ja sam silvanac na 228-ci, pretočil osmi dan
Sutra pretacem jedan rajnski.
Prije kolko vremena ti je prevrijao Rajnski???Nakon kolko vremena je najbolje obaviti prvi pretok???
Kak to misliš osmi dan???Osmi dan nakon završetka fermentacije???Zar nije to prerano...
Pa kaj nisi ranjski sprical poslje 15.09 , pa karenca, berba i već pretok , kaj je to turbo brzo otkipilo
čim završi burno vrenje tj. čim se prestaje osjećati šečer, milslim da mozemo zaboraviti tiho vrenjeja sam silvanac na 228-ci, pretočil osmi dan
Nisam poslije 15.09 sigurno, ne sjecam se kad tocno, ali tam negdje pocetkom 9og mjeseca je dobio switch. Ove godine mi je burno vrenje na RRu zavrsilo nakon 7-8 dana.
zakaj po čijem savjetu, kak sam napisal šečer se više nije osjetil, zake da riskiram
Jesi oko 15.09 ja sam bral pinot 10 a stari je koji dan poslje išel špricati, i kak ti je otkipil tako brzo?Moji još rade ko ludi
Ovaj kojeg pretacem prije 12 dana je dobio vinobran.
15og nisam ziher jer smo 27og brali, kad tocno ne znam, ali ako te bas toliko zanima pretrazi po prijasnjim postovima.Da, brzo su odradili ove godine svi inoksi, dok u drvetu jos kipe laganini. Al nije mi jasno kako jer temperatura mosta nije prelazila 19 °C.Prosle godine su temp bile puno vise, a mostovi su kipili skoro 3x duze.