zanimaju me koje i kako se rade kemijske analize vina npr. analiza SO2, analiza kiselina i dr.
mene zanima čista kemija !Ustvari najviše me zanima analiza slobodnog SO2 po Ripperu. Ako mislite da to nebi druge zanimalo, molim da mi netko privatno pošalje propis ili mjesto gdje mogu nabaviti taj propis! Unaprijed hvala !
Koja je normalna količina kiselina u vinu? Koja je normalna količina sumpora u vinu koje se neće čuvati na duže vrijeme nego će se lagano trošiti?
Quote from: MihaKoja je normalna količina kiselina u vinu? Koja je normalna količina sumpora u vinu koje se neće čuvati na duže vrijeme nego će se lagano trošiti?
Razor, Ivan Zamolio bih vas ovako javno da za Portal www.vvvforum.eu objedinite materijale i pripremite manji članak o analizama vina, jer očito postoji veliki interes i na Forumu (ne samo kroz ovu temu, već i kroz teme: "Pretok vina" i "Tehnologija proizvodnje crnih vina"), a prema upitima koje dobivamo na E-mail.Admin
puno hvala, još da neko napiše analizu dušika u moštu, da se vidi da li treba hraniti kvasce, ali za to ima vremena do slijedeće berbe, uglavno još jednom hvala !