Ne kužim kak previše sumpora? Sumpor u postojećem stanu ili kolićina sumpora koja će bit nakon pretoka.Kad ću pretakat vino ću stavljat u plastićnu kacu,onda slijedi pranje bačve i vračanje nazad u inox.Nisam siguran za tanin,na koji je način,ako je došao u vino? jel od bačve? bačva je stara cca 70godina,a pred 3-4 godine je bila kod bačvara na "servisu". Kaj je točno radio neznam,jer je umro kao i deda pa mi je taj podatak nepoznat hvala na opisu za gerbinol super
Ma problem ti je najvjerojatnije u 7 dana maceracije. Napravi onako kako ti je Moslavac rekao, on ima iskustva s tudumom. Iako ja nebi to nista drzao na tropu vec odmah presati, cak i bez talozenja u sud i neka kipi. Evenutalno dodao neke kvasce i bok.
sad je kasno pričati o početcima vinifikaceje , fermentacij, o tome će mo "učiti " ponovno za 8-9 mj. tema je pretok vina i dalje što sada treba paziti , sumpor je sada teoretski visoki ali nije strašno nešto , jer i šećeri su mu viši, a alkohol mali tako da mu treba zaštita, dio će još ishlapiti nakon pretoka ili filtracije...
Kao što sam rekao u svemu tome sam nov, i učim. Koja je optimalna kolićina sumpora u vinu;dakle da nije kvarljivo i da ne oksidira? smatram da će sumpor s vremenom izaći iz vina, jesam u pravu ili krivo govorim