g/lChardonnay=7g/lNije mi jasno kako mi od berbe pa do danas nisu ništa pale kiseline na graševini ( možda su pale za 0.2g/l ali to je skoro ništa)Na chardonnayu su u berbi bile 8...Kada se usporede ova dva vina graševina djeluje kiselije (vjerovatno zato što je tanka), a na charonnayu manje izbija ( jer je puniji i ekstraktniji ), vjerovatno je i sastav kiselina drugačiji pa je i to razlog takvog osječaja...Dali postoji mogučnost da ništa ne padnu kiseline od berbe pa do sada???
Ako ti je to vino za gemišt onda mižda i jesu malo preniske... Meni idealni gemišt je sa kiselinama oko 7 g/l ... I meni je to čudno. Na charonnayu su pale za 1g/l a na graševini ništa...Moram priznati da mi niti jedan dan kroz zimsko razdoblje nije bila temperatrura vina manja od 8 stupnjeva, možda je i u tome kvaka...
Dali je itko imao takav slučaj...